Thursday, June 21, 2012

Hakua, tokoa ja agia

Viime viikolla  päästiin taas talvitauon jälkeen muistuttelemaan hakuhommia mieleen. Hieman oli "kesäterässä" kaikki, mutta jos nyt taas päästäisiin kesän ajan pari kertaa kk hakuilemaan, niin ehkä se siitä taas alkaisi sujumaan. Seela itseasiassa suht hyvin muisti homman, joten mielenkiinnolla odotan ensi viikkoa. Juuso taas meni luotisuoraan maalimiehelle, kunhan vaan sai Juuson nenän ensin oikeaan suuntaan. Kertaalleen jo jouduin juoksemaan Juuson kiinni, kun oli menossa kuin juna ihan väärään suuntaan. Voi olla, että Juuso harrastaa vaan näitä juttuja jatkossa omassa pihassa, ettei vaan joudu hukkaan tai ainakin sitten tehdään vaan sellaisessa maastossa, että näen koko ajan missä papparainen menee.

Unohdin tuossa edellisessä viestissä yhden aika tärkeän tapahtuman eli Sohvihan steriloitiin myös joulukuussa, mikä myös osaltaan vaikutti kisaamattomuuteen ja taukoon. Halusin steriloinnin tähystyksellä ja siksi käytiin Jyväskylässä operaatiossa. Kaikki menikin tosi hyvin ja Sohvi toipui leikkauksesta nopeasti. Puuparran S-pentue jäi siis Sohvin ainokaiseksi, mutta laatu korvaa määrän tietysti :) Ja nuo 7 ihanaista pentusta täyttävät tänään jo kokonaisen vuoden! Onnea vaan kaikille kovasti! Niin se aika vaan rientää.

Sohvi käivi viime viikolla hieronnassa, joten tokotreenit jäi väliin lähes kokonaan. Perjantaina oli omat agitreenit ja siellä tietty Sohvikin meni. Kotipihassa on sitten treenattu tokoa viikonloppuna ja tällä viikolla, ihan mukavalla asenteella Sohvi on ollut mukana. Palkattomuus ja kokonaisuudet on nyt ollut treenilistalla ja hyvin Sohvi ne on handlannut, jotain epäpuhtaita perusasentoja on tullut noudoissa ja kapulan pureminen myös lisääntyy aina palkattomuudessa jonkin verran. Toki tunnarikapulan pitoa on nyt treenattu ihan urakalla, joten toivotaan, että se nyt alkaisi myös koetilanteessa pelittämään paremmin (toki se on myös minun mielentilastani kiinni aika pitkälti eli opeteltava vaan hymyilemään koko ajan) Metallikin on ahkeran palkaamisen takia alkanut taas pelittämään vanhaan malliin, sekin kun tässä talven mittaan vähän hajosi. Vierailla kapuloilla pitäisi vaan päästä treenaamaan useammin. Luoksetulon stoppi on myös ollut treenilistalla ja se onkin ainakin välillä alkanut näyttää jo paljon paremmalta (ei loisteliaalta kuitenkaan) vaihdoin taas vaihteeksi takaisin käsimerkkiin, kun testailujen perusteella vaikutti paremmalta kuin suullinen käsky :) Parin viikon päästä on koe ja siinä alla ensin agirotu ja paimennus eli edellinen viikko menee ehkä vähän huonolla treenillä, mutta toivotaan, että tuntuma pysyy nyt tällaisena.

Seela on treenannut tokoa ja agia kotona ja kurssilla. Agi on itseasiassa mennyt nyt ihan ok, olen vähän palannut takaisinpäin ja palkannut Seelaa enemmän kädestä namilla. Huomasimme treeneissä, että Seela ei oikeastaan osaa vauhtipätkillä lukea ohjausta ollenkaan, eikä oikein vielä osaa lukea esteitäkään kauhean hyvin, joten nyt kuurina kädestä palkkausta ja nyt parin viikon aikana on mielestäni alkanut näkyä jo muutosta. Lisäksi olen palannut takaisin ohjausten opettamisessa myös, olen yrittänyt ottaa vain yhtä ohjausta kerralla (niitä vaikeampia siis) Sylkkäri on ollut nyt uudelleen opetuksessa, kun se vähän katosi, kun alkoi tulla vauhtia mukaan enemmän. Keppejä on tehty pihassa ja keinua kentällä (paikuttelua ja ylös juoksemista) ehkä senkin kanssa piäisi vaan uskaltaa edetä. Keppeihin Hessu teki meille uudet verkot kotiin, joten nyt onnistuu paremmin. Keppien maalaus on vielä vaiheessa, yritetään saada valmiiksi viikonloppuna, että voisi ottaa 12 keppiä myös. Nyt on siis tehty erilaisia ohjauksia ja sisäänmenoja kepeille pääasiassa. KOntaktien opetus on ollut vähän vähällä, pitäisi sitäkin ottaa taas kuvioon mukaan. Mukava Seelan kanssa on kyllä liidellä, kun intoa riittää. Kentällä toki vilkkaana koirana ehtii rekisteröimään kaiken, mutta eiköhän sekin treenaamalla koko ajan mene parempaan suuntaan. Toko on ollut vähän vaiheessa ja vasta viime viikolla aloin esim tunnariopetuksen, nopeasti Seela on sen hoksannut, mutta piilotellaan nyt sitä omaa vaan tämä kesä rauhassa. Vaihtelua treeneihin on tietysti hyvä saada, mutta muuten tehdään rauhassa pohjia vielä kesän ajan.

No comments: