Monday, March 30, 2009

Sohvi virallisesti medi :)

Viikko taas vierähtänyt, enemmän ja vähemmän "laiskotellen" koulutusrintamalla. Tokoilussa ollaan keskitytty vaan aamusessioihin ja pieneen pihatokotteluun. Mitään suurempaa ja vauhdikkaampaa kun pihassa ei tällä hetkellä voi treenata, koska koko piha on ihan jääkenttä :( Toivottavasti jää nyt sulaisi pian pois, että pääsisi loman aikana edes kunnolla treenaamaan. Sisällä ollaan otettu pääasiassa kaukoja (peruutamalla ja asennonvaihtoja läheltä) ja kapulan pitoa ja luovutusta, myös metallia ja tunnarikapulaa ja seuraamisen askeleita myös. Ihan ok ne, kaukoissa kyllä poikittaa edelleen välillä. Pihassa otin viikolla autokatoksessa hieman seuraamista (ja ehkä jotain idarin alkeita myös) niin että laitoin 2 tötsää joita sitten kiertelin eri suuntiin. Tuntui, että tuosta oli apua vasemmalle käännökseen. Pitäisi varmaan ottaa ympyrää tms vasemmalle myös, että Sohvi oppisi paremmin katsomaan paikkansa. Olen treenannut liikaa suoraan menoa.

Lauantaina Hessu treenaili autotallissa keppejä Sohvin kanssa ja sunnuntaina sitten matkattiin heti aamusta katsomaan agikisoja Niihamaan. Oli muuten aika haastavan näköinen ykkösluokan rata, me ei varmasti oltaisi Juuson kanssa klaarattu sitä A:n jälkeistä elämää (A:lta muuri ja 2 putken ja hypyn ohi toiselle hypylle, joka oli vielä hieman kaarella vasemmalla) Juuso kun kiihdyttää kontakteilta pikkasen nopeammin kuin minä ja Juusolle kun ei ole milloinkaan opetettu itsenäisiä kontakteja... Ei siellä vissiin kovin montaa nollaa tullutkaan. Hessu kävi vähän lämmittely esteillä Sohvin kanssa ja hieman Sohvi otti häiriötä kovasti haukkuvista koirista eli lisää häiriötreeniä kaivataan.

Sohvi myös mitattiin vihdoin virallisesti ja mediksi saatiin :) Nyt on sitten mukavampi mennä niihin ekoihin kisoihin, kun tuo on pois alta. On se kyllä oikeasti tarkkaa miten koira seisoo mitattaessa. Sohvi oli "vähän" eläväinen ja mittaus tehtiin pariin otteeseen, kun Sohvi ei seisonut ensin kunnolla paikallaan ( oli sellaisella kapealla penkillä, niin että jouduttiin kumartamaan vähän päälle ja Sohvi ei ollenkaan rauhoittunut ja pää vispas ylösalas koko ajan) Mutta sitten siirryttiin paremmalle pöydälle ja korkeammalle myös jolloin Sohvi oli paremmassa asennossa ja silloin selvästi medi.

Illalla sitten suunatiin vielä Hämeenkyröön treeneihin. Meidän ryhmät oli yhdistetty, koska niin monet olivat poissa treeneistä. Hessulla oli taas aika haastava rata ja taas päästiin treenaamaan sylkkäreitä ja niistoja ja muita uutuuksia täydessä vauhdissa. Juusolla oli kivaa ja meno oli sen mukaista eli Juuso meni ja minä yritin pysyä perässä ja mukana :) Sylkkäri on kyllä useasti se paras ohjauskuvio meille, twist taas vaikea, koska en vaan pääse tarpeeksi nopeasti alta pois. Viskileikkauskin on ok, kunhan vaan osaan ja maltan tehdä sen huolella ja oikein. Jaakotus myös on ihan meidän ohjauskuvio. Tällä kertaa oli videokamerakin mukana treeneissä, on ihan mielenkiintoista nähdä mitä siellä taas tuli sössittyä...

2 comments:

Marika Forslund said...

Onneksi olkoon medi-tuloksen johdosta....Toivon että Ikustakin tulee joku päivä medi-koira.

Kati said...

Kiitos :)

Kyllähän Sohvi on ihan selvästi pienempi kuin Juuso, kun noita kahta tuossa kotona katselee, mutta tuo mittaaminen on niin oma lukunsa, että aina sitä jännittää hieman, että meneekö se "oikein".

Ja sekin oikeesti vaikuttaa kuka mittaa, mutta siitä me voidaan puhua vaikka leirillä sitten :) Tulossa varmaan olette sinne.