Friday, January 23, 2009

Agiliitoa keskiviikkona ja BH-kurssia torstaina

Keskiviikkona oli taas vuorossa OK-hallivuoro ja agiliito. Tällä kertaa oltiin päätetty, että tehdään vaan pientä tekniikkatreeniä ja vaikka sitten hyödynnettiinkin jo olemassaolevaa rataa niin näin tehtiin. Juuso on nykyään aivan sekopää kun päästään tuonne hallille. Edes ylökkin normitreenit eivät saa ihan moista reaktiota aikaan. Siitäkin syystä pitäisi ottaa vain pieniä treenejä, että saisi tuon otuksen hieman paremmin kuulolle. Nyt otettiin tiukkoja pujotteluun menoja A-esteeltä suoraan ja taas hieman sylkkäreitä. Hauskaa oli ainakin :)

Sohvi meni ohjauskuviot tosi hyvin, kepeillä Hessu hieman liikaa yritti sivusuunnassa irtautua ja muutaman kerran Sohvi tuli kesken pujottelun pois. Korjaantui heti kun Hessun liike oli enemmän eteen kuin sivuun (siis alusta asti voi ottaa etäisyyttä kunhan pitää sen samana loppuun asti) Keinu oli taas alkuun "ongelma" eli Sohvi hyppäsi keskeltä pois. En oikein ymmärrä miksi näin käy. Sitten kun Sohvi laitettiin remmiin ja minä vielä "tukkeeksi" toiselle puolen, meni ihan ok ja lopuksi sitten vielä ilman remmiäkin. Toivottavasti tästä nyt päästään eroon tai sitten pitää alkaa miettimään sitä kisauran aloitusta vasta myöhemmin.

Jassukin pääsi lopuksi vielä hieman irrottelemaan minihypyillä. Minä hain Jassun autosta samalla kun vein Juuson ja sisääntullessa otin ensin joitan temppuja Jassun kanssa kun Hessu vielä teki rataa Sohvilla. Jassu oli aivan suloinen, kun oli niin innoissaan. Toivottavasti viikon päästä lauantaina päästäisiin hakuilemaan, koska se on Jassulle ehkä kaikkein hauskinta. Agility kun on noilla minihypyillä vähän hassua/kummallista, vaikka innoissaan Jassu nekin tekee :)

Eilen sitten ajeltiin Sohvin kanssa Mutalaan BH-kurssille. Lähdimme töistä hieman aiemmin ja ajatuksena oli mennä treenaamaan ennen kurssin alkua hieman tokoa. Muillakin oli ollut samat suunnitelmat, joten meidän ruututreeni jäi taas odottamaan parempaa aikaa. Pienet luoksetulonpysäytystreenit siellä sivussa tein kuitenkin ja ne kai meni ihan ok. Ollaan siinä vasta niin alkuvaiheessa, että en osaa vielä sanoa. Hieman näyttää siltä, että nyt jo alkaa ennakoimaan pysäytystä. Täytyisi alkaa ottamaan niitä puun tms kiertoja ja pysäytyksiä siitä.

Siiten itse kurssilla otettiin taas ensi kuivaharjoitteluna koko kaavio. Sitten treenattiin paikallaoloa häiriön alla eli kaikki paikallamakuussa kentän laidassa rivissä ja vuorotellen kaikki kävivät tekemässä seuraamista (tai hengailua) ja luoksetulon. Lunta tuli taivaan täydeltä koko ajan ja se vissiin hieman häiritsi Sohvia, koska aina jos/kun kävin palkkamaassa välillä vapauttamatta, niin aina nousi peppu ylös. Me oltiin kolmantena vuorossa häiriöimässä ja sen jälkeen kun tulin takaisin paikallamakuuseen niin en enää käynyt välillä palkaamassa ja todella hienosti pysyi ja sitten purkkipalkka loppuun tietysti :) Kokonaisaika oli reilusti yli 5 minuuttia näin arviolta.

Sitten oli aikaa sen verran, että kaikki saivat ottaa yhtä liikettä vuorotellen. Me otettiin sitä hidasta käyntiä. Pia naksutteli kun meni hyvin. Pikkuhiljaa alkaa Sohvi ymmärtämään mistä on kyse. Kunhan vielä itse opin oikean nopeuden ja askeleen pituuden. Kokeilin lyhyempää ja pidempää askelta ja selkeästi se normi mittainen askel oli paras sekä minulle että Sohville. Tässä täytyy vaan vielä olla joku kaveri, joka naksuttelee kun mene oikein, itse kun ei voi nähdä missä se Sohvin peppu menee :)

Tosi kivat treenit oli ja lopuksi vielä jäätiin jutustelemaan kaikenlaista tokoasiaa. Viski näytti ohjatun noudon ja muutenkin keskusteltiin voi/evl liikkeistä ja kokeista yms. Toivottavasti se pyytämäni "tähtäimessä TVA-kurssi" (tosin ei tällä nimellä kuulemma tule;)) toteutuu ja että me vielä päästään sinne mukaan :) Nyt on taas kova into tokonkin suhteen päällä. Pitäisköhän sitä alkaa katselemaan jo jotain kokeita Sohville, tulisi sitten ainakin treenattua, kun olisi joku päämäärä.

No comments: