Tuesday, November 3, 2009

Hyllyjä urakalla

Viime tiistaina olin Sohvin kanssa tokoilemassa Ylökkin hallivuorolla. Palkkaamattomuustreeni oli ohjelmassa, Pia liikkuroi. Taas lähti alusta seuraaminen huonosti, Sohvi jätätti ja kulki missä sattuu. Jossain kohtaa stoppasin, kun meni ihan mahdottomaksi ja siitä otettiin uudelleen ja sitten jo paremmin. Harmittaa, että tuo viretila on välillä tuollainen ja vielä enemmän harmittaa, etten osaa tehdä asialle mitään. Seuraavaksi sitten liikkeestä maahan, se vissiin oli ihan kohtuullinen. Seuraavaksi otinkin sitten noudon ja loppuun vielä kaukot. En enää ihan muista tarkasti kaikkea, mutta kaukoissa toinen istuminen jumitti, toisella nousi. Toisessa sessiossa otin sitten ainakin luoksetuloa stopilla ja ilman. Stoppi oli ihan kohtuullinen, Sohvi pystyy kyllä pystyy parempaankin, mutta pysähtyi kuitenkin ihan ok. Loppuun vielä suora, joka ihan ok. Paikallaolot tehtiin loppuun vielä. Istuminen niin etten mennyt piiloon (piilo olisi ollut vasemalle sivulle, joten en uskaltanut, kun istumista on otettu aika vähän kuitenkin) Ihan ok meni tuo. Sitten sama makuulla, nyt menin piiloon ja se oli siis sinne vasemmalle ja Sohvi oli vielä kauimmaisin koira piilosta katsoen. Viski oli vieressä istumisessa ja vapautettiin kesken. Sohvi pysyi hienosti, vaikka Viski leikki aika lähellä :) Tosi hyvin meni siis tuo :)

Keskiviikkona Hessu ja Sohvi kävivät liitelemässä Procaniksella tuttuun tapaan.

Torstaina olikin sitten taas tokon vuoro ja voi-evl-kurssia. Aiheena tällä kertaa seuraaminen ja etenkin käännökset, sivuaskeleet etc. ja kaukot toisena. Alettiin kuitenkin paikallaoloilla. Ensin makuu ja nyt mentiin taas piiloon vasemmalle. Hieman Sohvi oli kääntynyt piiloa kohti makuun aikana, ei pahasti, mutta kuitenkin. Muuten hyvin. Sitten istuminen, mikä ihan ok kai (en enää muista;)) Sitten yksilöliikkeet. Me ollaan noita sivuaskeleita tehty aika paljon, joten niissä ei pahemmin ongelmia ollut. Oikeaa perusasentoa etenkin vasemmalle askelten jälkeen pitää muistaa vahvistaa. Peruuttaminen sitten olikin meille vaikeampaa. Sohvilla lähtee perä aukeamaan aika helposti, mutta kun tehtiin seinän vieressä, niin se oli aika super :) Eli kuurina nyt peruutellaan seinän vieressä. Muuten Pia kehui, että Sohvi käyttää takapäätä hyvin eli ei olla turhaatehty sirkustemppuja :) Sitten ne kaukot, jotka on ihan syvältä. Ei niitä olla kyllä kovin paljon treenattukaan ja se kyllä näkyy. Jumitusta tulee tosi helposti ja myös helposti Sohvi lähtee edistämään ja/tai poikittamaan. Tässä se viretila näkyy heti ja jotain pitäisi tehdä, että kaukot olisi hauskaa. Peruuttaen ollaan tehty jonkin berran, mutta en tiedä osaanko tehdä sen oikein. Ehkä tähän voisi paneutua siellä Lentsulla parin viikon päästä?

Perjantaina oliskin sitten liitelyvuoro. Rata oli tällä kertaa hieman suoraviivaisempi ja paperilla helponkin näköinen, mutta käytännössä se ei sellaiseksi kuitenkaan osoittautunut. Juuso teki vaan yhden pätkän, koska seuraavana päivänä oli kisat tiedossa. Hyvin menee, kunhan ohjaaja vaan on skarppina :)

Lauanataina lähdettiin sitten tosiaan lähes ennen ylösnousemusta ajelemaan Turkuun kisaamaan. Juuso ei osallistunut ekalle radalle, mutta Sohvi sen sijaan oli mukana kaikilla kolmella radalla. Hessu töpeksi radan heti alkumetreilla, kun hieman ahnehti valssia ja Sohvi ajautui hypyn väärälle puolelle ja siitä hylly. Kepeillä tuli sitten myös hieman sählinkiä. Kepeille tultiin lujaa suorasta putkesta, joka loppui keppien keskikohdalla suurinpiirtein eli siitä piti jatkaa vielä eteenpäin ja sitten jotain 130 astetta kepeille umpikulmasta. Hessu jäi hieman jälkeen ja sitten sohvi vaan ei millään taipunut ekasta välistä tokaan. Tuollaisia pitäisi treenata (kaikkien niiden muiden miljoonan asian lisäksi siis...)

Toka rata oli sitten myös Jämsän käsialaa ja sille osallistui sitten Juusokin. Taas oli inhottava kepeille vienti, tultiin sieltä samaisesta putkestä, mutta nyt pitikin koira vetää takasin lähes koko keppien matka ja avoimeen kulmaan sisään. Putkijarrutusta yritin ja ihan hyvin Juuos kääntyi putkesta, mutta sitten klassisesti hukkasin koiran selän taakse ja liian aikaisin otin askeleen oikealle keppejä kohti ja Juuso seläntakana meni kepeille väärin sisään. Tokalla kerralla ok. Sitten kohta tulikin hylly, kun oli sellainen 4 hypyn kuvio, minne Juuso kyllä hyvin olisi irronnut, jos en olisi huutanut "täällä" ja Juuso tuli ohi hypystä ja ehti hypäämään väärän hypyn ennen kuin ehdin korjata. Loppu rata menikin sitten hienosti. Sohvi meni kolmannesta hypystä ohi ja putkeen, joten heille myös hylly. Hessu huusi Sohvin aika lujasti pois putkesta ja sitten Sohvi reagoikin putkijarrutukseen aika kovasti, tuli vissiin epävarmaksi hieman. No, loppuviimeksi meni ja kepeille Hessu heitti Sohvin hienolla sylkkärillä :) Loppurata ok muitaakseni.

Viimeisenä oli sitten hyppis ja tuomarina Henry Luomala. Aikamoinen juoksurata olikin. Juuson kanssa lähti hienosti liikkeelle, mutta sitten taas typerä ohjaaja töpeksi ja pilasi hienon radan. Kepeiltä käännyttiin 180 astetta hyppysuoralle tai toinen hyppy piti ottaa takaakiertona (se oli ihan hyvin kulmassa niin, ettei olisi pitänyt olla vaikea) ja mitä tekee ohjaaja? Lähtee liikkumaan väärään suuntaan ja sanoo "hyppy" ei "kierrä" eli hyllyhän siitäkin sitten tuli. No, loppuradalla sitten tuli vielä yksi lipsahdus, kun en siinä kovassa vauhdissa tarpeeksi ottanut Juusoa käännöksessä kiinni ja Juuso livahti vielä väärälle hypylle. Kotona oli pakko videolta kellottaa aika ja kyllä se Juuso edelleen vanhoilla päivillään sinne kärjen tuntumaan olisi puhtaalla radalla sijoittunut eli ehkä se hyppyvalion arvo ei ihan mahdoton "tavoite" ole. Ei me sitä mitenkään hampaat irvessä yritetä, mutta jos on tullakseen, niin mukavaahan se olisi :) Sohvi suoriutui radasta muuten loistavasti, mutta kepeillä tuli joku ihme juttu ja Sohvi jätti yhden välin pujottelematta (Hessu jäi hieman jälkeen, kun leikkasi takana, olisko johtunut siitä?) No, korjauksessa tuli vielä kielto ja aikaa paloi. Loppurata sitten hienosti, tulos jotain 14 ja risat. Sohvillekin kellotettiin aikaa videolta (siis ilman virheitä) ja aikalailla samoille ajoille meni Juuson kanssa :)

Otin Sohvin kanssa tuolla TSAUn hallilla häiriössä hieman tokoa ihan lopuksi. Seuraamista, mikä oli nyt vireeltään alusta saakka hyvää :) Sitten kaukoja, osa palkaten ekasta vaihdosta. Myös yksi pidempi purkkipalkalla. Sunnuntaina oli tarkoitus toktella, mutta se päivä meni kyllä aikalailla elpyen kisareissusta.

No comments: