Friday, November 6, 2009

Voihan kaukot

Eilen oli totuttuun tapaan toko-kurssi Nokian hallilla, tällä erää viimeinen kerta voi-evl-kurssia, mutta ensi viikolla jatketaan sitten valmennusryhmässä :)

Eilen oli siis vuorossa kaukoja ja ohjattua. Ensin tehtiin kaukoja ja ne on nyt ihan jumissa kaikki. Ensin siis oli tarkoitus ottaa kaukot AVO-tyyliin liikkenomaisesti. Jätin koiran yms ja menin 5 metrin päähän, käsky istu ja mitä teke Sohvi-> jatkaa makaamista ja heiluttaa häntää. uusi käsky ja sama lopputulos. Menin vapauttamaan Sohvin ja otettiin uudelleen alusta, edelleen sama juttu, ei mitään käsitystä mistään istu-käskystä. Sohvi vaan makaa ja heiluttaa häntää... Vielä otettiin kolmannen kerran sama ja edelleen sama toistui, voihan sanonko mikä! SItten otin istumaan nousun kerran lähempää ja se oli ihan ok kuitenkin, siitä sitten jo palkkakin. Sitten taas uudemman kerran kauempana ja nyt nousi ekalla eli siitä palkka heti. Sitten otettiin kerran vielä koko sarja ja nyt se oli hyvä eli siitä tuli sitten purkkipalkka. Mutta ihan käsittämätöntä tuo jumitus ja sitten mulla menee pasmat sekaisin ja hermot kiristyy, mikä ei tietysti auta asiaa lankaan. Nyt vaan pitää muistaa, että ei toistoja käskyihin, jos ei tee vaihtoja, niin sitten vaan uusiksi mieluummin, ettei opi siihen, että vasta toisella tai kolmannella voi totella. Nyt pitää myös palkata aina ekasta vaihdosta (ainakin nyt ennen koetta) Sitten kokeen jälkeen varmaan vaihdan maahanmeno-käskyn (siis sivulta) että Sohvi jo siitä tietäisi, että kyseessä on kaukot, eikä joku muu liike. Kivan epävarma tunne nyt kyllä näiden kaukojen kanssa ja koe siis viikon päästä, jee jee.

Sitten otettiin ohjattua tai ensin merkkiä pelkästään. Sohville ei oikeestaan ole vielä opetettu merkkiä lainkaan. joskus olen yrittänyt sitä biletystaktiikkaa siellä merkin takana, mutta kun yksin treenailee, niin eihän Sohvi oikein pysy paikallaan, jos liikaa riehun yksikseni vaan se tulee katsomaan, että mitä kivaa täällä. Otettiin siis nyt naksulla tarjoamisen kautta, mutta ei se nyt vielä ainakaan ihan napsahtanut. Sohvi esitti paljon kaikenlaisia sirkustemppuja ja kaikki nauroi ihan kippurassa Sohsille :) Sohvi on kova tarjoamaan kaikenlaista ja minä olen hidas naksuttamaan, joten muutaman kerran naksutin kartion tönimisestä yms. (siitä kartion päällä seisomisesta en kuitenkaan ja se oli se yleisin tarjoomus...) Yritetään nyt tällä konstilla jatkaa kotona. Sitten suuntia, joita olen nyt ottanut siis lätkällä ja vaan oikealle eli niin nytkin tehtiin. Ihan hyvin meni, tosin mun pitää olla tarkkana mihin kohtaan merkin taakse Sohvin jätän (nyt annoin mennä vaikka oli sivussa) Sitten pitää myös alkaa ottaa sitä vasenta, ensin ne eri päivinä kuitenkin. Ja sitten kun osaa suunnat, niin kapulat mukaan.

Loppuun otettiin vielä paikallaolot. Istumisella aloitettiin. Tällä kertaa koirat enemmän siellä takana eli piiloon pidempi matka. Rexi keskellä ja tytöt reunoilla. Hienosti Sohvi istui, vaikka Rexi lähti paikaltaan. Keskittyneesti mielestäni Sohvi oli myös, kun sieltä verhon raosta tiirailin. Sitten makuu, paikat samat ja edelleen siellä taaempana kentällä. Hienosti meni tuokin ja siinäkin Sohvi oli todella keskittyneen oloinen, eikä pää pyörinyt ollenkaan siihen malliin kuin välillä on pyörinyt, tosin eihän tuolla nyt ole mitään mielenkiintoista katseltavaakaan, vaikka siellä verhon takana liidelläänkin agia. Ensi viikolla sitten paikallaolotreeneihin saadaan vaihteeksi eri koiria, mikä on ihan hyvä, ehkä tuo paikka ja sama porukka on jo liiankin tuttu ja turvallinen :)

No comments: