Tuesday, October 19, 2010

Jep, jep - taas voivotellaan

Lauantainen tokokoe oli ehkä sarjassamme no, tulipahan käytyä ;) No, ei vaan, vaikka tulosta ei tullutkaan, niin olen oikein tyytyväinen tosi moneen asiaan, etenkin niihin liikkeiden väleihin, jotka oli Turussa reilu kk sitten ihan katastrofaaliset. Nyt Sohvi oli alun räpellyksen jälkeen loistava!

Mutta otetaans alusta eli siis meidän toinen voittajaluokan tokokoe lauantaina Tamskin koiratallilla, tuomarina Jaana Tala, joka olikin tosi tiukka täti :) Kymppejä ei kyllä herunut säälistä tai muutenkaan kenellekään (ei tietty säälistä tarvitsekaan, mutta ehkä tämäkään tiukkislinja ei ollut se paras mahdollinen) Liikkeiden järjestys oli sekoitettu ihan täysin ja ensimmäinen liike oli ruutu. Pienoinen järkytys, kun sen tajusin, mutta toisaalta nyt pystyi jo hyvissä ajoin kertomaan Sohville mikä liike on tulossa. Ihan hyvin pystyin suurinpiirtein muistamaan liikejärjestyksen ja osasin suunnistaa aina oikeaa suorituspaikkaa kohti. Tuomarilla ja liikkurilla kesti aina pidempään, mutta me Sohvin kanssa sitten kauniisti odoteltiin perusasennossa, että he ehtivät mukaan. Varmaan tuokin auttoi nimenomaan niihin liikkeiden väleihin, kun tiesin mihin olin menossa, eikä tarvinnut kuunnella ohjeita ja keskittyä muuhun kuin Sohviin. Mutta Sohvi oli tosiaan ihan loistava, palkkasin sen kehuilla ja sitten siirryttiin reippaasti seuraavan liikkeen lähtöpaikalle ja siinä Sohvi vaan istui perusasennossa. Oli paljon helpompi viritellä niitä seuraavia liikkeitäkin, kun ei tarvinnut keskittyä siihen, että Sohvi ei lähde huitelemaan/nuuskuttamaan tms. Tunnari ja kaukot meinasi mennä vaan sekaisin ja vahingossa höpöttelin jo kaukoista kun vasta tunnari oli tulossa, joten äkkiä sitten oman-höpötys tilalle.

Paikkamakuu: 8½
Sohvi meni maahan hyvin, nousi vähän hitaasti, mutta ekalla käskyllä kuitenkin. Oli kahteen otteeseen jyystänyt/nuollut tassuaan päältä, siitä pistevähennykset.

Seuraaminen: 7
Tämä ei ollut kyllä tyypillistä Sohvia ollenkaan. Tämä oli siis toinen liike ja kun se ruutu meni miten meni, niin vähän oli sellainen haahuilu moodi Sohvilla päällä vissiin? Aina kun kaavio meni kohti ruutua, sohvin keskittyminen herpaantui ja jouduin kahdesti antamaan lisäkäskuýn, kun Sohvi jäi nuuskuttamaan tai jotain? Loppua kohti parani normiksi. Tosi paljon hidastakäyntiä ja käännöksiä hitaassa, mutta meille se oli ehkä hyvä, koska silloin Sohvi aina skarppaa.

Istuminen seuraamisen yhteydessä: 9½
Tämä oli viimeinen liike ja meidän parhaat pisteet, koe ehkä loppui liian aikaisin :) Ei vaan, tämä on ollut treeneissäkin hyvä. Puoli pistettä meni, kun istui hieman vinoon (taisi inansa poikittaa seuraamisessa)

Luoksetulo: 5
No, parempi kuin 0 pistettä. Vaihdoin seisomiseen käsimerkin, kun se on treeneissä toiminut paremmin. Nyt valui kyllä aika paljon. Maahanmenossa ei ensin tehnyt elettäkään, että menisi maahan, joten annoin uuden käskyn ja sittenkin vielä valui vähän. Luoksetulopätkät tulee kyllä kaikki tosi hyvällä (=kovalla) vauhdilla, mutta nuo stopit...

Ruutu: 0
Oli siis eka liike ja kun höpötin sitä ruutumantraa jo kehän ulkopuolella, Sohvi meinasi jo sieltä lähteä ruutuun :) Bongasi siis ruudun hyvin ja lähti käskystä tosi lujaa suoraan ruutuun. Meni sisään edestä, mutta ei reagoinut pysäytykseen kuin katsomalla minua kohti ja jatkoi samalla matkaa ulos sivusta. Ihan kuin Sohvi hakisi sieltä jotain (pallopalkkaa?) No, kiersi sitten takakautta takaisin ruutuun ja nyt pysähtyi uudella seis-käskyllä ja meni maahankin :) SItten kun liikkurin käskystä lähdin kävelemään kohti ruutua, Sohvi yhtäkkiä pomppasi ylös ja lähti taas haistelemaan jotain, tuli sitten kohta minua kohti ja se olis siinä :( Harmi kun kuitenkin meni ruudussa maahankin. En ymmärrä mikä tuo oli, ei vissiin oikein ollut vielä keskittyminen kunnolla mukana?

Hyppynouto: 7
Näitä pisteitä hieman ihmettelen, koska se oli muuten hyvä, mutta Sohvi taas puri kapulaa jonkinverran. Mutta ei kuitenkaan 3 pisteen edestä mielestäni.

Metallinouto: 8
Tämä muuten hyvä, mutta jostain syystä Sohvi kapulalla ensin haisteli kapulan päästä päähän ennenkuin otti sen suuhunsa :) Tiedä sitten kenen suussa se oli käynyt. Ei vaan, muistin jälkeenpäin, että en lämmittänyt kapulaa käsissäni ennen heittoa ja se johtui siitä, että liikkuri ei antanut minulle kapulaa ennenkuin olin sanonut olevani valmis. Minulla oli kyllä käsi ojossa kohti kapulaa, mutta jostain syystä hän ei sitä halunnut antaa. Ja sitten en enää muistanut/voinutkaan lämmittää kun jos käskettiin heittämään.

Tunnistusnouto: 5
Tässä jouduin antamaan toisen oma-käskyn, kun ekalla Sohvi ei hievahtanutkaan. Kapuloilla toimi kyllä hyvin ja toi oman, mutta puri ihan hirveästi ja palautti selän taakse. Plääh.

Kauko-ohjaus: 5
Tämä meni nyt paljon paremmin kuin viimeksi, tosin jumitustakin oli ja hieman tuli eteenpäin. Ekassa istumisessa tarvitsi 2 käskyä ja maasta seisomaan tarvitsi 2 käskyä. Ja sitten vielä perusasentoon nousuun 2 käskyä. En tiedä sanoinko sen jotenkin oudosti ekalla kerralla?

Kokonaisvaikutus: 8
Tässäkin aika tiukka arvostelu mielestäni. En muista mitä kaikkea sanottiin, mutta Sohvi istui edelleen perusasennossa vieressäni kauniisti :)

Kokonaispisteet siis 188½ eli ei tulosta (taas 3,5 pistettä kolmostuloksesta)

Sinällään vähän harmittaa pistesaalis, kun kuitenkin kokonaisuutena tuntui ihan hyvältä. No, se seuraaminen oli huonoa, mutta sen jälkeen meidän yhteistyö oli kyllä hyvää mielestäni ja hauskaakin meillä oli. No, työsarkaahan meillä vielä on, että se ykkönen joskus saataisiin, mutta nyt ainakin tuli tunne, että kyllä me evl:ssäkin kisata joskus voidaan. Mutta nyt jäädään odottelemaan tulevaa juoksua ja mammalomaillaan. Yritetään sitten sitä ykköstä joskus ensi vuonna, kunhan taas treenataan ensin.

No comments: