Monday, June 2, 2008

Tokoa taas

Eilen oltiin tokoilemassa Annen kanssa Nokialla samalla reissulla kun Hessu kävi kyläilemässä porukoillaan. olikin oikeen intensiivitreenit, kun Annekin oli vaan Olivian kanssa.

Alkuun mentiin siihen nurmikon puolelle ja otin seuraamista (oli aika-ajoin parempaa) liikkeestä maahan, luoksetulon (ilman nameja käsiavulla) ja lopuksi seisomista. Kaikki meni ihan ok siis. Sitten Sohvi oli paikallamakuussa sillä aikaa kun Anne otti Olivian kanssa seuraamista yms. Hyvin pysyi siinäkin, tosin kävin välillä palkkaamassa ja seisoin vain muutaman metrin päässä (välillä olin kyllä selkä koiraan päin, koska katselin Annea)

Sitten siirryttiin takasin sinne hiekkakentälle ja otin taas hieman seuraamista (lyhyttä pätkää, paljon palkkaa oikeasta paikasta, myös hieman käännöksiä, jotka menee nyt paljon paremmin, kun Sohvi on paremmassa paikassa eli en enää jyrää koiraa alleni;)) Sitten otin oman kapulan piilotusta, siitä Sohvi kyllä tykkää ihan hirveästi ja hienosti hakikin pitkästä heinikosta kapulan, tuppaa vaan pureksimaan kapulaa, mutta en nyt vielä välitä siitä kauheasti.

Viimeiseksi otin vielä kerran seuraamista väähän ja maahanmenoleikkiä ja oiekan noutokapulan kanssa vauhtinoutoja. Voi olla, että tulee ongelma vielä saada Sohvi pysymään paikallaan käpulan heiton ajan niin milenkiintoinen kapulasta on tullut, mutta en nyt vielä jaksa huolestua siitäkään. Pääasia, että nyt Sohvi lähtee innolla noutamaan kapulaa (välillä kun oli hieman haluton siihen)

Lopuksi käytiin Annen kanssa vielä pienellä lenkillä kun odoteltiin Hessua ja poikia takaisin autolle.

Aamun aktivointi-sessiossa olen nyt mennyt ulos treenaamaan Sohvin kanssa parina päivänä. Ohjelmassa on ollut seuraamista, liikkeestä maahanmeno, luoksetulo ja liikkeestä seisominen (edelleen sitä namin heittoa tässä) Tänä aamuna meni tosi hienosti. Seuraaminen on välillä loistavaa, välillä taas edistää hieman eli vielä on tekemistä paljon, mutta parempaan suuntaan mennään. On se vaan ihme juttu tuo treenaaminen, koira oikeasti oppii kunhan vaan jaksaa treenata ;) Sisällä vielä kaukoja (maahan-istu-maahan vaihtoja ainoastaan, ei kääntynyt nyt paljoakaan, matkaa puolisen metriä eli ihan hyvä)

No comments: