Friday, January 9, 2009

Uusi vuosi, uudet kujeet?

Toivottavasti ainakin koulutusrintamalla hieman tulee uudistusta tai lähinnä aktivoitumista.

Tällä viikolla ainakin on aloitettu ihan lupaavasti :) Keskiviikkona oli ok-hallivuoro ja pitkän treenaamattomuuden jälkeen sekä Juuso että Sohvi olivat hieman vallattomia ;) Tuolla hallissa oikeasti pitäisi tehdä vaan ihan jotain pieniä tekniikkaharjoituksia, koska tilat on pienet ja nyt siellä oli vielä joku tokokurssi ennen meitä, joten kaikki esteet oli kasattu pois ja niiden uudelleen kasaamiseen meni tosi paljon aikaa. Mutta Juuson kanssa ainakin meni vähän säheltämiseksi koko treeni, mutta Juusolla oli ainakin hauskaa. Jassukin pääsi vähän kokeilemaan ihan viimeiseksi ja vanha herrakin oli ihan onnessaan :)

Eilen oli sitten minun ja Sohvin BH-kurssin ensimmäinen kerta. Ensin käytiin kuivaharjoitteluna läpi seuraamis yms kaavio ja olin ihan yllättynyt, koska olin kuvitellut sen paljon hankalammaksi, mutta eihän tuo nyt mikään ihan mahdoton muistettava ollut. Sitten aina pareittain treenattiin niin että toinen teki liikkeitä Pian silmien alla ja toinen itsenäisesti paikallamakuuta. Meitä oli vaan 5 koiraa ja koska me Sohvin kanssa jäätiin viimeisiksi niin ei sitten päästy treenaamaan paikallamakuuta tällä kertaa. Toivottavasti sitten ensi kerralla. Meidän vuorolla otettiin siis ensin seuraamista ja Sohvi oli ihan täpinöissään, kun oli puolitoista tuntia ulvonut autossa... Ihan hyvin seuraaminen meni kuitenkin, paikka oli hyvä ja kontakti myös. Huonoa oli se pomppiminen mikä nyt tuli jostain takaisin eli aina liikkeellelähtiessä Sohvi hyppäsi niin että enä koski käteeni. Tämä ongelmahan meillä oli silloin joskus aikaisemmin, mutta siitä on päästy jo aikoja sitten eroon. Tai niin luulin ainakin. Sama pomppaus tuli myös luoksetulossa :(

Mutta siis seuraaminen meni ihan hyvin juoksupätkässäkin. Hitaassa kävelyssä Sohvi yrittää tarjota istumista koko ajan, mutta tuota me ei olla otettukaan kuin kerran aiemmin eli toivottavasti on vaan harjoituksen puutetta. Vasemmalle käännökset meillä on vähän huonot, koska minä varon etten astu koiran päälle ja käännöksestä tulee sellainen laaja, mutta nyt sain Pialta hyviä vinkkejä tuohonkin ja heti aamulla niitä testattiin ja paljon paremmin meni jo (seuraamista suoraan ja paikallaan käännös vasemmalle ja seis)

Seuraamisessa tehtiin myös sitä henkilöryhmässä seuramista. Olin ihan varma, että Sohvi sinkoaa heti moikkaamaan kaikkia, mutta eipä tehnyt elettäkään, että olisi lähtenyt :) Oikein pätevä oli siis Sohvi. Toki tuotakin pitää vielä treenata lisää, että saan itselleni varmuutta luottaa koiraan.

Lisäksi otettiin vielä jääviä liikkeitä. Istumista otettiin vissiin toisen tai kolmannen kerran ikinä ja siihen nähden meni hyvin, tosin aika suurella käsiavulla, mutta ihan nopsaan istui. Maahanmeno oli ihan ok myös ja se tehtiin ihan liikkeenomaisestikin jolloin jatkoin kävelyä n. 30 askelta ja käännyin ja kutsuin Sohvin sivulle (tässä siis se hirveä pomppaus sivulle tullessa, toivottavasti se oli vaan joku tilapäinen juttu, ettei taas tarvitse alkaa hinkkamaan sitä pois...)

Toivottavasti se kunnon treenikausi nyt alkaa tästä :)

No comments: