Friday, March 20, 2009

Agiliitelyä ja tokoilua

Keskiviikkona oltiin taas ok-hallilla agiliitelemässä. Otettiin taas vaan ihan muutama este kuvioihin. Tällä kertaa meikäläinen oli kyllä niin kuutamolla kuin olla ja voi, mikään mikä viime viikolla onnistui ihan hyvin, ei onnistunut sitten millään. Juuso riekkui ja mulla meni hermo, mikä ei tietysti auttanut asiaa yhtään :( No, Juuso oli kuitenkin iloinen, että pääsi liitämään, mitään hyötyä siitä ei koulutusmielessä kuitenkaan ollut. Onneksi Hessu sentään osasi paremmin, tosin kun itse oli niin huonolla tuulella, niin ei tullut pahemmin seurattua Sohvinkaan menoa... Tuollaisina päivinä oikeasti pitäisi olla tarpeeksi järkeä lopettaa treenaaminen tai ainakin käydä vähän vetämässä henkeä välillä.

Lopuksi Jassu pääsi taas vähän irrottelemaan myös. Samalla kun Hessu meni Jassun kanssa otin kuitenkin omasta mielialastani huolimatta hieman tokoa Sohvin kanssa. Se hyppyeste kun oli siinä hyvin tyrkyllä. Eli siis hypyllä aloitettiin ja hienosti tuo pikkulikka pystyi keskittymään ja tekemään tokoa vaikka Jassu liiteli ihan vieressä :) Hyppy meni hyvin. Sitten otin vielä muutamia maahan menoja ja sivulle nousuja, mutta paljon muuhun ei sitten aikaa ollutkaan.

Eilen oli sitten kolmas kerta EVL-kurssista ja tällä kertaa aiheena oli siis tunnari. Mutta ensin otettiin taas paikallaolot. Istumisella aloitettiin, en edelleenkään mennyt piiloon, mutta en myöskään käynyt palkkaamassa välillä ja koko 2 minuuttia meni tosi hienosti. Sitten perään paikallamakuu. Me oltiin nyt keskellä rivistöä ja ensin Sohvi menasi mennä liikkurin käsky-sanalla maahan, korjasi hyvin kuitenkin. Sitten omalla vuorolla ei mennyt minun käskyllä maahan tai meni vasta toisella. Jäi ihan hyvin ja koska silloin edelliskerralla kun kävin palkkamassa kesken, Sohvin peppu nousi sen jälkeen ajattelin, että nyt en välillä käy ollenkaan. Se oli huono päätös :( Joku aika meni ihan ok, mutta sitten Sohvi nousi istumaan. Kävin uudelleen laittamassa Sohvin maahan ja samantien kun pääsin takaisin piiloon Sohvi nousi seisomaan. Kävin taas korjaamassa ja kun pääsin piiloon niin sama juttu. En enää ehtinyt korjaamaan, kun aika loppui ja palattiin koirien luo. Sivulle nousu meni ihan hyvin omalla käskyllä eli jotain positiivista sentäs. En palkannut purkkinamilla tuosta ollenkaan. Otin sitten loppuun vielä yksinäni nopean pakallamakuun, jätin Sohvin ja kävin piilossa (20s) ja palasin. Siinäkin välissä ehti pöhistä ohi kulkevalle Samulle ja koirille, mutta pysyi sentään maassa. En ymmärrä mikä tuossa nyt oli ongelmana, sekoittiko se istuminen Sohvin vai mikä? No, lisää treeniä, ei siinä kai muu auta.

Me aloitettiin Sohvin kanssa sitten tunnarilla. Pia laittoi 4 hämy kapulaa levälleen ja vein sen meidän ihanan oman kapulan oikealle puolelle taakse "kasasta". Hyvin Sohvi lähti ja toi hienosti oman. Haisteli kyllä mielestäni ok. Sitten muutettiin sen verran, että Pia vei sen oman kapulan ja tällä kertaa vasemmalle puolelle taakse. Hyvin Sohvi lähti ja haisteli, koski 2 muuhun kapulaan, ei ottanut suuhun, mutta koski, toi sitten hienosti oman. "Noottia" sain siitä, että ollaan käytetty kokoajn tuota samaa omaa kapulaa. Olenhan minä itsekin sitä miettinyt, mutta ei vaan ole tullut vaihdettua. Eli sitä pitäisi alkaa heti korjaamaan, joka kerta uusi oma kapula siis ja aluksi helpotusta/paluuta takasin alkeisiin. Toinen "nootin" aihe oli se, etten ole ottanut kapulan palautusta lainkaan tuolla pikkukapulalla. Se otettiinkin sitten heti työn alle tänä aamuna ja hyvin Sohvi toi tuon tunnarikapulankin (ja vaihdoin siis uuteen) sivulle asti. Tätä jatketaan. Muidenkin treenatessa huomasin yhden vaaranpaikan meilläkin eli sen, että en saisi kehua Sohvia liikaa/ollenkaan kapuloilla, ettei Sohvi turvaudu minuun etsimisessä (tai siis ala katsomaan minun reaktioita kapuloiden kohdalla) Olen kyllä kehunut Sohvia, mutta mielestäni vasta sitten kun oikea kapula on suussa ja Sohvi matkalla luokseni, mutta tuohonkin pitää nyt kiinnittää oikeasti huomiota.

Meidän toiseksi liikkeeksi valitsin tällä kertaa seuraamisen ja askeleet yms. Vasemmalle käännökset on edelleen tosi huonot, vaikka niitä ollaan treenattukin ahkerasti. en vaan osaa kertoa Sohville ajoissa, että vasemmalle mennään. Tähän sain ohjeeksi treenata siksak-kävelyä, että Sohvi oppisi paremmin tarkkailemaan minne mennään ja sitten toisena sellasta "pohjekävelyä" oikealle ja vasemmalle. Molempia kokeiltiin heti ja hyvältä tuntui. Etenkin tuo siksak-kävely oli tosi hyvä, toivotaan, että siitä on apua käännöksiin. Tuo "pohjekävely" oli hankalaa, oikealle mennessä pystyi itse tuntemaan oliko Sohvi oikealla paikalla, mutta vasempaan mennessä, ei oikein pystynyt hahmottamaan missä kohtaa Sohvi oli ja siinä helposti koiran peppu kääntyy ulos. Eli tuohonkin tarvitsisin apurin naksuttelemaan kun menee hyvin. Kuten myös siihen hiljaiseen käyntiin, sitäkin siis taas otettiin ja Sohvi kyllä tarjoaa niin helposti istumista ja itse sitä ei näe ollenkaan. On myös vaikea kulkea sopivaa vauhtia (ei siis liian hitaasti, mutta ei liian nopeastikaan) Askeleet meni ihan hyvin ja peruutuskin, vaikka siinäkin Sohvi kovin mielellään yrittää istahtaa matkalla...Mutta kaikenkaikkiaan ihan hyvin meni tuo seuraamisosio. Viimeinen kurssikerta onkin sitten vasta pääsiäisen jälkeen eli nyt on hyvin aikaa treenata kaikkea ennen sitä :) etenkin kun 2 viikon päästä alkaa 2 viikon loma :)

No comments: