Tuesday, June 12, 2012

Tadaa, yritetään taas

Täällä ollaan ja ollaan me jotain treenattukin, aika vaan rientää ja sitten kun päivitykset laahaa, niin sitä vaan jotenkin irtautuu kirjoittamisesta. Mutta jos taas välillä yrittäisi laittaa jotain ylöskin.

Ensin mennään kuitenkin viimeinen puoli vuotta pikakelauksella :)
Juuso täytti pari viikkoa sitten jo 13 vuotta, mutta pirteä papparainen Juuso on ikäisekseen. Kuulo on huono, toinen korva taitaa olla jo lähes kuuro, ja se tietty tuo hieman haasteita elämään. Vapaana Juusoa ei enää uskalla ulkoiluttaa, kun ei kuule edes huutoja. Pihasta ei onneksi lähde minnekään, joten siinä saa köpötellä vapaanakin. Agilityesteistä Juuso innostuu edelleen vanhaan malliin, mutta eipä Juuso muuta ole päässyt tekemään kuin putkea viime aikoina. Esine-etsintä on nykyään meidän "ykköslaji" ja siinä Juuso on kyllä aika taitava edelleen, hajuaisti siis pelaa hyvin. Ja kyllä ne esineetkin saa Juuson vielä "sekoamaan" ja tekemään pukkihyppelyitä ja enkeleitä nurmikolla :) Ihana Juuso pappa, toivottavasti yhteisiä vuosia on vielä monta.

Sohvikin täytti 5 vuotta n. kuukausi sitten. Tämä vuosi ei ole ihan mennyt suunnitelmien mukaan ja siksi kisat ja kokeet on jääneet aika vähälle. Kolme tokokoetta on jouduttu perumaan, ensin oli Juusolla kennelyskä ja siten muutkin koirat karenssissa ja sitten tuli Sohville jumituksia, joita on nyt osteopaatilla hoideltu jo vähän pidempäänkin. Talvella Sohvi liukastui pihassa hypättyään lumipenkasta jäälle ja ilmeisesti tuo sitten aiheutti enemmänkin harmia. Toki tuolloin käytiin melko pian osteopaatilla, mutta kerroksittain sieltä sitten aina tuli uusia juttuja esiin. Kerran vein Sohvin jo eläinlääkäriinkin, kun Sohvi ontui toista etujalkaansa ja Sohvi kuvattiin läpikotaisin, mutta onneksi sieltä ei mitään löytynyt (paitsi vanha nuljuluun murtuma sivulöydöksenä) ja ontumisen syyksi sitten osteopaatin mukaan paljastui niskajumitus ja siellä oleva hermopinne. Se saatiin aukaistua ja nyt toivottavsti pikkuhiljaa mennään jo parempaan suuntaan. Tältä vuodelta jouduttiin siis luopumaan SM-kisahaaveista, mutta tuleehan noita vielä. Toki tässä väleissä ollaan treenattukin, sekä agia että tokoa. Sohvi ja Hessu pääsivät mukaan alueellisen valmennuksen ryhmään, jota kouluttaa Jari Suomalainen. yhdellä kerralla ovat olleet nyt mukana ja lupaavalta se vaikuttaa. Tokon valmennusryhmän kanssa kävi vähän huonommin eli me ei olla siinä toiminnassa enää mukana sattuneista syistä. Ollaan käyty sitten molempien koirien kanssa Kristalla ja tarkoitus olisi haalia jotain koulutuksia itse, kunhan saan aikaiseksi:) No, hiljaa hyvä tulee ja periksi ei anneta :)

Seela täyttää parin viikon päästä jo vuoden, niin se aika vaan rientää. Seela on aivan erilainen koulutettava kuin Sohvi aikoinaan oli ja välillä meinaan vaipua ihan epätoivoon ja välillä sitten taas menee loistavasti. Janitan ja Jaakon pentuagissa käytiin koko talvi ja kevät ja se oli kyllä aivan huippua. Nyt yritetään sitten treenata niitä asioita itseksemme ja syksymmällä sitten yritetään saada jatko-oppia. Suurin muutos pitää tehdä siinä omassa ohjaamisessa ja päästä eroon kaikista vanhoista ajatuksista ja tavoista, ei ole kovin helppoa. Seelankin kanssa olisimme päässeet alueelliseen valmennusryhmään, mutta harmillisesti treenipäiväksi tuli perjantai, joka on meidän ylökkin koulutus/treenipäivä ja logistisista syistä olisi ollut turhan hankalaa, joten luovuin sitten siitä paikasta (kouluttaja ei ollut myöskään ihan täysin mieleinen, joten siksikin ratkaisu oli helppo) Toko menee myös vuoristorataa, välillä tosi hyvin ja välillä epätoivoisesti. Mutta eipä meillä Seelan kanssa mikään kiire kisakentille olekaan. Tämä vuosi voidaan treenailla ihan rauhassa ja katsellaan sitten uudemman kerran.

Paimentamassakin käytiin Sohvin ja Seelan kanssa toukokuussa ja heinäkuussa mennään vielä toisen kerran kokeilemaan. Jotain pientä ideaa koirille siitä ehkä alkoi syntyä, mutta eipä tuosta meille sen suurempaa lajia ole tulossa, kun niin harvoin pääsee kokeilemaan.

No comments: