Thursday, November 19, 2009

Elämä jatkuu

Elämä jatkuu, vaikka ikävä on edelleen kova. Pienet asiat muistuttavat Jassusta, lättyjä en esimerkiksi varmaan enää koskaan voi paistaa ilman kyyneliä. Onneksi on nuo 2 muuta, joiden takia elämän on tosiaan jatkuttava normisti.

Viime viikonloppu vietettiin Turussa. Lauantaina Sohvin kanssa osallistuttiin taas kerran TOKO-kokeeseen ja siis AVO-luokkaan. Odotukset eivät olleet kovin korkealla, koska treeneissäkään ei kaikki ole mennyt ihan toiveiden mukaan, ne pirun kaukot ainakin on tuottaneet harmaita hiuksia ihan urakalla. Ehkä se sitten auttoi, että odotukset eivät olleet korkealla, koska tulos oli aika hieno eli AVO1 pisteillä 173 ja sijoitus 2/17 :)

Suoritusjärjestys meni niin, että ensin tehtiin yksilöliikkeet ja sitten vasta oli paikkamakuu. Porukka oli jaettu 4 eri ryhmään ja aina ryhmä kerrallaan tehtiin koko homma läpi. Me oltiin yksilöliikkeissä toisena suoritusvuorossa meidän ryhmässä. Minua ei etukäteen jännittänyt lainkaan, mutta juuri siinä ennen alkoi hermostuttamaan aika lujaa. Hessukin totesi, että musta huomaa, että olen hermostunut kun teputan koko ajan. Olin päättänyt, että en temputa ja aktivoi Sohvia kun juuri ennen kehään menoa ihan vähän. Annoin Sohvin tarjota perusasentoa ja pari palkkasin ja juuri ennen kehään menoa otin vähän käännöksiä.

Seuraaminen: 8
Seuraaminen lähti aika hyvin liikkeelle tällä kertaa. Hieman pelkäsin miten käy, kun parin askeleen jälkeen oli heti juoksupätkä. Eka täyskäännös oli melko löysä ja yksi perusasento jäi tekemättä matkanvarrella, mutta muuten aika ok. Käännöksiä oli enemmän kuin aiemmin on ollut, mikä oli ihan hyvä meidän kannalta.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä: 10
Tämä oli ihan Sohvin normisuoritus. Seuraaminen lähti liikkeelle loistavasti. Maahanmeno saisi olla nopeampi, mutta on riittävä kuitenkin.

Luoksetulo: 5

Pidin aika nopsaa tahtia liikkeiden välissä, enkä pahemmin jäänyt kuuntelemaan tuomaria. Ennen luoksetuloa kuitenkin liikkuri selosti missä stopataan yms, joten aika pitkään jouduttiin odottelemaan perusasennossa, mutta se oli ihan ok kuitenkin. Jätin Sohvin ja kävelin sen jumalattoman pitkän matkan. Kutsuin ja Sohvi tuli kuin ohjus, eikä reagoinut käsimerkkiin mitenkään. Tuli kuitenkin ihan hienosti sivulle, mutta pisteitä siitä siis vain 5. Tälle täytyy nyt tehdä jotain, kokeillaan nyt ensin vaikka sitä takapalkkaa ja jos ei siitäkään apua löydy, niin ehkä kokeillaan sitten sillä Canis-lehden ohjeella lätkällä?

Seisominen suraamisen yhetydessä: 10
Tämä oli taas normi Sohvia. Hieman ehkä siirsi jalkoja käskyn jälkeen, mutta aika hyvä :)

Noutaminen: 8½
Taas Sohvi heräsi eloon, kun kapula tuli näkyville :) Nouto on ihan Sohvin lemppari. Hieman oli vaikea saada Sohvi sivulle, kun liikkuri ojensi kapulaa, mutta liikkuri oli fiksu ja laittoi kapulan piiloon hetkeksi :) Nouto oli ihan normi, lujaa lähti, lujaa tuli ja ote hyvä, mutta sitten jostain syystä kun annoin irroituskäskyn Sohvi katsoi tuomaria, eikä irrottanutkaan kapulasta. Ihan outoa, ei tuollaistakaan ole ennen tapahtunut. Toisella käskyllä sitten irrotti kyllä.

Kaukokäskyt: 10
Tästä olen todella onnellinen :) En ollenkaan ollut luottavainen, mutta Sohvi yllätti. Liikkurikin oli fiksu, kun otti kapulan huomiota herättämättä ja vei sivulle. Sohvi teki kaikki vaihdot hyvin, tosin aika hitaasti ja ilottomasti. Tuohon pitäisi nyt treeneissä kiinnittää huomiota, että liikkeestä tulisi hauska, josko se jumittaminenkin sitten jäisi kokonaan pois. Tuomarilta tuli kehuja vielä siitä, että en huutanut käskyjä :)

Estehyppy: 9½
Tämä on myös Sohvin lemppari. Hyvin teki, puoli pistettä meni siitä, että olisi saanut istua nopeammin. Tällä kertaa malttoi tulla sivulle asti kunnolla (usein kun innostuksissaan kääntyy ilmassa ja peruutus jää hieman vajaaksi ;))

Paikkamakuu:9
Tämä alkuun aiheutti minulle hieman ylimääräisiä sydämentykytyksiä, koska tajusin, että piiloon mennään ovesta ulos. Mehän ei olla koskaan treenattu niin, että menisin ovesta ulos. Mutta sitten mietin miten hyvin treenit on mennyt ja kuinka paljon häiriötä Sohvi on treeneissä kestänyt, joten uskoin, että ulos menolla ei ole vaikutusta. Ja eihän sillä ollutkaan :) Piste meni siitä, että Sohvi tarvitsi 2 käskyä perusasentoon lopuksi...

kokonaisvaikutus: 9

Ja siis kokonaispisteet 173 :)

Sain kiellon monelta eri taholta, että AVOon ei enää saa mennä hinkkaamaan, joten kai me sitten seuraavaksi mennään sinne VOIhin, mutta se voi kestää useamman vuoden, että ne liikkeet on hallussa :)

1 comment:

Tuija Pakkanen said...

Tosi ikävää lukea Jassun poismenosta :(
Onnittelut kuitenkin hienosta tokotuloksesta lapsenlapselle :)