Friday, June 27, 2008

Tokoilua sateessa ja paisteessa :)

Maanantaina käytiin taas Annen, Tarjan, Riitan yms kanssa tokoilemassa, mutta tällä kertaa oltiin Lielahdessa katsastusaseman takana. Alkuun hieman tihkutti, mutta lopuksi sitten jo satoi ihan kunnolla. Alkuun otettiin paikallamakuu nurmikolla. Alustassa ei mitään ongelmaa, mutta edelleen Sohvi on kovin tylsistyneen oloinen eli katselee kaikkea ympärillä tapahtuvaa ja välillä jopa laski päänsä tassujen päälle, mutta pysyi kyllä makuulla koko ajan. Nyt oikeasti pitää alkaa tekemään paikallamakuusta hauskaa ja yllättävää.

Otin myös seuraamista yllättäen ja tällä kertaa oli ihan ok. Liikkestä seisominen oli aivan super :) Luoksetulossa hyppää käteen edelleen. Lopuksi vielä hieman kapulan heittoa ja silloin alkoi jo sade hieman vaivata eli istumaan ei ollut kiva mennä.

Tiistaina sitten agitreeneihin mennessä ajajttelin ottaa toko-hyppyä pari kertaa kun on ne epikset tulossa. Sohvipa olikin ihan että hyppy, mikä se on? Agilityesteet taisivat kiinnostaa hieman liikaa ja viedä huomion. Sohvi mm varasti A:lle kesken toko-hypyn kun oltiin hieman turhan lähellä...
Sohvin agit meni ihan hyvin, vauhtia ja vaarallisia tilanteita kyllä mahtuu mukaan. Selvästi Sohvi on syttynyt agiin aika kovasti :)

Keskiviikkona käytiin ell pikaisesti poistattamassa tikit Juuson haavasta. Haava on parantunut tosi hyvin, joten ensi viikolla päästään sitten taas liitelemään. Niin muuten, patologin vastauskin patista tuli ja se oli siis hyvänlaatuinen rasvakudoskasvain eli ei mitään vakavaa. Juuso on siis melkein parempi kuin uusi :)

Eilen sitten lähdettiin heti töiden jälkeen ajelemaan Pälkäneelle epävirallisiin toko-kisoihin. Sohvin kolmannet siis kaukenkaikkiaan. Päästiin Aapiskoukon parkkikselle ja siellä ilmoitettiin, että paikka on muuttunut, joten ajelimme sitten peräkanaa jonnekin hiekkakuopalle. Paikka oli kyllä aika mielenkiintoinen toko-kokeille, pohja oli täynnä kiviä, isompia ja pienempiä ja muutenkin paikka oli aika karu. Koe alkoi AVO luokalla joten meillä oli siinä aikaa ihmetellä. Sitten akanaan päästiin alokkaan paikallamakuuseen, joka otettiin 2 ryhmässä. Sohvin kanssa oltiin siinä jälkimmäisessä. Alku meni hyvin, tosin taas Sohvi oli kovin kiinnostunut kaikesta ympärillä tapahtuvasta ja pää pyöri kuin väkkärä. Jossain puolenvälin paikkeilla Sohvi sitten vaan yhtäkkiä nousi istumaan ja rapsuttelemaan :( Mietin hetken että annanko uuden käskyn, mutta päätin sitten kuitenkin olla hiljaa. Rapsuttelun jälkeen SOhvi jäi sitten istumaan paikoilleen ja siinä nököttikin sitten loppuun saakka. Nyt oikeesti on pakko alkaa tekemään asialle jotain...

Alokkaan koiria oli 11 ja me oltiin toiseksi viimeisenä vuorossa. Molla meni ekana ja todella hienosti menikin, kaikista liikkeistä täysi 10 (paitsi paikallamakuusta 5) eli siis aivan loistosuoritus ja rima aika korkeelle meille muille :) Mun olisi pitänyt viedä Sohvi autoon odotteleen välillä, mutta ajattelin että arvostelu menee nopeammin kuin se menikään, joten Sohvi odotteli mukana koko ajan. Välillä vähän kokeiltiin seuraamista ja tehtiin maahanmeno-seisomisleikkiä ja ne meni ihan hyvin. Mutta visiin Sohvi kuitenkin hieman väsyi siihen odottamiseen, koska keskittymiskyky ei ollut ihan optimaalinen kehään mennessä (tosin koko iltana se ei ollut niin hyvä kuin yleensä on ollut eli hieman huono päivä ehkä?)

Remmissä seuraaminen meni ihan hyvin etenkin kun ottaa huomioon, että käytin ihan väärää käskyä epähuomiossa :) Sitten kun seuraav ilman remmiä seuraaminen alkoi tajusin mokani ja otin sen sivu-käskyn käyttöön ja ainakin seuraaminen tuntui todella hyvältä (videolta en ole vielä katsonut, voi olla että perun puheeni sitten) Viimeinen täyskäännös valui hieman, mutta muuten tosi hyvä :) Sitten liikkestä maahanmeno, jostain syystä Sohvi meni vasta kolmannella käskyllä maahan. En tiedä sanoinko käskyn jotenkin erilailla vai veikö tuuli käskyni vai vaikuttaako se että nyt ollaan enmmän treenattu seisomista. No, sitten kun kolmannella käskyllä sain Sohvin maahan niin jatko meni hyvin.

Luoksetulo oli hyvä muuten paitsi Sohvi ei istunut sivulle. Itse en edes huomannut sitä (en siis katsonut muualle kuin eteenpäin) ihmettelin vaan kun kiitosta ei kuulu tuomarilta :) En tiedä mistä tuokin sitten johtui, tuo on kuitenkin ollut meidän parhaita liikkeitä aikaisemmin. Liekö siiten vain työtapaturma? Liikeestä seisominen olikin sitten todella upea, vaikka itse sanonkin :) Eli tässä kohtaa taas se treenaaminen on auttanut. Lopuksi sitten vielä estehyppy. Tämä vähän jännitti sen tiistaisen jälkeen. Sohvi oli kovasti kiinnostunut vaan niistä ylimmäräisistä laudoista jotka oli jostain syystä kasattu hypyn viereen. Hyppy käskyllä lähti hitaasti liikkeelle ja pysähtyi hypyn eteen ensin ja sitten kun kuvittelin Sohvin lähtevän kiertämään niin annoin uuden käskyn jolloin hyppäsi yli ja jäi käskystä seisomaan (ja haistelemaan niitä lautoja :)) ja loppu sitten ok.

Eli siis pisteet olivat seuraavanlaiset:
Luoksepäästävyys: 10
Paikalla makaaminen: 8
Seuraaminen kytkettynä: 10
Seuraaminen taluttimetta: 10
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä: 5
Luoksetulo: 8
Seisominen seuraamisen yhteydessä: 10
Estehyppy: 8
kokonaisvaikutus: 10

Yhteensä: 174 ja vissiin 5. sija

Tästä taas hyvä jatkaa, kunhan vaan oppisi löytämään sellaisen sopivan tasapainon, ettei aina joku liike kärsisi toisen kustannuksella.

No comments: