Thursday, January 29, 2009

Harjoituskisat navetalla

Eilen töiden jälkeen pakattiin koirat autoon ja hurautettiin Tamskin järkkäämiin harjoituskisoihin navetalle. Kaikki koirat "pääsivät" mukaan, mutta vain Sohvi kisaili tällä kertaa. En enää uskalla Juusoa ihan joka paikassa päästää radalle, kun Juuso ei osaa ottaa rauhallisesti vaan paahtaa aina täysillä ja pohja tuolla navetalla on ehkä hiemna arveluttava.

Sohvi osallistui sekä mölli että kilpailevien radalle. Möllirata meni tosi hienosti, vaikka Hessu väitti, että Sohvi oli hidas. No, ehkä Sohvi ei ihan niin lujaa mennyt kuin treeneissä, mutta ei sitä nyt hitaaksikaan voinut sanoa :) Ekasta putkesta tultaessa Sohvilta lähti etutassut alta ja se ehkä hieman hidasti menoa. Kontaktit (molemmat puomi ja A) olivat hienot ja Hessu vietti 3-4 nokitusta (ilman palkkausta toisin) aikaa molemmilla. Pussi meni hyvin ja siis puhdas rata.

Kilpailevien rata oli ahdas ja epälooginen ja siellä sitten tuli jokunen virhekin. Kontaktit meni hyvin edelleen ja nyt niistä sai palkkaakin :) Kepeille vienti oli tosi hankala (ahdas väli, putkelta kepit 90 asteen kulmassa vasemmalle ja oikealla pituus tärppinä parin metrin päässä) ja siinä olikin pientä säätöä ja namien haistelua maasta lisäksi (tuolla kohtaa oli vissiin joku kylvänyt enemmänkin jotain kun monet muutkin siellä nuuskuttivat) Keppien jälkeen oli taas 90 asteen kääntö hypylle ja sieltä sitten 180 astetta puomille. Sohvi pääsi vekkamaan väärään suuntaan ja oli siis menossa eri suuntaan kuin Hessu kuvitteli sen hypyn jälkeen ja sitten hyppäsikin saman hypyn takaisin päin. Puomin jälkeen okseri, jolta tiukka 90 astetta A:lle. Okseri meni hyvin :) A:n jälkeen väärään päähän putkea ja sitten piti olla keinu, mutta sen Hessu jätti väliin ja kuljetti Sohvin seuraavalle esteelle eli pussiin. Loppu suoralla oli rengas (tosi avoin ja pieni verrattuna meidän renkaaseen) ja siitä Sohvi meni ensin ohi. Toisella kerralla sitten hyvin ja lopun takaaleikkaukset menivät hienosti.

Kun kisat loppuivat saatiin vielä lupa ottaa sitä ohitettua keinua muutama kerta. Eli Sohvi otti keinua remmissä ensin pari kertaa ja sitten vapaana sama ja minä himmasin vielä kun oli outo paikka.

Juuso haukkui autossa niin sydäntäsärkevästi aina kun Sohvia haettiin tai vietiin, ihan tuli surku. Kotiin kun päästiin niin pihassa vielä hieman pelattiin sitten korvaukseksi poikien kanssa.

No comments: