Monday, June 16, 2008

viikko taas vierähtänyt...

Viime viikko meni vähän "koomassa" eli kovin paljon ei ehditty/pystytty treenaamaan. Tiistaina oli agitreenit hirveessä ukkosmyräkässä. Juusolla meni ihan hyvin ja se ei paljoa sateesta tai ukkosestakaan välitä kun esteitä on näköpiirissä :) Ei Sohvikaan ukkosesta tuntunut välittävän (ei ihan pahimpaan aikaan kyllä kentällä ollutkaan) mutta Jassu-raukka kyllä pelkää ukkosta :(

Keskiviikkona oli sitten Juuson patinpoistoleikkaus ja sekin meni ihan hyvin ja loppuviimeksi patti näytti sitten kuitenkin rasvapatilta, mutta lähetettiin se kuitenkin patologille katsottavaksi eli nyt vaan odotellaan sieltä tuloksia. Haava on parantunut tosi hyvin ja hienosti Juuso antaa sen olla rauhassa. Kauluria ei tarvita, koska haava on sellaisessa kohdassa, ettei Juuso ylety sitä nuolemaan, sukkaa ollaan pidetty ettei pääsisi pahasti raapimaan, mutta eipä ole kyllä yrittänytkään. Tuntuu vaan vähän turhalta käydä vaan remmilenkeillä koska haava on jo niin hyvin parantunut, mutta kai se parempi on vielä muutama päivä ottaa hieman rauhallisemmin.

Kehitin itselleni vielä 2 päivää kestäneen migreenin keskiviikkona joten siinä meni sitten torstain samaan syssyyn kankkulan kaivoon :(

Perajntaiksi onneksi sitten olo oli jo parempi ja silloin olikin sitten vuorossa Sohvin toinen möllitoko. Ilta alkoi hieman ikävissä merkeissä kun yksi kokeeseen tulossa ollut koira puri Markea käsivarteen. Hieman aiheutti hässäkkää, kun tämä kyseinen koira oli paikallamakuussa meidän vieressä ja yritimme hienovaraisesti kysellä, että ei kai sitä päästetä vapaaksi ettei vaan mitään satu, mutta kuulemma siihen pitää vaan varautua että joku voi käydä oman koiran päälle (tähän sellainen silmiä pyörittelevä hymiö) En oikein ymmärrä moista asennetta, mutta onneksi se koira sitten ei enää aiheuttanut lisää hässäkkää sillä kohtaa. Tosin paikallamakuu meni muuten vähän pipariksi kun toisella puolella oli berni, joka ei kertakaikkiaan pysynyt paikalla ja parivaljakko sitten steppasi siinä edestakaisin moneen kertaan vaikka tuomari jo heitä kielsikin. Sohvi pysyi lähes koko ajan makuulla, mutta se trafiikki sitten loppuviimeksi nosti Sohvin istumaan ihan lopussa :( Mutta pysyi kyllä rivissä.

Muuten liikkeet menivät paremmin kuin viimeksi. Seuraaminen tuntui ihan ok:lta, mutta videolta katsoen se oli kyllä aika hirveää ;) Sohvi piti kyllä kontaktia suhteellisen hyvin, mutta kentälle oli tulossa agitreenaajia ja aina välillä piti vilkuilla mitä siellä tapahtuu. Olen hidastanut kävelyä aikapaljon edistämisen takia ja se näytti aika pahalta eli täytyisi varmaan noputtaa hieman. Käännökset meni ihan hyvin kuitenkin ja seuraamisen paikka oli parempi, tosin pomppimista oli jonkin verran.

Liikkeestä maahan meni ihan ok ja luoksetulo oli hyvä, tosin hyppää edelleen sivulletulossa. Liikkeestä seisomisen tiesin olevan vielä hakusessa, mutta päätin kokeillä mitä tapahtuu. Sanoin käskyn mielestäni selvästi, mutta en katsonut taakseni/sivulle vaan jatkoin matkaa. Sohvi pysähtyi hyvin, mutta hetken päästä hilppasi perääni eli vielä ei tiedä mitä pitäisi tehdä, mutta aprempi kuin viimeksi kuitenkin :)

Estehypy menikin sitten tosi hyvin ja kokonaisvaikutelmasta saatiin kehuja, että koira on aivan ihana ja pitää kontaktia tosi hyvin :) Sohvi olikin kyllä tooosi pätevä ja hieno pieni koira :)

Pisteet olivat seuraavanlaiset siis:
Luoksepäästävyys 10
paikalla makuu 8
seuraaminen kytkettynä 10
seuraamihnen taluttimetta 9½
maahanmeno seuraamisen yhteydessä 9
luoksetulo 10
seisominen seuraamisen yhetydessä 0
estehyppy 10
kokonaisvaikutelma 10

yhteensä 170 pistettä ja 2. sija :)

Tuomarointi oli hieman anteeksiantavaa, mutta tästä on hyvä jatkaa treeniä kohti oikeita kokeita.

Lauantaina käytiin sitten Marken ja Mollan kanssa Kangasalla tokokokeissa treenaamassa paikallamakuuta ja vähän muutakin samalla, muuten viikonloppu menikin hieman kansanterveydelle.

No comments: