Monday, May 12, 2008

Hakuilua ja agiliitoa

Perjantaina Hessu oli vielä siellä työreissussa, joten minä pakkasin töiden jälkeen kaikki koirat autoon ja matkasin haku-treeneihin. Jassu ja Juuso pääsivät tositoimiin, mutta Sohvi pääsi tällä kertaa vain juoksentelemaan ja pelaamaan kavereiden kanssa. Sää oli aurinkoinen ja omituisen painostava ja jotenkin kaikki koirat tuntuivat olevan hieman "hukassa", liekö sitten johtunut tuosta tuulettomasta painostavasta kelistä.

Lauantaina oli tarkoitus mennä Juuson kanssa Takuttien kisoihin juoksemaan suurimmat höyryt pois ennen sunnuntain schape-mestiksiä, mutt en sitten kuitenkaan uskaltanut riskeerata Juuson tassujen takia, joten jätettiin s eyksi startti juoksematta. Toisaalta on ihan helpottunut tunne, kun olen tehnyt päätöksen, että me ei lähdetä SM-kisoihin vaikka ne nollat täyteen tulisikin. Keskitytään nyt vaan hauskanpitoon ja hoidetaan se patti pois Juuson kyljestä ja toivotaan ettei se ole pahanlaatuinen ainakaan.

Sunnuntaina oli sitten vuorossa ne schape-mestikset Jyväskylässä. Me lähdettiin paikalle jo hyvissä ajoin, kun mulla oli kaikki palkinnot, eikä ollut tietoa onko ykkösissä schapeja. No, eipä sitten ollut, joten oltiin hieman turhan aikaisin paikalla, mutta ehdittiinhän ainakin tapella teltta pystyyn siinä hirveässä tuulessa. Marke ja Anskukin tuli hyvissä ajoin, joten oli sitten aikaa rupatellakin. Juuso oli pitkästä aikaa ihan normaali ja olikin tosi mukavaa kisata :) Eka rata oli tosi helppo, vaikka tuloksia ei kuitenkaan kovin paljon tullut. Keppien sisäänmenon minäkin sain sössittyä, kun Juusolle tuli hieman pitkä kaarros sitä edeltävältä hypyltä (tultiin siis puomilta ja hyppy 90 astetta ja taas kepeille 90 astetta) Olisi pitänyt vekata ennen sitä hyppyä. No kielto siitä ja aikaa paloi, vaikka silti päästiin ihanneaikaan, joka olikin tosi tiukka tänään. Toisella radalla olikin sitten A:n jälkeinen elämä kahteen kertaan se mihin meidän meno tyssäsi. Toisella kertaa tultiin A:lta ja piti mennä hyppyneliössä 2 hyppyä suoraan ja sitten takaakiertäen ne toiset 2. Juuso tietty sinkoaa sieltä kontaktilta niin lujaa, etten ehdi minnekään ja juuri sain pelastettua Juuson sinne toiselle hypylle (kääntyi siis sinne minun puoleiselle hypylle ensin) mutta sitten kääntyi sieltä väärään suuntaan ja vaikka vielä sain sen pelastettua niin sitten levisi koko homma ja Juuso otti ensin kiellon kolmannelle hypylle ja sitten nappasi vielä väärän hypyn. Kohta tultiin sitten A toiseen suuntaan ja taas piti viedä koira sinne vasemmalla olevan putken kaukaisempaan päähän ja toisella puolella oli vielä hyppy tyrkyllä ja edessä myös. No, sinne oikealla olevalle hypyllehän Juuso sitten pamautti, mutta saatiimpahan se meille niin sopiva eniten hyllyjä yhdellä radalla -palkinto :)

Vielä ennen kuin lähdettiin kotiinpäin otin Sohvin kanssa hieman tokoa. Seuraaminen oli mielestäni oikein mallikasta, paikka oli tosi hyvä :) toivottavasti se säilyy nyt pidempään kuin päivän. Luoksetulossa oli vauhtia, mutta ekalla tuli vinoon sivulle, toisella kertaa menikin sitten hyvin. Lopuksi Sohvi pääsi vielä peuhaamaan Örpin kanssa ja tosi nätisti kyllä Sohvi pelasikin 10 viikkoisen kanssa.

No comments: