Monday, May 5, 2008

reilun viikon kuulumiset

No niin, taas on lomat lusittu ja paljon on ehtinyt tapahtua:) Tällä kertaa sentään pysyin terveenä ja hieman ehdittiin treenaillakin.

26.4. oli hakutreenit. Porukkaa oli paikalla tosi vähän, mutta saatiinkin sitä intensiivisemmät treenit. Jassu ja Juuso olivat omaan tapaansa päteviä hakulijoita ja Sohvikin jo tällä kertaa hieman paremmin ymmärsi mistä on kyse. Tosin minä olin ensimmäinen maalimies ja sekin saattoi hieman häiritä, kun oli liian tuttu. Hajun joutui hakemaan tosi läheltä ja siltikin Sohvi hieman ihmetteli että no joo, on se mamma tuolla mutta so? No 2 seuraavaa menikin sitten jo paremmin ja nyt olin saanut ne pk-liivitkin jo mukaan, joten josko sekin auttaisi Sohvia tietämään missä mennään.

Sunnuntaina "käväistiin" agikisoissa Turussa. Eka rata tuntui ihan kivalta ja suht helpoltakin, mutta Juusopa ei sitten irronnutkaan niinkuin normisti ja onnistuin sössimään suoran putken jälkeisen hyppykuvion, koska olin tosiaan kuvitellut että Juuso ilman muuta ottaa sen ekan hypyn joten minun ei tarvitsekaan ehtiä sieltä 2 suoran putken takaa tönäämään sinne hypylle, mutta ei, joten siitä sähellyksestä hylly. Toinen rata oli myös mukava ja siinäkin oli jonkin verran sählinkiä, kun Juuso loikkasi A:lta (mistä ei kuitenkaan virhettä saatu) mutta jäin siinä jälkeen ja törmäsin koiraan kun yritin ohjata putken kauempaan päähän ja Juuso taas oli menossa siihen lähempään. Siitäkään ei vielä virhettä saatu, vaikka Nyberg kyllä näytti päätään hieman pyörittelevän :) sitten oli vuorossa kolmoishyppy ja sieltä sitten napsahti viimeinen rima alas. Varmaan viime kesänä viimeksi on treenattu noita kolmoishyppyjä, joten Juuso ei van osannut katsoa ja asettaa askeliaan oikein ja minäkin kaahasin liikaa edellä (kyllä sellainenkin ihme voi joskus tapahtua;)) aiheuttaen lisää hätäilyä.

Maanantaina oltiin Teivossa tokoilemassa ja ihan ok meni sekin. Paikallamakuu meni taas tosi hyvin, seuraaminen on hieman parempaa, ei hyvää, mutta parempaa. Luoksetulossa tuppaa varastamaan eli sille täytyisi tehdä jotain, tulee kyllä lujaa ja innolla, mutta ei siis malta odotella käskyä. Jäävät liikkeet on edelleen ihan hukassa, mutta josko ne siitä jossain vaiheessa alkaisivat luonnistua. Ruutua otettiin myös Tarjan tötsillä ja alettiin ottaa maahanmenoa siellä ruudussakin jo välillä.

Torstaina oli sitten vuorossa tokoilut Mouhijärvellä. Tällä kertaa aloitettiinkin hyvissä ajoin joten ehdittiin tehdä 2 kierrosta. Ensin otettiin liikkestä maahanmenoa ja siinä pitää nyt ottaa hieman takapakkia, koska maahanmeno pitäisi saada nopeammaksi. Minä kyllä onnistun pilaamaan kaikki liikkeet mitkä Sohvi alkuunsa tekee ihan hyvin. Pitää kyllä katsoa peiliin ja mietiskellä mitä oikeen teen väärin. Hauskuutta ja iloa ainakin pitää saada lisää mukaan. Ja leikkiminen saatiin taas läksyksi:) Sitten otettiin vielä luoksetuloa ja tällä kertaa ongelma ei sitten ollutkaan se karkaaminen vaan päinvastoin jouduin kutsumaan kahdesti ja sittenkin Sohvi lompsi tulemaan ei niin kiiruusti. Sitten otettiinkin vauhtiluoksetulo niin että minä karkasin pakoon ja kyllähän se vauhtikin siltä sitten löytyi. Toisilla kokeiltiin muuten putkeakin apuna noudon opetuksessa eli putken kautta vauhtia ja koiran tullessa ulos kapula heitettiin koiran meno suuntaan ja kun koira kiinni kapulaan kehu ja juoksu pakoon ja leikki palkaksi. Tuo vaikutti ihan kokeilemisen arvoiselta jutulta myöskin.

Viime viikonloppu olikin sitten agilitypainotteinen. Jari Suomalainen oli kouluttamassa meitä ja tällä kertaa samat koirakot olivat opissa molempina päivinä. Oli kyllä todella hyvä koulutus, rataa oli joka lähtöön, pientä pyöritystä ja pitkää juoksupätkää. Minä kyllä sössin taas enemmän kuin voisi kuvitella olevan mahdollistakaan ja paljon hyviä vinkkejä ja ohjeita saatiin. Päällimmäisenä taas se luota koiraan ja luota itseesi ja vaadi koiralta se minkä se osaa. Opinkohan minä milloinkaan...Illalla sitten huomattiin, että Juusokin kun täysillä painoi menemään, oli onnistunut kuluttamaan tassujen pohjista isot palat nahkaa ja molemmat takatassut ovat hieman huonolla hapella tällä hetkellä :( Huomiset treenit jäävät nyt väliin ja täytyy katsoa korjaantuuko tilanne viikonloppuun mennessä vai joudutaanko jättämään schape-mestiksetkin väliin.

No comments: