Monday, June 2, 2008

Tokoa koko viikonloppu :)

Perjantai-iltana korkattiin sitten Sohvin kanssa tokokoe-ura :) Tosin vaan möllitokolla, mutta kuitenkin. Vähän jännitti, että mitä siitä tulee, koska seuraaminen on ollut ihan katastrofaalista taas viime aikoina.

Mutta ihan alusta möllitokot. Luoksepäästävyydestä saatiin 10, vaikka Sohvi kyllä nousi ja otti pari askelta eteenpäin. No, me ei olla koskaan vielä harjoiteltu tuota, joten siihen nähden ihan hyvin :) Paikallamakuu meni tosi hyvin paitsi jostain syystä Sohvi ennakoi perusasentoa ja nousi siis istumaan ennen käskyä, taisin olla niin jännittynyt, että se hämäsi Sohvia. Minähän siis olen aina vapauttanuut Sohvin makuuasennosta treeneissä. Mutta siitä siis puolen pisteen vähennys eli alku oli ihan hyvä :)

Me oltiin kolmantena suoritusvuorossa ja Molla oli jo esittänyt tosi upeaa tokoa ihan ekana, joten hieman jännitti kyllä. Vaihdoin sitten vauhdissa seuraamiseen käskysanan sivu-sanaan ja se tuntui hieman auttavan, mutta sössin kyllä seuraamisen osittain itse ihan totaalisesti. juoksuun lähdössä jäin arpomaan, että saikos siinä sanoa käskyn uudelleen ja sitten Sohvi jotenkin ajautui kauas minusta ja kävelyyn vaihtuessa Sohvi oli vielä jossain hornassa. Sitten tulikin heti perään täyskäännös jolloin sain koiran taas kasattua mukaan :) Pysähdyksessä Sohvi vaan jatkoi matkaa, pysähdyin vissiin liian nopeasti? Mutta sitten kun otin uudelleen sivulle ja lähdettiin likkeelle niin saatiin se viimeinen täyskäännös ja pysähtyminen menemään hyvin. Pisteitä kiltti tuomari antoi tästä häsläämisestä kuitenkin 8,5...

Liikkeestä maahanmeno tapahtui vasta kolmannella käskyllä ja kun itse pysähdyin (käskytän kuulemma liian pienellä äänellä eli siihen täytyy kiinnittää huomiota jatkossa ettei tuuli vie käskyjä) Siitä 7,5 muistaakseni. Luoksetulosta 10, muuten hyvä, mutta Sohvi hyppää hieman vasten. Liikkeestä seisominen meni suurilla avuilla toisella käskyllä, siitäkin 7,5. Hyppy meni ihan hyvin ja siitä 10. En nyt muista miten nuo kertoimet oli ja saatiinko joku kokonaisvaikutelmapisteytys, mutta kaikkineen saatiin 144,5 pistettä (160 maksimi) eli tuomari oli kyllä tosi antelias ;) Mutta ihan miellyttävä kokemus ja ainakin tietää mitä pitää treenata :) Tuomarilta saatiin hyviä neuvoja myös eli ainakin se, että en saa kehua ja riekuttaa Sohvia liikaa liikkeiden välissä, kosak viretila on muutenkin ihan tarpeeksi korkea.

Hessu oli poikien kanssa haku-treeneissä sillä aikaa kun me tokoiltiin. Hakuilemaan meidänkin piti mennä, mutta kun sitten tuli mahdollisuus päästä tuonne möllitokoon niin tietysti heti hyödynnettiin tilanne.

Lauantaina sitten aamusta otettiin toko-sessio heti aamusta Sohvin kanssa. Seuraamista ja palkka siitä housunsaumasta, paremmalta jo alkoi tuntua, mutta paljon lisää treeniä tarvitaan. Liikkeestä maahan oli nyt hyvä, käskytys kovemmalla äänellä. Luoksetulo hyvä (ilman palkkaa kädessä, mutta autoin kädellä sivulle, ettei tule hyppyä ja palkka vasta lopuksi taskusta) Sitten seisomista ja sekin ihan ok, välillä nami lentäen välillä viiveellä. Sitten otettiin vielä oman kapulan piilotusta ja noutokapulan heittelyä. Ja vielä uudelleen seuraamista vähän. Sitten lähdettiin lenkille koko köörin kanssa ja Juuso päätti sukeltaa oikein kunnolla lampeen, oli tosi syvä ranta ja Juuso oli jo menossa ennenkuin ehti mitään sanoa ja niin molskahti koko koira lampeen, onneksi Juusolla oli valjaat, mistä sai nostettua ylös :) Loppu päivä menikin sitten grillatessa ja lepuuttaessa pihamaalla...

Sunnuntaina lähdin sitten katselemaan Tamskin tokokoetta. Sohvin otin mukaan ja aina välillä vähän treenailtiin kentän laidalla. Paikallamakuu otettiin Mollan ja Dimin kanssa niin että kehänauha jäi sinne koirien taakse (perjantaina Mollaa ja hieman Sohviakin välillä hirvitti tuulessa heilunut kehänauha) Sohvi oli ihan loistava ja taas vapautin maakuulta. Seuraaminenkin oli parempaa eli ehkä se siitä joskus paranee kunnolla, ainakin satunnaisesti. Pitää vaan muistaa palata perusteisiin usein. Maahanmeno ja seisominen hyvin ja luoksetulo myös. Oli ihan lohdullista nähdä, ettei sinne kokeeseen mennessä tarvitse ihan täydellinen olla, toki sinne sitä ykköstulosta aina lähdetään hakemaan, mutta aina ei voi onnistua :) Eli eiköhän me kuitenkin sitten 2 kk päästä kokeeseen mennä vaikka nyt kaikki on vielä ihan vaiheessa. Onpahan ainakin minulle hyvää treeniä jos ei muuta :) Siellä kokeessa sitten vierähtikin melkein koko päivä, Sohvi käyttäytyi oikein fiksusti vaikka oltiin ihan parin metrin päässä kehänauhasta, Sohvin kanssa on niin helppoa ja mukavaa olla liikenteessä :) Mutta oli kyllä väsynyttä tyttöä sitten kun kotiin vihdoin päästiin.

No comments: