Thursday, March 5, 2009

Kisat ohi ja elämä voi jatkua :)

Viime viikonloppuna siis oli ne meidän omat agikisat, joiden koetoimitsijana olin minä. Siitä syystä on lähestulkoon kaikki muu elämä ollut hieman hunningolla.

Hakuilemassa käytiin kuitenkin. Taukoa oli reilu 2 kk, koska treenit siirtyivät niin monta kertaa pakkasen takia. Jassu oli hieman holtiton ;) innolla kyllä haki, mutta tarkkudessa oli toivomisen varaa. Juuso oli oikein pätevä ja innokas, en muista koska Juuso olisi noin riemuissaan lähtenyt kaikille maalimiehille (jopa Antin luo, joka on aivan outo ihminen) Juuso jopa varasti lähdössä, mutta en siihen puuttunut, hyvä vaan kun on innokas :) Sohvi olikin eri pätevä. Nenänkäyttö jutut on Sohville ihan omiaa (tai on nuo kaikki muutkin jutut) ja Sohvi haki kaikki hajut tosi hyvin ja meni toimi hyvin määrätietoisesti. Kun nyt vaan päästäisiin vähän säännöllisemmin treenaamaan, niin edistystä voisi tulla paremmin.

Juuson kanssa käytiin ell jälkitarkistuksessa sen anaalirauhasfistelin takia. Hyvin oli reikä parantunut, mutta jostain syystä anaaleihin nyt kertyy sellaista paksua töhnää, joka ei itsekseen ulos oikein tule :( Eli pitää nyt alkaa säännöllisesti tyhjentämään Juuson anaalit, ettei vaan toiste pääse tuollaista fisteliä tulemaan. Jos Juuso olisi nuorempi niin harkitsisin vakavasti anaalien poistoa, mutta ei vanhaa koiraa viitsi enää laittaa läpi sellaista operaatiota, jos tuo tyhjentäminen auttaa asiaa. Katsotaan nyt miten Juuso antaa kotona anaalit tyhjentää, ell käyttäytyi erittäin nätisti :)

Sohvin piti myös aloittaa kisaura omissa kisoissa, mutta valitettavasti se jäi vain haaveeksi tällä kertaa. Hessu alkoi nimittäin oksentamaan yöllä ennen kisoja ja kuumettakin oli reippaasti, joten Hessu jäi sitten Sohvin kanssa kotiin, kun minä aamusta starttasin kohta Hämeenkyröä. Harmitti tietysti kovasti, mutta minkäs sille voi. Nyt vaan pitää alkaa katselemaan seuraavia sopivia kisoja. Kisapäivä oli tosi rankka ja pitkä, kisat sujuivat ihan hyvin kuitenkin. Alkuunsa oltiin aikataulusta edellä hieman, mutta kakkosluokkien B-kisan aikoihin yhtäkkiä jäätiin n. ½ tuntia jälkeen ja ei enää saatu aikataulua kirittyä kiinni. Vähän siitä tuli nurinaa, mutta ei onneksi pahasti. Seuraavalla kerralla osaan sitten ehkä laskea radanrakentamiselle hieman enemmän aikaa. Kisat siis loppuivat joskus puoli ysiltä ja kotona olin kympin korvilla eli reissussa kaikenkaikkiaan sellaiset 15 tuntia eli oli siinä talkoita kerrakseen.

Eilen alkoi sitten se kauan odotettu tokon EVL-kurssi :) Minähän tätä kurssia toivoin järjestettäväksi, kun haluaisin hieman neuvoja miten edetä noiden liikkeiden kanssa. EVL on kuitenkin vielä aika kaukana meistä, kunhan nyt saataisiin nuo AVOn liikkeet kuntoon, niin päästäisiin korkkaamaan AVO-luokka edes. Mutta hyvähän se on treenata jo noita vaikeampiakin juttuja, ettei käy aika pitkäksi ;)

Eilen aiheena oli ruutu ja sitten otettin myös paikallaolot ja yksi vapaavalintainen liike. Paikallaoloilla aloitettiin. Ja koska kyseessä EVL-kurssi niin niiden sääntöjen mukaan tietty. Me oltiin Sohvin kanssa viimeisinä rivissä ja naapurin käskystähän Sohvi meni maahan, mutta eihän me tuotakaan olla vielä aiemmin treenattu (siis, että vuoron perään kaikki käskyttävät koiransa maahan ja sivulle lopuksi) Eli ensimmäinen treenattava asia. Paikalla olo siis 4 minuuttia ohjaajat piilossa. Olin koko ajan piilossa, tosin kerran kävin välissä palkkaamassa. Pia kierteli koirien ympärillä ja Sohvin pää pyöri kuin väkkärä, mutta hyvin pysyi paikallaan kuitenkin. Tosi hyvin meni kuitenkin meidän hartjoittelutasoon nähden. Me oltiin lopussa ekat sivulle nousijat, joten ei päästy kokeilemaan olisiko noussutkin kaverin käskyllä. Sitten otettiin heti perään paikalla istuminen ( joka siis on 2 minuuttia ja ohjaajat piilossa) Tätä me ei oltu kokeiltu koskaan aikaisemmin, joten en mennyt piiloon. Kävin kerran palkkaamassa 2 minuutin aikana ja hienosti Sohvi istui. Aika taitava pikkulikka Sohvi kyllä on :) Mietin vaan itse tuota käskytystä, että olisiko viisaampi antaa uudelleen istu-käsky jättökäskynä ja pitää se paikka-käsky vaan tuossa paikallamakaamisessa?

No sitten sitä ruutua vuorotellen. Kentällä oli tehtynä 2 ruutua ja kahdet erilaiset merkit yms. Mehän ollaan edelleenkin siinä tilanteessa, että namikippo ruudun takareunan takana ja lähetän Sohvin sinne. Kertaakaan ei olla kokeiltu niin, ettei palkka olisi valmiina. Sitä olen yrittänyt tehdä, että teen ruudun valmiiksi ja palkka valmiiksi ennen kuin tuon Sohvin. Keskustelimme Pian kanssa ja päätimme aluksi ottaa vanhalla tavalla pari kertaa ja sitten kokeilla tyhjää ruutua. Hain Sohvin autosta ja höpötin missä ruutua. Merkit lähempänä kiinnostivat kovasti, eikä Sohvi mielestäni heti bongannut ruutumerkkejä, joten Pia käski osoittaa ruutuunpäin ja sitten Sohvi ne tajusikin. Otettiin vissiin 3 kertaa niin, että Pia vei palkan ja Sohvi meni lujaa ja suoraan :) No sitten otettiin tyhjää, tulin lähemmäksi, että pystyn heittämään palloa (tämäkin siis ongelma, kun ruudussa ollut namikippo ja nameja on vaikea heitellä, eikä sohvi niin kovasti perusta palloista yms. tyhmä minä, kun en siihen leikkimiseen ole panostanut...) Lähetin Sohvin ruutuun ja hyvin lähti, mutta sitten kun kippoa ei ollutkaan alkoi Sohvi haistella ja haahuilla enkä saanut minkäänlaista kontaktia, että olisin saanut Sohvin seisahtumaan. Eli tätä pitää nyt sitten treenata. Kokeiltiin pari kertaa lisää, mutta en vaan saanut Sohviin kontaktia ja Sohvi haahuili ympärrinsä h-moilasena. Puhuttiin, että voisi kokeilla sitä, että laittaa Sohvin seisomaan sinne ruutuun ja luulen, että se voisi toimia, koska toimi hypynkin kanssa aikoinaan eli sitä kokeilen seuraavaksi. Muutenkin pitää nyt treenata sitä, että saisin Sohvin kuuntelemaan käskyjä ruudussa olessaan. Lopuksi otettiin vielä pari kertaa ruutuun menoa kipolle ja heti Sohvi oli kovin epävarma mitä piti tehdä, mutta parilla toistolla vauhti jo parani.

Toisena liikkeenä otin sitten kaukot. Ensin tehtiin liikkeenomaisesti liikkurin käskyttämänä AVOn kaukot. Pia käskytti yhdet ylimääräiset :) mutta hyvin meni (viimeinen istumaan nousu oli pieni pomppu, mutta ei mielestäni liikkunut eteenpäin kuitenkaan) Se annettiin sitten olla, kun meni hyvin ja siirryttiin niihin muihin vaihtoihin. Sohvihan edelleen poikittaa (vaikka en enää heittele nameja silti ennakoi palkkaa) ja vaikka nousee sesomaan ihan hyvin, niin jalat on vähän levottomat. Seisomasta istuminen on vaikein siinä tuppaa tulemaan eteenpäin ja maahanmenoissa etenkin poikittaa. Hanna-Mari näytti Tarulla mitä se kaukot peruuttamalla tarkoittaa ja sitä kyllä ehdottomasti kokeillaan :) Ehkä se ainakin auttaa tuohon S-I vaihtoon. Ja ainakin se on hauskaa :) Muuten sitten voisi kokeilla takapalkkaa (tosin luulen kyllä, että Sohvi alkaa poikittamaan siinäkin, kun kyttää palkkaa takana) ja läheltä tehdä tekniikkavaihtoja ja palkata vaan kunnolliset eli ei niitä poikittavia. Saa nähdä saanko Sohvia ikinä ymmärtämään mitä haluan :) Haastetta riittää siis. Aamulla jo alettiin opettelemaan takapalkalle menoa Palkka-käskyllä.

4 comments:

Marjo said...

Ai tekin luette meidän blogia, kiva :) Mä oon nyt vasta hiljattain bongannut teidät täältä ja on tosi kiva lueskella teidän kuulumisia!
Katotaan nyt miten meillä lähtee sujuu toi "imuttaminen", jos tuntuu et se on yhtä tyhjän kanssa niin odotellaan sinne toukokuulle kun virallisesti aloitamme agin, jos vaikka opettavat myös muun tekniikan.. Kyl agikärpänen puras leirillä ja vielä kovempaa eilen. Se on kivaa ja haastavaa, Una oli tosi innoissaan!:)

Kati said...

Minäkin bongasin teidät vasta jokunen aika sitten ja on aina hauska lueskella muiden kuulumisia. Tää mun kirjoittelu on vaan välillä vähän laiskaa. Mutta ehkä se tästä kevättä kohti taas kiihtyy, jos tuo treeni-intokin lisääntyisi ;)
Vielä tuosta pujotteluhommasta, että valitettavasti tuo "imuttaminen" taitaa edelleen olla se yleisin tapa opettaa ja kyllähän se monelle koiralle sopiikin, mutta kun on itse kokenut sen, että koira ei nähnyt mitään muuta kuin sen namin ja sitten kun se lähtikin pois, oli koira ihan kysymysmerkkinä, että ai mitkä kepit, kun ei edes ollut huomannut kiertävänsä keppejä sen namin perässä. Mutta onhan nuo kepit muutenkin sellaiset, että ei ole oikotietä onneen, vaan se vaatii paljon treeniä, että koira osaa ne tehdä itsenäisesti. Mutta hauskaa agi todellakin on :)

Marjo said...

Juu enpä mäkään mikään ahkera kirjoittelija ole, jos nyt kerran viikossa jonkun tekstinpätkän aikaiseks saa, tosin varmaan ku reenit alkaa niin alkaa tulla myös tekstiä:)
Mietin tos itsekseni et voiko kahta tekniikkaa yhdistää ts. meneekö koira sekasin jos välillä koitettais myös tota lopusta päin keppi kerrallaan-tekniikkaa? Noh, täytyy kattoo miten meil lähtee sujuu, en oo viel saanut keppejä pystyyn kun on tuo maa niin jäässä et tarttee rautakankea avuksi..

Kati said...

Kyllä Hessukin otti Sohvilla keppejä sekä verkoilla, että samalla sitten ilman, jolloin alkuunsa juuri niin, että ensin lopusta yksi väli ja sitten keppien toiselta puolelta 2 väliä ja taas toiselle puolelle ja 3 väliä yms. Ei Sohvi ainakaan niistä sekaisin mennyt, verkoilla tuli vauhti ja sisäänmenot ja rytmi ja ehkä tuolla toisella systeemillä sitten se idea pujottelusta.