Friday, January 30, 2009

BH-kurssia ja naksuttelua

Eilen oli 4 ja viimeinen tottistelukerta BH-kurssista, kaupunkiosion treenaus sitten vielä viikon päästä. Eli suuntana oli taas Mutala töiden jälkeen. Lähdin taas optimistisena hieman aikaisemmin, että ehtisin ottaa ruututreenit ennen kurssia ja tällä kertaa se onnistuikin, koska kentällä ei muita treenaajia ollut. Olin paikalla vain 15 minuuttia ennen kurssin alkua, joten ei siinä ihan hirveästi ehtinyt, mutta ruutu siis sillä vanhalla kaavalla eli merkit ja palkka paikoilleen Sohvin näkemättä. Hienosti lähti ruutuun ja otin sitten vielä toistonkin niin, että Sohvi näki palkan viennin. Sitten vielä sitä tyhmää luoksetulon pysäytystä palloa heittämällä. Menihän se, mutta ennakoi, ennakoi...

Sitten varsinaisella kurssilla otettiin (jos halusi siis) koko kaavio läpi. Me oltiin Sohvin kanssa ekassa parissa Pilkun kanssa ja ensin paikallamakuuseen. En käynyt lainkaan välillä palkkamassa, olin n. 20 askeleen päässä ( 30 siis oikeasti) ja olin sillain sivuttain, en siis selkä koiraan päin. Sohvi taas pyöri kuin väkkärä koko ajan tai siis pää pyöri ja Pia sanoi epäilleensä, että pysyykö paikallaan. Hyvin kyllä pysyi, mutta tuo mieliala ei kyllä ole se mitä haluan eli nyt alkaa sitten treeni keskittyneempään paikallaoloon. Kokeillaan siis: palkka eteen, jota voi tuijottaa ja sitten sitä, että vapautan koiran palkalle vaihtelevista paikoista tai heitän palkan yms. Nämä nyt alkuunsa jos ei tuosta löydy apua, voihan sitä pää maahan juttuakin sitten miettiä. Kesto oli siis koko sen ajan kuin Pilkku teki liikkeitä (otti noin puolet kaaviosta)

Sitten oli liikkeiden vuoro. Otin muuten koko kaavion, mutta seuraamiskaavio vain vapaana. Eli siitä aloitettiin. 40 askelta suoraan, täyskäännös ja 5 askelta, juoksuun, jota 10 askelta, hitaaseen käyntiin, jota 10 askelta, normikäyntiin, jota 5 askelta, käännös vasempaan ja 20 askelta taas käännös vasemapaan ja 20 askelta, täyskäännös 10 askelta ja pysäytys, taas liikkeelle 10 askelta ja käännös oikeaan mistä suoraan henkilöryhmään, jossa kierretään 2 ihmistä niin, että toisella kertaa koira ulkopuolella ja toisella sisäpuolella, sitten vielä pysäytys niin, että koira jää hlön ja minun väliin ja ulos hlöryhmästä, jolloin liike loppuu. Tämän siis tein lähes ilman palkkasta, vasta hlöryhmässä palkka ja hienosti Sohvi jaksoi seurata tuonkin pitkän pätkän :) Ihan vähän alkoi ottamaan etäisyyttä hlöryhmän kohdalla, mutta muuten paikka pysyi hienosti ja kontakti oli kuulemma loistava. Taitava on Sohvi kyllä :) Hlöryhmä on meille se vaikea ja nytkin meinasi Sohvi singota haistelemaan ihmisiä pysäytyksen jälkeen kun lähdin uudelleen liikkeelle eli siinä pitää olla tarkkana.

Otin vielä hlöryhmän uudelleen, mutta en sitten jatkanut sitä toista seuraamiskaaviota sen jälkeen vaan siirryimme jääviin liikkeisiin. Ensin istuminen. Seuraamisosa (10 aaskelta) hyvä, mutta yritin liian vaikeasti ensin ilman apuja ja Sohvi jäi seisomaan, selkeästi ei siis osaa vielä liikkeenä tätä. Otin uudemman kerran ja käsiapu mukaan ja sitten meni hyvin. Jatkoin sen 30 askelta ja palasin takaisin koiran luo. Hyvin meni. Sitten maahanmeno. Seuraaminen ok ja maahankin meni, jatkoin 30 askelta ja sitten tuli se luokse kutsu. Sohvi nousi ekasta käskystä, mutta otti 2 askelta ja pysähtyi, toistin käskyn ja sitten tulikin lujaa. En tiedä onko tämä nyt sitten pysäytyksen treenauksesta johtuvaa vai mikä oli? Ohjasin namilla sivulle ja meni vähän pitkäksi, mutta yritän nyt taas saada sen pompun karsittua pois. Sohvi kuulemma meni hieman hitaasti maahan tai teputti ennen maahanmenoa eli nopeutta ja varmuutta pitää siihenkin treenata.

Pia oli sitä mieltä, että kokeeseen vaan :) Vielä kyllä pitää treenata paljon ennen sitä, mutta ehkä me tänä vuonna sinne sitten uskaltaudutaan.

Olen nyt taas parina aamuna naksutellut Sohvin kanssa sitä kippoon 4 tassulla juttua ja ei etene edelleenkään:) Mä olen kyllä surkea ajoituksen kanssa. Sohvi tarjoaa koko ajan jotain ja mä en vaan osaa poimia sieltä oikea-aikaisesti sitä mitä haluan. Onneksi nämä nyt ovat tällaisia hömppäjuttuja niin en pilaa mitään liiketta. Olenhan tosiaan opettanut "vahingossa" Sohville sen jalannoston ja kaikkea muutakin kivaa ;) No, itselle tämä on edelleen hyvää oppia. Ehkä pitää välissä ottaa taas jotain helpompaa ja sitten jatkaa tätä iäisyysprojektia, mutta kyllähän me Sohvi vielä sinne kuppiin saadaan :)

No comments: