Monday, January 26, 2009

Sunnuntain liitelyt

Sunnuntai-iltana suuntana oli jälleen Hämeenkyrö ja agiliitely :) Juuson vuoro oli taas aloittaa ja kyllä se huuto ja kiljuminen on Hämenkyrössäkin aikamoista, ei uskoisi kyllä, että ikää on kohta 10 v.

Rata oli aika vauhdikasta menoa ja meikäläiseltä meinasi kyllä loppua kunto ihan totaalisesti. Juuso on kyllä hyvä kohdissa joissa pitää irrota ja suorittaa itsenäisesti esteitä, tosin välillä sitten menee vähän liiankin itsenäiseksi. Vaikeaa oli pussista kepeille meno, koska jäin niin kovasti jälkeen vaikka oikaisinkin ja Juuso pamautti aina 2 väliin. Jos olisin päässyt toiselle puolelle, se olisi ollut parempi ratkaisu, mutta tällä radalla se ei ollut mahdollista. Pakko vaan siis oikaista enemmän ja juosta Juuson taakse ja yrittää saada Juuso kääntymään ekaan väliin. Vastaisen käden käyttö myös auttoi, mutta vaikeaa oli. Sylkkäreitä tehtiin taas ja ne alkaa sujumaan jo aika hyvin, ainakin välillä ;) Juuso pujotteleekin nykyään kyllä melkein miten päin vaan (sitten kun menee sisään oikein siis) Nytkin kepeiltä käännyttiin 180 astetta puomille ja vielä hieman takaisinpäin, minä valssasin ja olin jo puomillepäin menossa vaikka kuinka kaukana Juusosta, mutta niin vain pujotteli loppuun asti upeasti. On se Juuso aika upea agikoira :)

Sitten oli Sohvin vuoro ja taas hiottiin keinua. Ilman remmiä mentiin ja ekalla kerralla Sohvi pamautti ihan suoraan läpi vaikka olin himmaamassa. Tosin en ehtinyt himmata lainkaan kun Sohvi jo pamautti korkealta alas. Onneksi siitä ei tullut mitään vaan seuraavalla kerralla sitten tajusi hiljentää. Yhdessä vaiheessa Hessu ja Sohvi teki niin, että keinulta lähtiessä menivät vauhdilla kolmen puoliympyrässä olevan hypyn kautta puomille ja sitten sieltä taas keinulle ja sama uudelleen (puomin jälkeen hallittu siirtyminen ja keinu ekana esteenä, koska sille ei vielä olla tultu esteen takaa edes) Jos tällä konstilla vaikka Sohvi oppisi ymmärtämään näiden kahden koiran näkövinkkelistä samannäköisen esteen eron? Juusolle silloin aikoinaan tein jotain vastaavanlaista.

Muutenkin Sohvi oli taas oikein pätevä :) Ohjauskuviot onnistuvat aivan loistavasti kunhan Hessu vaan malttaa mielensä. Sohvi on kyllä teknisesti paljon taitavampi jo nyt kuin mitä esim. Juuso on kaikkien näiden vuosien jälkeen. Kun vaan tuo keinu saataisiin kuntoon, niin pääsisivät aloittamaan kisauransa :)

No comments: