Friday, September 17, 2010

Joo-Joo

Joo-Joo, ollaan treenattu :) Viime viikko oli vähän huonoa, Sohville iski taas joku outo haahuilumode päälle ja Sohvi oli ihan outo treenattava. Saattoi lähteä kesken liikkeen jonkun mielenkiintoisen perään. Myös ruokahalu on hieman kateissa, mikä on Sohville tooosi epänormaalia eli ehkä Sohvilla oli joku synnytysvaihe tms menossa, tiedä häntä. Alkuun olin sitä mieltä, että Sohvin juoksuja ei huomaakaan, joten ei haittaa vaikka tulevat niin usein. Mutta nyt on kyllä koko ajan tullut lisää kaikenlaisia omituisia juttuja, jotka todennäköisesti liittyvät juoksun alkuun, loppuun, valeraskauteen yms. Eli jossain kohtaa kohtu kyllä lähtee, mutta toivottavasti Sohville ne pennut saataisiin kerran ennen sitä :)

Mutta siis viime viikon keskiviikon ja torstain treenit meni aika persiilleen eli ei niistä sen enempää. En tosin ihan kaikkea muistakaan mitä tehtiin. Nyt taas tällä viikolla Sohvi on sitten tokoillessa ollut ihan eri koira. Sisätreenit on mennyt ihan loistavasti ja Sohvi on ollut tosi säpäkkä :) Kaukoja aloin nyt ottamaan takapalkalla ja taka-virittelysanalla, katsotaan mihin se johtaa, alku on ainakin tuntunut ihan lupaavalta. Jääviä on otettu myös sekaisin ja niissä Sohvi on ollut pätevä. Vinoja kapulan tuonteja ja ohjatun suuntia myös ollaan treenattu ja ne myös hyvin. Tunnarikapulan pitoa myös ja sekin menee sisällä loistavasti.

Sunnuntaina käytiin myös agiliitelemässä Nokian kisoissa. Sohvilla 3 kisaa ja Juuso taas vaihteeksi mukana hyppiksellä. Ei mennyt tuloksellisesti kovin hyvin, 3 hyllyä ja yksi 10. Sohvi oli vielä tuolla agikisoissa hieman poissaoleva ja mm varasti yhdessä lähdössä aika pahasti, Hessu kyllä klaarasi jatkon tosi hyvin. Tämä eka rata olikin tuota lähtöä ja väärään putkeen menoa hyvä mielestäni. Tuomari vähän seisoi huonossa paikassa putken vieressä ja esti ohjaajien kulkua ja siinä aika moni varmaan ajautui väärään paikkaan ja sai tönäätyä koiran puomin ylösnousun takana olevaan putkeen, vaikka siis sinne puomille piti mennä. Hessu ainakin ajautui ihan eri kohtaan kuin oli rataantutustumisessa suunnitellut, kun joutui vähän kiertämään tuomaria joka seisoi siinä edellisen putken vieressä (jäi siis ohjaajan ja putken väliin) No, se oli tietty sama kaikille ja aika moni sinne samaan kohtaan hyllyttikin. Ai niin, olihan siinä lopussa vielä yksi kohta missä Sohvi luki takaaleikkauksen poispäinkäännöksi ja meni hienosti putken suun ohi pienestä välistä ja otti hypyn takaakiertona :) Mä en nyt millään muista mitä sillä B radalla tapahtui, mutta tulos oli kuitenkin hylly :) Joo-Joo, pitäisi kirjata asiat muistiin silloin kun ne vielä muistaa :)

Sitten oli se hyppis viimeisenä ja tuomarina edelleen Sami Topra. Rata vaikutti ihan kivalta, joku kohta vähän mietitytti, mutta ei sitten se kohta, jota ehkä olisi pitänyt miettiä, ei rataantutustumisessa mietityttänyt. Luin siis radan alun ihan väärin Juusolle. Tätä se teettää, kun ei ollenkaan treenaa vaan suorilta vaan kisoihin ja edellisistä kun on vielä aika kauan, niin ei vaan osaa enää ajatella. Alussa oli sellainen epäsuora ja sitten se viimeinen/neljäs hyppy piti hypätä ulospäin ja palata toiselle puolelle putkeen. Mä olin jotenkin kuvitellut saavani Juuson vauhdin hiljenemään ja että saisin Juuosn kääntymään itseenipäin, mutta sieltä ulkokauttahan se olisi pitänyt ottaa, sinne Juuso painatti ja kun minä olin siellä toisella puolella ja yritin saada Juusoa kääntymään, niin tottakai Juuso hyppäsi sen hypyn takaisin :) No, tekevälle tai tässä tapauksessa ehkä tekemättömälle sattuu. Yksi toinenkin hylly tuli, kun yhdessä kohtaa olin suunnitellut kulmaavani Juuson ennen hyppyä, että saisin suoran linjan 2 putken välistä hypylle mihin siis piti mennä. Alku meni hyvin, mutta kulmauksen jälkeen jäin jotain ihmettelmään, kun olisi pitänyt jo mennä ja lujaa. Niinpä jäin jälkeen Juusosta ja Juuso sitten koukkasi takaisinpäin sinne toiseen putkeen kuitenkin :) Mutta loppu meni sitten hienosti. Sohville tältä hyppikseltä 10, yksi rima tippui ja kepeiltä kiellosta vitonen, Hessu vähän kaahasi liikaa :) Mutta Sohvin ja Hessun loopurata oli tosi hieno, kukaan muu ei tainnut tehdä sitä samoin, mutta kaarrokset ainakin oli tosi pienet ja liike sujuvaa.

Keskiviikkona sitten lähdettiin sadetta uhmaten Marken ja Mollan kanssa tokotreeneihin. Mennessä vähän vaan tihutti ja saatiinkin treenit vietyä läpi juuri ja juuri ennenkuin taivas repesi. Tällä kertaa otin aika tiukan linjan ja kielsin Sohvia heti kun meinasi lähteä huitelemaan/haistelemaan tms. Ja aika hyvin toimi eli jatkossa täytyy pysyä samassa suunitelmassa. Otettiin alkuun niitä liikkeiden välejä, vielä ei tunnu Sohvi tajuavan jujua ihan täysin, mutta jatketaan. Sitten otettiin ruutu, tällä kertaa ensin tyhjään ja toinen pallolle, jonka Marke vei huomaamatta. Eka kerta menni hyvin, kai, vai meniköhän Sohvi sisään vasemmasta reunasta, pysähtyi kuitenkin hyvin, siitä heitin pallon palkaksi. Toisella sitten pallo siis ruudussa, vähän ensin hiasteli mennessään, mutta pallon bongattuaa sai lisää vauhtia. Täytyy nyt alkaa ottaa enemmän sekalaisesti tuota ruutua, ettei Sohvi opi, että ekalla on palkka, tokalle ei, joten ei kannata kiiehtiä. Sitten taisin ottaa metallinoudon, mikä oli tosi hyvä taaskin. Tokalla kiekalla otin suuntia lätkälle, mutta tuuli meinasi viedä mun lätkät, joten vaihdettiin siiten parin toiston jälkeen kapuloihin. Vein Sohvin merkille, koska sitä ei vielä osaa, mutta noudot hyvin. Jossain välissä oettiin Marken häiriköintiä ja kontaktitreeniä, lopussa oli jo aika loistavaa tämä. Luoksetulon stoppeja otettiin myös, siis seisomista ja suorana. Ekana heitin pallon ja tokalla pelkkä käsky ja pysähtyi aika hyvin Sohviksi, lopetin siihen :) Loppuksi piti vielä ottaa tunnari, mutta siellä taas liikkui niitä jumpalle tms menijöitä, joille oli taas pakko alkaa pöhisemään, siis Sohvin. Päädyin sitten laittamaan Sohvin autoon, kun siitä ei meinannut tulla loppua. Vielä ihan lopuksi otin sitten uudelleen Sohvin ja tehtiin se tunnari. Silloin alkoi sataa jo hieman enmmän ja kenttä oli kastunut aika paljon, muuten se ei Sohvia ollut haitannut ollenkaan, eikä oikeastaan nytkään paitsi, että Sohvi pudotti kapulan sivulle tullessaan. Otin sitten pitoa vielä kerran ja se meni hyvin. Mutta tunnari siis ok, haisteli hyvin ja otti oman heti kohdalle tullessa. Tuo palautus nyt vaan on hankalaa. Sitten tosiaan taivas aukesi ja loppu viimeksi kastuttiin ihan läpimäriksi :)

Torstaina oli sitten Hessun ja Sohvin agitreenit ja Juusokin pääsi taas turistiksi mukaan, minä jäin kotiin leipomaan viikonloppua varten. Viikonloppuna siis suuntana Turku ja Jänesniemen Elinan agikoulutus. Koko viikonloppu schapeja ja agia tiedossa :)

No comments: