Monday, May 4, 2009

Juoksuista hiljaiseloa

Taas on viikko vierähtänyt ja yritän kovasti muistella mitä viime viikolla puuhattiin :)

Keskiviikkona oli viimeinen ok-hallivuoro ja sinnehän Sohvinkin kanssa voi mennä treenaamaan juoksusta huolimatta, mikä on ihan loistojuttu. Juuson kanssa hallitreenit menivät hieman mönkään koko huhtikuun ajan, koska ilma hallissa oli taas todella huono ja Juuso alkoi kovin herkästi kurnuttamaan, joten otettiin vaan jotain ihan pientä ohjaustreeniä. Omaankin henkeen se huono ilmanlaatu kävi. Ensi vuonna ei kyllä vuoroa tuolta oteta, halli on ihan liian pieni ja hankalan mallinen, esteet ovat surkeita (etenkin kontaktiesteet ja niiden "karhennus") ja sitten vielä tuo ilmanlaatu eli kaikenkaikkiaan hinta-laatusuhde ei mikään paras mahdollinen. Sohville on kyllä ollut hyötyä "ylimääräisistä" treeneistä eli ei se nyt ihan hukkaan heitettyä rahaa ollut kuitenkaan :) Hallilla otin lopuksi Sohvin kanssa vielä tokohyppyä, kun se siinä niin sopivasti oli. Tällä kertaa kokeilin ALO-luokan hyppyä, jos me nyt kuitenkin mentäisiin vielä jokunen ALO koe ennen sinne AVOon siirtymistä (että saataisiin se paikallamakuu varmasti kuntoon, kuten myös luoksetulon pysäytys) Ja minä tarvitsen kisatreeniä hermojeni hallitsemiseksi. Eipä vaan ollutkaan niin helppoa se seisominen siellä hypyn takana. Vaikka me ei olla AVOhyppyäkään kovin montaa kertaa treenattu, niin silti Sohvi oli jo mieltänyt, että siellä istutaan hypyn takana, ei seistä eli siinä on nyt pieni savotta, että saan tuon korjattua, mutta eiköhän se siitä.

Viikon aikana ollaan treenattu tokoakin kotona muutamaan otteeseen. Niitä samoja tietysti eli paikallamakuuta, ruutua, tunnaria, luoksetulon pysäytystä yms. Aamusessiot sitten tietysti päälle :) Aloin nyt opettamaan Sohville naksulla ihan vaan temppuna sitä pään maahanlaittamista, jos sitten joskus sen yrittäisi siirtää paikallamakuuseen. Sohvin pää pyörii kuin väkkärä paikallamakuussa ja siksi olen ajatellut, että pysyisi rauhallisemmin makuulla, jos Sohvilla olisi joku tehtävä, mutta katsotaan nyt kuinka paljon tuo pään pyöriminen minua haittaa jatkossa. Tänä aamuna Sohvi oli hauska, kun nyt Sohvi vissiin luulee, että siinä pään maahan laittamisessa on jotenkin kyse nokittelusta. On vaikeaa osata naksutella oikeasta, kun pää vispää ylösalas lakkaamatta :) Sohvi on kyllä hauska pakkaus :)

Muuten paikallamakuu menee sisällä ihan hyvin, piiloon voi mennä ja olla vaikka kuinka kauan, mutta jostain syystä ulkona homma menee ihan päin seiniä. Mä joudun tosi tarkkaan miettimään mihin suuntaan menen piiloon, ettei Sohvi lähde mukaan. Ok-hallilla tein sen virheen, että laitoin Sohvin paikallamakuuseen sinne hiekkakentälle ja meinasin mennä piiloon kulman taakse, mutta Sohvihan nousi samantien. Jälkeenpäin vasta ymmärsin, että ehkä ei olisi kannattanut mennä piiloon sinne suuntaan missä oli hallin ovi ja meidän auto, vähän liian suuri houkutus kenties. Sitten kun menin piiloon toiseen suuntaan asuntovaunun taakse, niin ei ongelmia (tosin jalkani varmaan näkyivät sieltä alta, mutta kuitenkin) Tätäkin asiaa siis täytyy miettiä ja mielellään vielä ennen treeniä, ettei noita virheitä enää pääsisi tapahtumaan.

Luoksetulon stopit on paremmat nyt, tosin olen ottanut vaan lyhyeltä matkalta. Sohvi ei enää mene hämyyn kun yritän hämätä pallon heittämistä, joten niin ei pysty treenaamaan. Puun kierrot ovat myös vielä hieman vaiheessa, joten olen nyt ottanut ihan vaan namia heittämällä (niinkuin maahanmeno leikki) ja hienosti kyllä pysähtyy odo-käskyllä. Saa nähdä miten käy kun matkaa ja vauhtia tulee lisää...

Vappukin tuli ja meni. Piha hommia on yritetty tehdä ja grillauskausikin korkattiin. Nyt on hieman hermojaraastavaa vaan, kun Juuso on ihan "in love" ja on pakko pitää noita kahta erillään. Jassu ei välitä mitään. En oikeasti kyllä ymmärrä miksi Juuso reagoi Sohvin juoksuun noin, vaikka on leikattu. Hirveä stressi vaan kaikilla, onneksi sitä ei kestä enää kuin viikon verran max.

No comments: