Friday, May 16, 2008

Torstain tokot Mouhijärvellä

Toiseksi viimeinen kerta Marian kurssista oli jo eilen, aika on mennyt kyllä ihan käsittämättömän nopeasti. Meitä olikin paikalla vaan 3 ja "tytöt" tarjosivat synttäreidensä kunniaksi karkkia ohjaajille ja kouluttajalle ja possunnenät koiruuksille :) Siis Sohvi ja Molla täyttivät eilen 1 v !

Tokoiluissa ensin otettiin liikkestä seisomista. Se on ollut se meidän suurin ongelmaliike. Tai ainakin minä olen mielessäni tehnyt siitä sellaisen. Me ollaan treenattu sitä jo varmaan viidellä eri tavalla ja mikään ei ole muka hyvä ;) Viimeisin versio on tuo kädellä pysäyttäminen, mutta se ei Marian mielestä ole hyvä, koska siinä joutuu sitten häivyttämään käden. Otettiin sitten taas sillä namin heittämisellä. Sohvi on vaan aiemmin mielestäni ollut vähän pihalla näistä "heittelyjutuista" mutta nyt se meni kyllä tosi hyvin. Sain "käskyn" heiluttaa käsiäni normaalisti kävellessäni ja kun käsi heilahtaa taakse niin samalla lentää nami. Ja käsky seiso pitää tulla hieman ennen, että käsky ja namin lento (=pysähtyminen) tulevat samaan aikaan. Ja sitten sitä kättä pitää myös liikuttaa heittämisen jälkeen, eikä jättää sinne taakse ojennukseen;) Otettiin jo välillä niin, että nami ei lentänytkään heti vaan hieman viiveellä pysähtymisen jälkeen ja sekin meni ok (jos koira kääntyy käskyn jälkeen katsomaan minne nami lensi, odota että katse ohjaajassa sitten vasta palkka!) Näitä siis vuoroteltiin ja ihan hyvin meni eli näin nyt jatketaan kunnes taas saan ongelman aikaiseksi ;)

Sitten toisessa sessiossa otettiin kaukkareita. Viime viikon kurssin jälkeen ollaan treenailtu istu-maahan-istu vaihdoksia ja huomasin, että Sohvi kääntyy edessä minusta katsoen oikealle vinoon hiljalleen (pahimmassa tapauksessa on jo lähes poikittain) ja tähän halusin heti neuvoja, että miten se korjataan. Eteen tai taaksepäin ei liiku kuitenkaan. Kokeiltiin ilman käsimerkkejä, mutta ilmeisesti se ie ole mistään minun tekemisestäni johtuvaa (Maria oli siis tätä mieltä, en minä) Sitten laitettiin laudat sivuille, mutta silti kääntyi jopa niiden lautojen päälle, pituuden palatkaan ei auttaneet. Oli puhetta, että Sohvilla oli silloin Piiralla käydessä lantio vinossa, joten voi olla että tuo kääntyminen on jotenkin siitä seurausta (vaikka se vinous korjaantuikin) eli silloin vinona on ollut helpompi mennä maahan hieman vinoon ja se on ehkä jäänyt tavaksi nyt? Eli yritetään nyt alkuunsa alusta niin, että namilla vien läheltä oikeaan asentoon ja katsotaan auttaako se...jos ei niin sitten pitää miettiä uudelleen. Sohvi on kyllä jotenkin "toispuoleinen" eli tarjoaa naksuteltaessakin yleensä liikkeitä vaan itsestään vasemmalle eli täytyy alkaa siinäkin teettämään käännöksiä toiseen suuntaan.

No comments: