Monday, March 22, 2010

Noormarkussa kisoissa

Viime lauantaina oltiin "taas" agikisoissa :) No, on kai se taas, kun vasta 2 viikkoa sitten viimeksi oltiin. Perjantaina kävimme kuitenkin vielä treeneissä, tosin meidän koirat tekivät taas vaan jotain pientä ja keskityttiin enemmän siihen kouluttamiseen.

Kisat oli tosi pienet ja alkoivat aikaisin, joten lähdettävä oli jo ennen ylösnousemusta. Kelikään ei ollut mikään paras mahdollinen ja koska tiesimme parkkipaikat pieniksi, lähdimme tavan autolla eikä möhköllä liikkeelle.

Juuso ei taaskaan osallistunut ekalle radalle vaan pelkästään 2 viimeiselle. Paikalla oltiin hyvissä ajoin ja ehdittiin käydä tarpomassa kuravellissä tienposkessa kunnon lenkki. Oltiinhan me tosiaan tuolla hallissa käyty aikaisemminkin, mutta silloin siellä oli ihan hiekkapohja, mikä oli hyvä. Nyt siellä oli sellainen kamala kulunut tekonurmi, joka oli ensinnäkin pelottavan kovan tuntuinen ja myöskin tosi liukas koirille (kun taas omiin jalkoihin tuntui tosi tahmealta) No, sama se oli tietty kaikille, mutta enpä taida ainakaan Juuson kanssa enää tuonne mennä kisaamaan, ettei turhaan vaan loukkaa itseään liukastellessaan.

Tuomarina kaikilla radoilla oli Marjo Heino, radat oli kaikki ihan kivan tuntuisia, mutta ihanneajat oli kyllä kautta linjan hieman poskellaan (etenkin kun ottaa huomioon sen pohjan liukkauden) No, samat nekin oli tietty kaikille, mutta on se aina hieman tylsää, kun edes hyvällä norminopealla suorituksella ei nollaa saa :(

Sohvi siis aloitti kisassa A. Sohvi tuntui myös hieman varovan tuota mattopohjaa ja pari rimaa sieltä alas tuli, osittain ehkä Hessusta johtuen, mutta uskon kyllä, että tuolla liukastelulla oli osansa asiassa (Sohvi kuulemma liukasteli siellä A:n takana, ei näy videolla, myös puomin alastulossa lähti etujalat alta) Lisäksi tuli Hessun lepsuilun takia kielto "loppusuoralla". Tässä linkki videoon : Sohvi_Noormarkku_200310_kisaA

Sitten toinen rata ja Juusokin mukana. Sohvi aloitti ja tekikin todella hienon radan, paitsi että kepeillä liukasteli oikein tosissaan :( Kepeiltä siis 5, mutta joutuivat ottamaan kepit 4 kertaa uusiksi, koska Sohvilta vaan lähti koko ajan tassut alta ja rytmi meni sekaisin. Sohvilla ei kuitenkaan ole vielä niin paljon kokemusta, että olisi osannut pitää itsensä kepeillä oikein liukastelusta riippumatta. Radalta siis 5 ja yliaikaa niin paljon, että maksimiaika täyttyi eli hylly siitä sitten tuli tuloksiin. Sohvi_Noormarkku_200310_kisaB Juuso teki myös hienon radan, paitsi että yksi rima tuli alas (kolmos hyppy, olin liian lähellä hyppyä vissiin, ohjasin eri puolelta kuin Hessu) Juusolle lisäksi yliaikaa 2 sekuntia ja risat eli aika tiukkis ihanneaika oli! Tosin Juuso tuntui varovan liukasta pohjaa todella paljon ja kulki mielestäni huomattavasti hitaammin kuin normisti. Juusokin liukastui keppien aloituksessa pahasti, mutta konkarina sai korjattua itsensä kepeille. Juuso sitten itseasiassa voitti tämän B-radan tuolla 7 ja risat tuloksella eli ei kovin hyvin mennyt ;)

Sitten oli vielä hyppis. Sohvi teki hienon radan jälleen ja tällä kertaa ilman ratavirheitä, mutta yliaikaa tuli 0,28 sekuntia! Eli taas oli ihanneaika todella tiukka! Kyllä Sohvi varoi sitä luikasta pohjaa ja etenkin kepit meni normia hitaammin ja yksi pitkä kaarros siellä oli, mutta kyllä tuon olisi pitänyt ihanneaikaan riittää. Sohvi_Noormarkku_200310_kisaC Juusolla tippui heti eka rima (oli vissiin lian lähellä hyppyä?) ja sitten pituuden jälkeen en saanut Juusoa kääntymään tarpeeksi oikealle hypyille ja meinasi mennä ohi siitä seinänpuolimmaisesta, en huomannut katsoa, että tuli kielto ja koska kyseessä oli sarjaeste, enkä korjannut alusta, niin siitä hylly. Ei kyllä vauhti ollut normia tälläkään radalla, joten ei Juusokaan varmaan olisi ihanneaikaan päässyt.

Sunnuntaina sitten otin Sohvin kanssa pienet tokotreenit pihassa. Tarkoitus oli ottaa kahdet treenit, mutta aamu meni lumitöissä, joten piti sitten tyytyä vain yksiin treeneihin. Onneksi sentään vielä pystyi jotain pientä pihassa tekemään, voi olla, että jonkun ajan päästä koko piha on pelkkää jääkenttää :( Ruutua otin ensin, vahvistin paikkaa lätkällä ja ihan hyviä toistoja saatiin. Ekalla kerralla meinasi alkaa kaartamaan kulmamerkin taakse, mutta saatiin korjattua. Erikseen otin sitten loppukävelyjä vielä, ne meni ihan hyvin. Sitten pallolla stoppeja, nämä kaikki edelleen helppona pallon heitolla, ok siis.

Tunnari piti sitten ottaa kuvioihin, koska sitä otetaan kurssilla torstaina ;) Viikko sittenhän piilotin omaa lumeen pari kertaa. Nyt aloitin siitä, että laitoin kasan hämyjä ja oman viereen. Sohvi kävi haistamssa kasaa, mutta sitten pongasi oman, jonka toi ok, tosin PURI ihan himona kapulaa. Sille pitäisi varmaan tehdä jotain. Muita kapuloita ei pure lainkaan, tunnaria vaan. Sitten otin uudelleen niin, että levitin kasaa hieman ja oma taakse, tämäkin meni hienosti :) SItten vielä yksi, niin että levitin lisää ympärän malliin ja oma sinne joukkoon, nyt vähän tökki taas niitä vääriä, toi kyllä oman, mutta... Ei olisi pitänyt ottaa tätä viimeistä vaan lopettaa siihenaikaisempaan hyvään.

Loppuun otin vielä ohjatun kapulalla vinosta kapulan tuonteja (siis sivuasentoon asti) Nämä kaikki tosi hienosti :) Ja tosi hyvällä vauhdilla :) Ei siis tietoakaan siitä torstaisesta empimisestä. Loppuun vielä hieman seuraamista, tosin tein aika pienellä alueella, kun osa pihasta on aika liukas eli paljon käännöksiä, mitkä aika hyviä kaikki :)

2 comments:

Riina said...

Onnittelut kuitenkin voitosta Juusolle =)Ja ohan tuo sohvin nollakin hieno saavutus noinkin tiukalla ihanneajalla. Harmittaa, kun en päässyt paikalle, kun olisi päässyt schapeja katselemaan varmasti vielä aitiopaikalle jonnekin radan reunalle.

Ihanaa, että joku muukin on sitä mieltä, että tuo tekonurmimatto ei kyllä ole ehkä paras ratkaisu. Ainakaan talvella, tosin ei täällä normaalisti näin kylmiä talvia olekaan. Tiltu liukasteli siinä marraskuun kisoissa ja eipä ole kovin harvinaista, että treeneissä on joku nurin... Toivottavasti päästään Teslan kanssa kesäkaudeksi ulos treenaamaan...

Meillä on tuo B-kisan rata tän viikon treeniratana...

Liinu ja Prikka said...

Taitavan näköistä menoahan tuo on meihin verrattuna, oikein piti useamman kerran katsoa että miten voikin noin sujuvasti tehdä muutamat jutut... Noh Sohvihan onkin kolmosissa ;) Oulussa on OKK areenalla tuollainen tekonurmimatto, ja kovaltahan se tuntuu mutta en huomannut että Ransu olis sitä liukastellut, ehkä minä ennemmin, mutta ehkei Ransulla ole vauhtia Sohvin tavalla. Eikä se oikea nurmikaan kesällä ole se kaikista pitävin, vaikkakin pehmeä...