Friday, May 9, 2008

Torstaina Marialla

Eilen oli taas tokokurssi Marialla. Koska olen ollut koirien yksinhuoltaja tämän viikon, niin päätin rankan työrupeaman jälkeen lähteä hieman aiemmin töistä, että ehdin kunnolla lenkille koirien kanssa ennen kurssille lähtöä. Pojat joutuvat siis jäämään kotiin. Kävimmekin ihan mukavalla tunnin lenkillä siellä linkkimaston lähellä. Jassu löysi ja pisteli ainakin osittain suuhunsa jotain myyriä tai mitä lie sieltä tieltä. En ymmärrä miten siinä olikin 5 kuollutta myyrää keskellä tietä ja miten minä en huomannut niitä. Toivottavasti niistä ei tule mitään tautia tms Jassulle.

Tokoiluissa sai taas itse valita mitä liikkeitä halusi treenailla ja minä sitten päätin vaihteeksi ottaa jotain muuta kuin niitä alokkaan liikkeitä. Eli ensin otettiin noutoa ja Maria neuvoi kuinka opetetaan kapulan pitämistä. Ensin Sohvi oli hieman hämillään moisesta "pakosta" mutta aika nopeasti hoksasi mitä haetaan (varmaan se pohjalla oleva naksuttelu auttoi asiaa) Tätä siis halusin siksi, että Sohvi ei kovin innokas sen kapulan kanssa ole ja pitää/vetää kapulaa kyllä hyvin kun naksutellaan, mutta on alkanut puremaan sitä muuten. Sitten läksyksi tuli tämän lisäksi vauhtinoutoja.

Toisena liikkeenä otimme Marken kanssa yhdessä kaukokäskyt. Sohvi menee hyvin istu-maahan-istu (peppu paikallaan) ainakin kun seisoo aika lähellä. Marian mielestä molemmat Molla ja Sohvi menivät luonnostaa niin, että peppu on paikallaan, joten hänen mielestään se seisomaan nouseminenkin kannattaa opettaa niin että peppu pysyy paikallaan. Siihen ei vielä käytännössä päästy, mutta neuvoja jo saatiin.

Väliajoilla otin vähän seuraamista ja se oli nyt vaihteeksi ihan ok. Täyskäännöskin sujui toisella kerralla ihan hyvin, jopa niin hyvin, että olin niin äimistynyt, että melkein unohdin kehua koiraa :) Hyppyä otettiin myös ja jotenkin Sohvi tekee senkin ihan hidastettuna. Tuo ongelma on enemmän vain tuolla Marian hallilla että Sohvi toimii ihan hidastettuna. Kotona ja muuallakin on paljon säpäkämpi, vaikkei ihan samaan ylläkään kuin Molla :)

No comments: