Tuesday, May 27, 2008

Puuparran leiriä yms

Sunnuntaina ja maanantaina oli Puuparran leiri Turussa. Kiitos vaan Anskulle järjestelyistä ja kaikesta, meillä oli tosi kivaa :)

Lauantaina käytiin nopsaan katsomassa agikisoja eteläpuistossa (1- ja 2-luokat) ja hoidettiin siinä samalla koirien lenkitykset yms. Tarkoitus oli alunperin ottaa hieman tokoa Sohvin kanssa, mutta jotenkin aika taas hurahti niin, että oli lähdettävä ennen kuin siihen asti ehdittiin. Minun oli vielä käytävä töissä, koska maanantain olin lomalla ja solut oli hoidettava.

Sunnnuntaiaamuna sitten pakattiin koirat ja kamat autoon ja lähdettiin kohti Turkua. Tuija treffattiin ABC:llä ja sieltä yhdessä ajeltiin Kupittaalle. Ensin oli siis tokoa Lentsun opissa. Pikkupentuset olivat vielä menossa kun me tultiin paikalle ja koska siihen oltiin kasaamassa match show kehiä niin me siirryttiin hieman siihen nurtsille. Sitten oli muiden kun pentujen vuoro ja me otettiin ensin kaikki vuorollaan luoksetuloa. Se meni Sohvilta ihan ok, paitsi taas se sivulle tulossa pomppaaminen. Ohjeena oli nyt että vaikka se todnäk tulee aikaa myöten poistumaan, niin namit pois kokonaan (koska nameja Sohvi hamuaa siitä kädestä) ja palkka vasta sitten liikkeestä irtoamisen jälkeen taskusta. Eli tällä nyt sitten jatketaan ja katsotaan tuleeko muutosta tuohon pomppimiseen. Motivaatio pitää kuitenki pitää yllä, siksi ei mitään rajuja temppuja tuon hyppimisen poistamiseksi.

Toisena otettiin sitten seuraamista. Ja nyt se on todistettu, että minä en osaa kääntyä ;) Lemtsu yritti hienovaraisesti sanoa, että ihan hyvin se meni, vaikka se oli kaikkea muuta. Minä joudun miettimään sitä kääntymistä niin paljon, että se menee ihan tönkösti ja Sohvikin varmaan menee sen takia oudosti koska minä olen omituinen. Mutta pitää siis katsoa eteenpäin, EI KOIRAA. Mulla on paha tapa oikeesti katsoa alaviistoon kun seurailen missä kohtaa Sohvi kulkee, mutta Lentsun mukaan kontakti parani entisestään, kun siirsin katseeni eteenpäin. Käännöksessä sitten pitää ensin kääntää se pää meno suuntaan ja sitten jalat perässä Tätä täytyy nyt treenata kovasti, että en enää pelkää tallaavani Sohvia. Paikalla kun käännyin vasemmalle, niin tosi hienosti Sohvi kulki mukana eli ei se kääntyminenkään nyt voi mahdotonta olla... Palkkaamisesta vielä sen verran, että pitää huolehtia, ettei palkkaa Sohvia eteenpäin, koska se edistäminen oli taas hieman ongelmana eli pysähdys ja odotetaan että Sohvi palaa takaisin oikeaan kohtaan ja sitten palkka siinä oikeassa kohdassa.

Kolamnnessa sessiossa sitten kukin sai valita mitä tekee ja minä valitsin liikkeestä maahanmenon. Se on kyllä ollut suht ok viime aikoina, mutta halusin vaan varmistusta. Eli nopeita maahan menoja treenataan ja palkka heti. Ja sitten erikseen se paikalla pysyminen (namikippo eteen ja sitten voi kulkea ja vapauttaa koiran kupille)

Taisi kyllä olla meikäläisellä aikamoinen hetkellinen mielenhäiriö kun sinne kokeeseen ilmoittauduin. Kaikki liikkeet on vielä ihan hukassa, etenkin tuo seuraaminen on vielä aivan vaiheessa, mutta mennään nyt kokeileen kuitenkin.

Tokoiluista siirryttiin sitten Tuorlaan ja saunalle, missä koiruudet sai aina erissä juoksennella vapaana ja me saunottiin, syötiin ja seurusteltiin. Mukavaa tuntui olevan kaikilla, sekä neli- että kaksijalkaisilla :)

Maanantaina jatkettiin sitten agilitytreeneillä. Janita ja Jaakko molemmat kouluttivat niin, että Sohvi ja sisarukset treenasivat Janitan opissa toisella kentällä ja me muut sitten Jaakon opissa toisella kentällä. Valitettavasti en nähnyt Hessun ja Sohvin menoa, koska olin itse toisella kentällä Juuson kanssa, mutta taputuksista päätellen menivät aika hyvin :) Juuso oli kyllä tosi pätevä, vaikka huonosti nukutun yön jälkeen ajattelin, että mitä siitä oikein tulee (siis Juuso istui sängyllä ja läähätti ja ei pystynyt oikein rentoutumaan ja nukkumaan, minäkin sitten valvoi puoli yötä sen takia) Jaakko oli taas tehnyt oikein mielenkiintoisen radan jaakotuksineen ja poispäinkääntöineen yms, sai oikein miettiä mitä siellä radalla pitäisi tehdä. Osan ratkaisuista keksinkin, mutta osa ei kyllä todellakaan tullut mieleen, että noinkin sen voisi tehdä ;) Mutta jotain ehkä olen oppinut tässä vuosien varrella. Osa hankalista kohdista meni loistavasti, mutta toisia kohtia sitten hiottiin loputtomiin. Oli oikein opettavainen koulutus jälleen kerran :)

No comments: