Friday, March 19, 2010

Muitakin harrastuksia

Taas aikaa vierähtänyt, en vaan saa aikaiseksi kirjoitella tekemisiä tänne. Viime viikonloppu kyllä vierähti enemmän tai vähemmän muissa kuin koiraharrastuksissa eli muutakin elämää minulla on tai ainakin yritän pitää sitäkin puolta elossa. Olin siis metallilankanypläystä ja lasinsulatusta kurssilla perjantai-illan ja lauantain. Kiitos Hessulle, joka veti agitreenit puolestani perjantaina, että minä pääsin askartelemaan. Mukavaa oli ja uusia asioita opin ja niitä kokeilen jatkossa lisää, kurssin toinen osa on kolmen viikon päästä eli ainakin silloin. Loma onneksi on ihan kulman takana ja lomalla yritän paneutua myös lasitöihin enemmän, toki tokotreeniäkin on luvassa enemmän silloin :)

Viime viikolla oltiin totuttuun tapaan Haukkuapilan tokokurssilla, aiheena oli idari ja merkki. Idarilla aloitettiin. Seuraaminen meni ihan ok, kerran taisi Sohvi pudottaa kontaktin tötsän kohdalla, mutta pääasiassa hyvin (toki sitä pitää jatkossakin treenata) Sitten otettiin myös jäävät mukaan. Seisomisessa kuulemma teputtaa hieman, ei liiku eteenpäin, mutta nostelee tassujaan vielä käskyn jälkeen eli vissiin sitä samaa teputusta kuin kaukoissakin. Eli tähän kuurina nyt pysähdyksiä ihan edessä ensin (otin muuten tänään aamulla näitä ja aika loistavia pysähdyksiä tulikin, kun vaan saisi ne siirrettyä vielä tuohon sivulle ja varsinaiseen liikkeeseen) Istumisen teki ensin seisomisena, se uusiksi ja pieni käsiapu mukaan, sitten ok. Maahanmeno ok, tosin sehän ei Sohvilla ole mikään huippunopea putoaminen, mutta ihan ok kuitenkin. Treenattiin myös seuraamiseen mukaanlähtöjä, ne ei olleet kovin hyviä, mun käskynajoitus on varmaan aika huono ja Sohvikaan ei oikein osaa, kun ei olla treenattu paljon. Lähti kyllä liikkeelle, mutta poikittaen tms. eli treeniä, treeniä. Hyvää oli asennoissa pysyminen, seisomisessa etenkin on parantunut paljon, toki näitäkin pitää edelleen treenata lisää.

Merkkiä otettiin sitten seuraavaksi. Kotona olin pari kertaa treenaillut viikolla ja nyt tuntuu, että Sohvi jotenkin sen johahmottaa, mutta kiertäessään hakeutuu aina merkin oikealle puolelle, mihin pysähtyy. Olen nyt alkuun palkannut näistäkin, mutta varmaan pitäisi aika nopsaan alkaa hyväksymään vaan ne merkin taakse pysäykset. Yritettiin nyt niin, että naksautin kun Sohvi oli siellä merkin takana, vaikka ei pysähtynytkään vielä, mutta siis ennen kuin ehti sinne oikealle puolelle. Näitä jatketaan ja yritän saada Sohvi tajuamaan mitä haluan. Siinähän minä olen ihan sairaan hyvä, kuten on jo moneen kertaan huomattu ;) Yritin sitäkin jossain vaiheessa, että osotan että Sohvi korjaa asennon merkin taakse, mutta sitten alkaa taas se kaikenlainen tarjoaminen, tökkiminen, taputtelu, nokkiminen ja ykeensä merkki päätyy Sohvin mahan alle eli ei oikein toimi ;) Kärsivällisyyttä kai tämäkin vaan vaatii, siis minulta.

Paikallaolot otettiin myös jossain välissä, näissä ei muistaakseni mitään ihmeellistä. Hyvin on Sohvi tuolla hallissa nyt ostanut molemmat istumisen ja makuun, toivottavasti pysyy yhtä hyvänä kun siirrytään ulos.

Perjantaina siis Hessu vei molemmat koirat agiin, kun minä humputin muissa harrastuksissa, Juuso oli kuulemma aika menopäällä ;)

Sunnuntaina lähdin iltapäivällä Lamminpäähän katsomaan Saria ja Sonjaa ennenkuin lähtevät taas takaisin USAan. Sohvi pääsi mukaan. Ennen lähtöä otin nopsaan pihassa pienet tokotreenit. Ohjattua palloilla tällä kertaa, ihan ok meni. Sitten pitkästä aikaa tunnaria tai lähinnä tein pari kertaa oman piilotusta lumen alle, nämä ihan hyvin. Nyt pitäisi vaan aktivoitua tunnarin kanssa, että saataisiin se johonkin malliin, jos sinne kokeisiin joskus uskaltaisi. Seuraamista ja jääviä taisin myös ottaa, ne ihan ok.

Maanantaina oli taas normi laistyöt eli treenirintamalla hiljaista :) Tiistaina Hessu vei molemmat koiruudet Nokialle ja keskiviikkona oli sitten Procaniksen agility Sohvilla ja Hessulla, Juusokin pääsi tällä kertaa mukaan autoilemaan.

Eilen sitten jatkettiin Haukkuapilan tokokurssilla, tällä kertaa aiheina ohjattu nouto ja seuraamisen askeleet yms. Alkuun kuitenkin paikallaolot. Ensin istuminen, mikä edelleen ok, ihan ryhdikkäästi Sohvi istui. Paikkamakuu sitten perään, tällä kertaa koirat olivat ihan hallin perällä eli matkaa piiloon enemmän kuin ennen. Maahan meni taas hieman vinoon, mun pitää muistaa siirtyä itse hieman eteenpäin. Hyvin rauhallisen Sohvi makasi ja vaikka oltiin viimeisenä ylösnousemuksessa ja Marke Mollan kanssa vieressä, Sohvi ei inahtanutkaaan ennen minun sivu-käskyä. Taitava Sohvi!

Siis ohjatulla aloitettiin. Tällä kertaa kapuloilla (kerran kokeiltu kotona kapuloilla) ja laitettiin kaikki 3 kapulaa paikoilleen, tosin haettava kapula oli lähempänä kuin 2 muuta (siis syvyyssuunnassa) Ensin haettiin oikeaa kapulaa. Vein Sohvin merkille, pruutin hieman ja lähetin oikeatuo-käskyllä. Hieman Sohvi oli ihmeissään, lähti kyllä, mutta ei vauhdilla ja kapulan nostokin oli hieman haluton. Itsekin sähläsin taas palkkauksen kanssa ja vähän pliisusti palkkasin. Toisella kerralla Sohvi harhautui haistelemaan jotain roskaa, joka oli kapulan lähellä. Toi sitten kuitenkin kapulan lopuksi. Vielä kerran otettiin. En nyt oikeasti enää muista millä kerralla mitäkin tapahtui, mutta kerran Sohvi meinasi mennä sinne keskimmäiselle kapulalle ja siihen puutuin heti ennenkuin kapulalle asti ehti ja otettiin uusiksi. Kyllä Sohvi aina oikean kapulan toi (heti kun kehuu, niin kapula putoaa, mutta siitä ei kai tarvitse nyt alkuun välittää, erikseen pitää treenata sitten vinosta kapulan tuonteja sivulle asti) mutta hieman oli sellasita diipa-daapa-meininkiä koko homma. Vasenta puolta otettiin myös pari kertaa ja siellä ihan sama. No, eihän me noita(kaan) olla kovin paljon treenattu, joten ei kai voi olettaakaan, että Sohvi ne osaisi kuin vettä vaan. Peiliin siis saa katsoa tässä(kin) asiassa.

Sitten toisella kierroksella otettiin seuraamisen askeleita yms. Sohvi ne osaa aika hyvin, joten kysyin josko me voitaisiin ottaa peruuttamista ja sitten henkilöryhmää, jos vaikka johonkin BH-kokeeseen saataisiin paikka huhtikuulle vielä (ilmoajat on vaan niin tymiä, että saa nähdä miten käy) Peruutuksessa on nyt ongelmana aika paha ennakointi. Ensinnäkin Sohvi tekee 2 askelta taakse ja istuu ja minä tyhmä menen tähän mukaan aina eli kun Sohvi istuu, niin minä pysähdyn (opinkohan mä koskaan...) Toinen ennakointiongelma on se että kun sanon "taakse" niin Sohvi lähtee hirveetä kyytiä liikkeelle ennen kuin minä liikun eli se häviää tonne takavasemmalle aika nopsaan (ja istuu sen 2 askeleen jälkeen;)) Muutenkin se alkoi nyt ennkoimaan kaikkea eli nousee perusasennosta seisomaan ennen mitään käskyä. Tätä alkoi tekemään siinä sivussa kun treenattiin itseksemme, voi huoh. No, seinän vieressä tehtiin ja jokunen ihan ok suorituskin tuli, pitää vaan olla tosi tarkkana ton ennakoinnin kanssa. Sitten kokeilin vähän irti seinästä ja siinä Sohvi kääntyy aina peppu vasemalle elli pois päin minusta. tähän kokeiltiin, että minä alan kulkemaan taakse ja poispäin Sohvista vinoon ja se ainakin vaikutti ihan hyvältä, siinä Sohvi ehkä hieman paremmin korjasi paikkaa oikeampaan suuntaan. Toki tekemistä on vielä paljon, mutta tuolla voisi nyt jatkaa. Huomautuksena vielä, että Kati ei saa harppoa liian pitkiä askelia taaksepäin! Pitää teputtaa :) Sitten otettiin pitkän suoran jälkeen henkilöryhmään meno. Vähän Sohvi otti häiriötä ja kontakti putosi, mutta ihan ok ottaen huomioon, ettei tätä(kään) olla treenattu! Mitähän me oikeesti ollaan treenattu :) Marke oli pahin häiriö kaikista :) Ihan hyvin Sohvi paransi kyllä, kun siinä hetki pyörittiin, mutta lisää treeniä tähänkin siis.

No comments: