Wednesday, October 6, 2010

Sairasta porukkaa ja vähäistä treenaamista

Viimeksi kirjoittaessani olimme siis lähdössä Turkuun viikonlopuksi Jänesniemen Elinan agikoulutukseen, minunkin siis oli tarkoitus olla toisena päivänä lainakoiran ohjaksissa. Mutta toisin kävi, riuduin ja palelin koko viikonlopun flunssan kourissa ja en todellakaan voinut edes kuvitella, että olisin radalla juossut. Sitkeästi seurasin koulutusta kylläkin ja kovasti olisi mieli tehnyt hieman kokeilla eri juttuja, mutta minkäs teit.

Flunssa sitten jatkui niin, että pari päivää olin töistä pois ja vieläkin, melkein 3 viikon päästä, yskittää etenkin kun yrittää jotain puuhata. Tästä syystä siis treenaaminen jäi alkuunsa melko minimiin. Hessukin sitten sai saman taudin, joten myös agi oli jonkin aikaa tauolla ja mm Takuttien kisat oli pakko jättää väliin.

Tokoa olen treenannut jonkun kerran kotipihassa ja Marken kanssa kertaalleen. Ihan sitä perussettiä edelleen ja mitään ihmeellisyyksiä ei ole ollut. Marken kanssa pääsin tallille kokeilemaan, mikä oli tosi loistojuttu, koska ne seuraavat kokeet pidetään siellä. Hieman Sohvi otti häiriötä junien yms äänistä, mutta ihan ok kuitenkin. Ruutu oli hallissa hieman vaikea hahmottaa, en tiedä häiritsikö ne reunoilla olleet esteet vai mikä. Otin ruutua sitten vielä viimeiseksi uudelleen toisesta suunnasta ja se oli jo parempi. Muuten kaikki meni ihan suht ok, jopa luoksetulo stoppeineen. Nyt on vaan dilemma, en tiedä kumpi on parempi, suullinen käsky vai käsimerkki. Olen välillä käyttänyt sekä että (varmistanut, että pysähtyy) ja nyt kokeilin molemmilla tavoilla ja käsimerkillä pyshtyi paremmin/terävämmin, mutta se oli viimeiseksi kokeiltu vaihtoehto. Ei ehkä ole järkevää vaihtaa näin lähellä koetta?

Viime perjantaina alkoi sitten taas talviagikausi Meirän hallilla. Juusokin siis taas liitelee mielenvirkistykseksi ja minä koulutan. Mukavaa oli, kunhan vaan hallin valot vielä saataisiin kuntoon, että siellä kentän perälläkin näkisi paremmin.

Lauantaina oltiin taas pitkästä aikaa hakuilemassa samalla pienellä porukalla. Ja taas oli lähes tuuleton ilma. Sohvi oli kuitenkin aika pro, vaikka Hessu nyt ei enää käynyt hakemassa hajuja maalimiehistä. Pakkohan sitä on yrittää edistyä tässäkin lajissa joskus :) Juusolle toinen puoli oli selkeästi hankalampi, mutta aikansa töitä tehtyään kaikki äijät löytyi kyllä. Ensi viikonloppuna sitten jatketaan taas.

Eilen otin kotiinmennessä nopsat tokoilut pihassa ennen Hessun ja koirien Nokialle lähtöä. Suurinpiirtein koko setti läpi, paitsi tunnari unohtui tehdä. Ruutukin löytyi, tosin hieman kaarella meni sisään. En sitä sitten alkanut kuitenkaan hinkkaamaan. Luoksetulo suht ok, hieman valuu, mutta olkoon nyt tämäkin näin, jos/kun edes pysähtyy :) Hinkataan sitä sitten kokeen jälkeen enemmän. Hyppynoudossa otin vinojen tuontia ja vasemmalta puolelta jouduttiin hieman korjailemaan ennenkuin muistui mieleen. Sitten otin perään metallinoudon tasamaanoutona, niin että hyppy jäi siihen minun oikealle puolelle parin metrin päähän. Ja mitä tekee Sohvi, kapulaa palauttaessa kiertää hypyn kautta tietysti :) Aika fiksu koira :) Saatiin sekin onnistumaan oikein, kun siirryi hieman kauemmaksi hypystä. Kaukoja jumpattiin takapalkalla edelleen (tämä siis ollut nyt sisätreenien aiheena pari-kolme viikkoa) Muutaman metrin päästä vaihdot onnistuu oikealla tekniikalla, mutta helposti ne vanhat tekniikka virheet tulee esiin kauempana. Takapalkka on kyllä tuonut skarppaamista liikkeeseen, mikä on ihan hyvä. Saa nähdä auttaako mun virittelyt sitten kokeessa ja ryntääkö Sohvi vapautuksen jälkeen sille oletetulle takapalkalle.

Tänään ollaan menossa silmätarkastukseen (Juusokin pääsee) ja verikokeisiin. Nopsaan lähti sitten asiat rullaamaan ja aika epätodelliselta se vielä tuntuu, mutta hyvin innoissaan me ollaan kaikki, paitsi Sohvihan ei ymmärrä mitä tuleman pitää :)

No comments: