Friday, May 30, 2008

Viestiä on viety

Tiistaina meillä oli tämän viikkoisen viestikoulutuksen teoriaosio ja eilen sitten käytiin juoksemassa viestiä ihan käytännössäkin. Tai koirat juoksivat, onneksi ei itse tarvinnut siihen ryhtyä :)

Mehän ollaan juoksutettu Sohvia jo aiemminkin hieman Erjan ohjeiden mukaan, mutta edelliskerrasta on aikaa. Syksyllä ja syystalvella juoksutettiin joitain kertoja ja yhden kerran kokeiltiin nyt keväällä ja se meni silloin kyllä aika huonosti (ei koiran vika vaan huonosti suunnitellut treenit...) Mutta nyt otettiin Sohvi kuitenkin metsäpolulle ja 2 ekaa lähetystä menikin ensin vanhoja muistellessa, mutta sitten Sohvilla välähti joku lamppu päässä ja Sohvi juoksi niin, että maa pöllysi :) Hessun pää eli metsäpää siirtyi jo pois näkyviltäkin ja se vaan innosti Sohvia lisää. Sohvi oli oikein pätevä kyllä ja herätti ihastusta olemuksellaan. Sohvi malttoi hienosti odottaakin lähetystä ääntelemättä mutta kuitenkaan mielenkiintoaan kadottamatta.

Viestitreenien jälkeen otettiin sitten vielä hieman tokoa kentällä, koska tänään on tiedossa möllitoko. Hyppyä otettiin hieman muistinvirkistykseksi ja se meni ihan hyvin. Sitten liikkeestä seisomista ja sekin meni ihan mallikkaasti vaikkakin siinä ollaan vielä naminheittelyvaiheessa eli ei lähelläkään vielä valmis liike. Sitten taas sitä seuraamista ja se oli kyllä ihan hirveää, Sohvi edistää taas ihan mahdottomasti ja en ymmärrä mitä pitäisi tehdä. Kun otan vaan paria askelta, Sohvi pysyy ihan oikealla paikalla, mutta heti kun lähden kunnolla kävelemään, alkaa edistäminen :( Osittain ainakin vika on siinä, että en osaa olla katsomatta koiraa, mutta ei se voi selittää koko onglmaa, vai voiko? Jotain pitäisi nyt keksiä nopeasti, koska mitä pidempään Sohvi seuraa tuossa väärässä kohdassa, sitä vaikeampaa korjaaminen on. Hävettää vaan mennä sinne möllitokoon kun seuraaminen on noin kamalaa ;) Luoksetulo sitten vielä, että saatiin lopetettua johonkin onnistuneeseen juttuun.

No comments: