Wednesday, March 24, 2010

Tunnarin tehotreenausta

Otin sitten tunnarin oikein tehotreenaukseen, että päästäisiin siinäkin hieman eteenpäin. Ja myös tietty osittain sikis, että torstain kurssilla on tunnari aiheena ja aika turha treenata siellä, jos edellis kerrasta on puoli vuotta aikaa.

Maanantaina siis otin nopsasti pelkkää tunnaria pihassa ennen kuin Hessu lähti koirien kanssa Nokialle. Aloitin taas helpolla eli kasa hämyjä (enemmän kapuloita nyt) ja oma taakse. Tässä ei ongelmaa (paitsi se pirun pureminen) Musta vaan tuntuu, että näissä Sohvi ei käytä nenäänsä vaan kun se näkee sen yhden siellä erillään, tietää jo siitä, että se on oma. Tai kai se sen haistaa ennen nostamista, mutta kuitenkin osittain käyttää silmiään eli ei ehkä ihan hyvä. No, seuraavaksi sitten levitin ne kapulat ja oma sinne joukkoon. Kapulat oli siis sikinsokin ja aika lähellä toisiaan eli ei rivissä eikä ympyrässä. Nyt meni tosi hyvin, haisteli hienosti, eikä koskenut muihin (paitsi jaloillaan hieman töni, mutta se ei kai haittaa?) ja nosti oman ja toi rivakasti, tosin taas puri. Mä en oikein tiedä mitä pitäisi tehdä tuossa vaiheessa. Toki sen oikean kapulan tuomisesta pitää kehua, mutta toisaalta samalla kehun siitä puremisesta. Ja tätä kun pähkään päässäni, niin kehut on joka tapauksessa vähän laimeat, kun en tiedä miten pitäisi toimia. Viisasta varmaan olis, etten treenaa tätä ennen kuin tuo pureminen on saatu korjattua (tätä treenaan siis sisällä erikseen ja aamulla jo oli parempi) mutta kun mä haluun treenata ;) Kolmannen kerran otin vielä samalla kaavalla ja nyt ei edes potkinut kapuloita ja toi oman.

Eilen sitten en jaksanutkaan lähteä ajelemaan hallille, kun oli niin hieno ilmakin ja pihassakin jo näkee treenata. Eli otin siis treenit vaan pihassa itsekseni. Ruudulla aloitettiin. Hieman oli havaittavissa ennakointia eli täytyy ottaa niitä vauhtiruutuja taas enemmän ja paikkaa ja stoppia vähemmän. Ja täytyy muistaa, etten vaan palkkaa niistä ennakoinneista, vaan aina uusiksi. Sitten taas luoksetulon stoppia pallon heitoilla. Tätä on vähän hankala nyt pihassa ottaa, kun ei ole sellaista hyvää suoraa, missä ei olisi liukasta eli hieman joutuu säveltämään. Kerran otin hämyheitolla ja ihan ok pysähtyi silloinkin. Täytyy nyt vaan yrittää muistaa ottaa hitaasti tämä, etten taas saa pilattua koko hommaa.

Sitten siirryttiin yläpihalle tunnarin pariin. Olin päivällä töissä pyytänyt yhtä työkaveria "hajustamaan" mun kapulat (hieman herätti kummastusta kyllä) ja ajattelin, että pakko alkaa ottamaan mukaan niitä muunkin hajuisia kapuloita jo pikkuhiljaa. Ensin kuitenkin otin pari toistoa edellispäivän tapaan hajustamattomilla (taas vissiin 8 kapulaa) ja nämä ihan hyvin (toki puri edelleen ;)) Sitten vaihdoin lennosta hajustamattomien tilalle ne hajustetut (niitäkin oli kymmenkunta) Levitin ne taas sikinsokin aika lähekkäin toisiaan ja oma sinne takapuolelle, mutta kuitenkin samaan sotkuun mukaan. Eikä mitään ihmeellistä, Sohvi teki ihan samalla tavalla kuin hajustamattomienkin kanssa ja hienosti noukki sen oman :) Aika taitava tyttö Sohvi kyllä on! Muistaakseni otin vielä toisen kerran samalla kaavalla, oma kapula enemmän siellä muiden keskellä ja edelleen hienosti Sohvi teki hommia. Eilen Sohvi ei yhtään tökkinyt ja töninyt niitä vääriä ja siihen olen todella tyytyväinen. Puremista oli edelleen ja sitä yritän korjata eri treeneillä. Sohvi vaan oikeesti vihaa sitä kapulan pitoa ja jotenkin tuntuu, etten vaan osaa kertoa siinäkään mitä haluan. Muita kapuloitahan Sohvi ei pure lainkaan (tai mälvää ja rouskuta) Kieltänyt olen kun puree ja edessä istuu jo ihan kauniisti tunnarikapula suussa, mutta sitten kun pitäisi liikkua (tulla sivulle) niin tosi helposti alkaa purra :( No, ehkä tämä tästä joskus.

Sitten otettiin vielä hieman seuraamista siellä alapihan jäättömällä pläntillä, se ihan ok. Otin myös jääviä ja vahvistin paikalla pysymistä. Seisominen oli nyt tosi hyvä, mutta istumisessa alkoi kääntymään vinoon. Eli lisää treeniä :) Loppuun vielä ohjattua kapuloilla ja nyt oli Sohvi hieno :) Merkille vein, koska sitä ei osaa edelleenkään, mutta hienosti haki vauhdilla aina oikeasta suunnasta ja toi hienosti sivulle asti ja ihan suoraankin vielä :) Taitava Sohvi!

No comments: