Wednesday, March 3, 2010

Tokoilua ja vähän agiakin

Taas reilut pari viikkoa vierähtänyt. Osittain treenaten ja hieman myös taukoiltu johtuen Sohvin juoksusta, joka nyt on jo ohi, onneksi. Juoksusta huolimatta Sohvin kanssa voi kyllä treenata ihan normisti, Sohvi ei juoksusta välitä, mutta joiltain muilta seuralaisilta tuli hieman sellaista kommenttia, ettei sitten viitsitty mennä pahoittamaan mieltämme hallille, vaikka siellä juoksuisten onkin sallittua treenata.

Agi jäi yhden kerran väliin, kun Hessulle iski paha flunssa, joten minä menin sitten vaan vetämään treenit ja kolmikko jäi kotiin nukkumaan :) Procaniksella ovat Hessu ja Sohvi käyneet ihan normisti (yksi tauko viikko mahtui väliin) mutta niistä treeneistä en osaa sen enempää kirjoitella.

Pari kertaa on nyt ollut sitten taas Haukkuapilan kurssiakin ja siellä ollaan kyllä oltu juoksuisenakin. Ekalla kerralla otettiin seuraamista. Sohvin kanssa otettiin taas niitä meille vaikeita seinääpäin menoja ja lisäksi eri nopeuksia. Ihan hyvin meni tällä kertaa, Sohvi ei edes pahasti häiriintynyt seinästä :) Paikka on hieman edessä, mutta korjaantuu yleensä matkan varrella paremmaksi. Täytyisi varmaan ottaa kuuri tuohon aloitukseen, että saisi sen hyväksi alusta saakka. Kontaksti on kyllä nyt taas ollut parempi. Lisäksi hinkattiin hieman täyskäännöstä vasemman kautta, siihen taidan siirtyä kokonaan. Toisena liikkeenä nouto, me otettiin metallilla. Ja vaan yksi kerta, kun oli ihan ok. Kapula jonkin verran kalisee edelleen tuodessa, mutta ihan ok kuitenkin. Siuvlla kun pitää, niin ote on tiukka ja hyvä.

Viime kerralla sitten otettiin ruutua ja toisena hyppyä, me hyppynoutoa. Ruutu oli hallin vaikeammassa päässä ja muut kurssilaiset siellä ruudun takana. Sohvi ei meinannut millään hahmottaa missä ruutu on. Katsoi kyllä sinne kun höpisin "missä ruutu" , mutta kun lähetin, lähti ihan mihin sattuu. Sitten käytiin katsomassa ruutua yhdessä, mutta ei vieläkään lähtenyt. Sitten Pia kävi taputtelemassa ja sitten vihdoin löytyi oikea paikka :) Stoppi oli vähän huono eli niitä treenaukseen myös. Sitten otettiin niin, että Pia vei pallon ruutuun ja lähetin Sohvin sinne ja Sohvihan meni ihan into piukeena. Mä olen aina kuvitellut, ettei se lelulle lähde, mutta ihan hyvin meni :) Toki tuo pallon sitten minulle namin vaihtoon, mutta kuitenkin :) Näitä siis myös lisää. Sitten sitä hyppynoutoa. Heitto meni ekalla kerralla aika sivuun, vahingossa tällä kertaa. Sohvi lähti hyvin, otti kapulan ja palatessa "hieman" autoin, että osasi tulla hypyn kautta :) Hyvin tuli sivulle yms. Otettiin vielä uudelleen, nyt niin, että tahallisesti kapula sinne sivuun (tosin Pia joutui korjaamaan, kun nyt en osannut heittää sopivasti) Taas meni hyvin, mutta mulle tuli joku epäuskon hetki, kun taas menin auttamaan hypyn yli käsimerkillä, vaikka Sohvi ihan selkeesti lähti tulemaan oikeeseen suuntaan. Mä olen vaan niin huono;) Mutta näitäkin siis lisää ja koiraan luottaen :) Molemmilla kerroilla otettiin tietty paikalla olot. Ihan hyvin, mutta toisella kerralla Sohvi jotenkin ei taas alkuun tajunnut, että istumisen jälkeen otettiin vielä paikkamakuu. Sohvi nousi heti kun lähdin poispäin. Minun pitää osata siis kertoa koiralle paremmin mikä liike on tulossa seuraavaksi.

Lauantaina olin katsomassa Tamskin VOI/EVL tokokoetta, mielenkiinnosta ja koulutusohjaakortin merkintöjä varten. Sohvi oli mukana, koska samalla reissulla kävimme Pirkkalassa verinäytteenotossa DLA-tutkimusta varten. Hallissa sisällä oli kylmempi kuin ulkona, joten Sohvi sai odotella autossa paitsi ne pari kertaa, kun käytiin hallin päädyssä treenamassa. Seuraamista, jääviä, kaukoja otettiin ja ihan ok meni. Oli kyllä mielenkiintoista seurata koetta, taitavia koiria ja ohjaajia :) Olin aika yllättynyt kuinka vähän koiraa saa kehua ja "riukuttaa" liikkeiden välissä. Yhtä jopa huomautettiin, vaikka mielestäni oli melko hillitty. Eli siinäpä meille sarkaa, jos/kun sinne voittajaan ja toivottavasti EVL:äänkin ollaan joskus menossa. Lisäksi oli ihan hyvä nähdä, että kaukoissa voi tuomari laittaa koiran viereen laudan oikean paikan merkiksi eli sitäkin pitää treenata. Kaukot muutenkin tuntuivat olevan ehkä vaikein liike tai ainakin siinä tuli vähiten nappisuorituksia. Yritin seurata etenkin niitä liikkeiden välejä ja virittelyjä, koska niihin meidän pitäisi alkaa kiinnittämään enemmän huomiota jatkossa.

Eilen oltiin sitten hallilla taas tokoilemassa. Väkeä oli aika vähän, joten aikaa oli hyvin. Seuraamista otin, eri nopeuksia ja käännöksiä niistä. ihan hyvin meni mielestäni. Sitten jääviä paino sillä paikalla pysymisellä. Seisominen oli nyt aika hyvä, istumisessa meinasi hieman kääntyä kieroon. Maahanmenon otin juoksusta, ihan vaan vaihtelun vuoksi :) Ekalla kertaa Sohvi ei varmaan kuullut käskyä (agiliitokoirat piti niin hirveetä meteliä naapurikentällä, että hyvä jos omat ajatuksensa kuuli) uusinta meni hyvin :) Sitten otettiin väliin paikkamakuu, en katsonut kelloa, mutta aika pitkään piilottelin. Toimin samalla liikkurina, mutta hienosti Sohvi totteli vaan oikeita käskyjä vaikka kaikki tulikin mun suusta :) Taitava tyttö :) Toisella kiekalla otin ohjatun suuntia lätkällä. Ne oli aika hakusessa aluksi ja pitäisi vissiin muistutella sitä lätkääkin, kun tuppasi jäämään aika vajaaksi. Mutta lopuksi nekin meni ihan hyvin. Sitten kokeilin Sohvin kanssa Pian ja Tuplan ispiroimana pientä kontaktitreeniä. Eli Sohvi perusasennossa ja Anne yritti häiriköidä ja Sohvin pitää kontakti koko ajan. Vähän meinasi alkuun olla hankalaa, mutta aika nopsaan Sohvi hoksasi homman. Tätä täytyy ottaa uusiksi ja seuraavaksi jotain pahemempaa häiriköintiä. Kaukoja otin vielä. Pian neuvosta kokeilin laittaa laudan Sohvin eteen, ettei pääsisi edistämään. M-S vaihdosta tulikin parempi, mutta S-M on vaikea, Sohvilla on nyt hieman väärä tekniikka ja tuppaa edistämään eli sitä pitää alkaa työstämään paremmaksi. Kotiin pitää vaan hankkia lauta, että voidaan treenata tätä aamuisin :) Jotain pientä temppuilua vielä tehtiin ja mukavat treenit oli :)

No comments: