Monday, January 19, 2009

Tokoilua ja agia koko sunnuntai

Lauantain hakutreenit sitten peruuntuivat kovan pakkasen takia, mutta se hyvä puoli pakkasesta olis, että vihdoin saatiin pari pakastinta sulatetuksi. Vielä olisi toinen mokoma samaa toimenpidettä odottamassa, jos sopivia pakkasia vielä tulee.

Sunnuntai olikin sitten pelkkää treeniä koko päivän. Aamulla kasin aikaan lähdettiin Sohvin kanssa kohti Mouhijärveä ja ProCanis-hallia ja ylökkin järkkäämää tokokoulutusta. Kullakin koirakolla oli puolituntia aikaa hioa haluamiaan liikkeitä. Minä olin valinnut luoksetulon pysäytyksen, kun se on jotenkin sellainen inholiike. Olen treenannut sitä tosi vähän, kun en oikein ole varma mitä teen. Siihen tosiaan hyvä ratkaisu on ollut olla treenaamatta ;) Kokeilimme sitten paria eri tapaa, mutta uskon, että jatkan sillä pallon heittelyllä, vaikka olenkin aivan surkea heittäjä. Jotenkin se takapalkkahomma vaan tuntuu tosi huonolta vaihtoehdolta noin ahneen koiran kanssa. Eli siinä jatkamme moin kuin ennenkin, mutta hieman tiiviimmällä tahdilla toivottavasti.

Toinen liike oli nouto, koska jotenkin minusta tuntuu, että olen onnistunut saamaan sen vastenmieliseksi. Näytyin mitä ollaan tehty (pitoharjoitukset, lyhyeltä matkalta sivulle ja vauhtinouto) Pitotreenit ok ja niitä voidaan jatkaa, mutta tuohon sinulletuloon sain hyviä neuvoja eli pitää auttaa namilla sinne sivulle ja tosi hyvin Sohvi nyt piti kapulaa ja tuli paljon iloisemmin ja jopa piti kapulaa kunnes annoin käskyn irrottaa. Eli tuota nyt lisää. Vauhtinoutoon pitää ottaa pallo tms palkaksi namin tilalle ja hyviä vinkkejä/neuvoja sain että osaan leikkiä oikein ja palkata oikein. Toivottavasti näillä neuvoilla sitten saadaan nouto näyttämään paremmalta.

Viimeisenä vielä lähes yliajalla kysyin nopeasti apua kaukoihin tai siihen poikittamiseen. Ja läksyksi nyt ensin käsimerkit pois ja palkkaus erilailla (ei heittäen, ettei ennakoi) Katsotaanmiten tuo alkaa vaikuttaa. Sohvi kyllä yllätti, kun osasi nousta maasta seisomaan pelkällä ylös-käskyllä (siis ilman käsimerkkejä) Paljon vaan toistoja ja palkkaukseen huomio.

Neljän aikaan sitten lähdin kiiruusti kotiinpäin ajelemaan ja kotona kun olin ehtinyt syödä ja hieman hengähtää lähdimme ajelemaan Hämeenkyröön agitreeneihin. Juuso oli aivan liekeissä, tosin tarkkuudessa oli taas hieman toivommisen varaa välillä. Kyllähän minä joitakin kohtia hinkkaan, mutta pääasia meillä on nyt pitää hauskaa, joten ihan kaikeen en viitsi puuttua.

Sohvi oli hieman väsynyt koko päivän reissuista, mutta yhtä A:n harjan yli loikkaa lukuunottamatta meni Sohvi kyllä tosi hyvin :) Keinulla Hessu palasi nyt hieman taaksepäin eli ensin mentiin taas remmissä, eikä siitä viime viikkkoisesta ongelmasta enää näkynyt merkkiäkään. Pujottelussa Sohvi vähän myös tökki, koska väsyneenä ei keskittyminen ollut paras mahdollinen ja hevonkakka houkutti liikaa, mutta ihan hyvät treenit kuitenkin.

No comments: