Monday, May 11, 2009

Agiliitoa, hakua ja kisoja

Aika kuluu ihan hirveää vauhtia ja vaikka kuinka yritän kirjoitella asioista ajoissa, niin aina se vaan vierähtää. Työtkin kyllä haittaa harrastuksia aika pahasti :)

Viime tiistaina korkattiin agissa ulkokausi ja koska Sohvi oli edelleen juoksussa, treeneihin lähdin vain minä Juuson kanssa. Juuson otin mukaan, koska lauantaina oli kisat reilun puolen vuoden tauon jälkeen ja ajattelin, että ehkä olisi hyvä hieman kokeilla esteitä ulkokentälläkin ennen kisoja. Ei sillä, etteikö Juuso osaisi, mutta liika innostus ja riemu voi olla vaan hankalaohjastaa oikeaan tekemiseen. Treenit ei ihan menneet putkeen, intoa oli kuin 10 pienessä kylässä ja lisäksi se seikka, että yritin siinä samalla treenata ja kouluttaa ja se ei ole paras mahdollinen vaihtoehto. Muillakin oli hieman hankaluuksia ulkokentälle siirtymisestä johtuen, kevättä rinnassa koirillakin vissiin.

Torstaina oli sitten taas hakutreenit. Sinnekin lähdin vain poikien kanssa. Jassulle ja Juusolle molemmille 3 maalimiestä ja molemmilla meni ihan suht ok. Jassu haki ekan hienosti, toiselle lähti hyvin, mutta lähti omituisesti kaartamaan vastakkaiselle puolelle. Luulin, että siellä oli jo maalimies valmiina ja että Jassu sai hajun siitä, mutta se olikin jotain muuta. Sain kyllä Jassun pois huutamalla ja bilettämällä (ihme sinänsä, Jassu kun päättää että tuolla se maalimies on, niin hankala sitä on saada pois tulemaan) Uudella lähetyksellä hyvin ja kolmas maalimies (tai miehet, siellä oli 2, aikuinen ja lapsi) meni hyvin kahdesta maalimiehestä huolimatta ;) Juusolla oli ensimmäinen vaikea. Vieras maalimies ja matkaa lähes takalinjalle ja vielä piti ylittää kärrypolku matkalla. Siihen Juuson usko loppui joka kerta. Jouduin menemään aika lähelle, että sain Juuson yli siitä polusta ja sitten sen jälkeen se olikin ok. 2 muuta maalimiestä ihan hyvin.

Perjantaina olin harrastuskoiran lihashuoltokurssilla ja olikin todella hyvä kurssi. Tähän asti ollaan tehty kyllä kaikki ihan päin mäntyä, mutta toisaalta osittain treenattu oikeita asioitakin vahingossa (temppuina yms) Mutta jos sitä nyt yrittäisi hieman parantaa tapojaan ja ainakin Sohvin kanssa yrittää tehdä kaiken paremmin. Vaikka hyvin nuo pojatkin ovat kunnossa pysyneet, vaikka en ole ollut tietoinen peruskuntokaudesta ja voimaharjoittelusta yms.

Lauantaina suunnattiin sitten Orivedelle agikisoihin, tällä kertaa siis Juuson kanssa. Sohvi joutui jäämään kotiin juoksun takia, mutta koska kisat olivat ihan extra pienet, reissuun ei mennyt kuin neljä-viisi tuntia. Juuso oli ihan innosta piukeena, kun tajusi, että ollaan kisapaikalla. Edellisistä kisoista olikin reilut puoli vuotta, joten minulla oli hiukan hakusessa miten toimitaan ;) Tuomarina oli Jalosen Kari ja kuten ennenkin Kari oli tehnyt ihan kivat radat, ei helpot (etenkään tuon tykin kanssa) mutta oikein mukavat kuitenkin. Ekalla radalla mopo karkasi kädestä ihan totaalisesti. Mulle ensinnäkin iski rataantutustumisessa ihan hirveä jäänitys ja jalat meni ihan veteläksi. Juuso taas oli ihan virtaa täynnä ja vetäisialkusuoralla olleen keinun täysillä läpi, keinu ei varmaan ehtinyt edes alkaa laskemaan, kun Juuso oli jo maassa. Eipä olla lentokeinuja tehtykään sitten ykkösluokan ;) Mulla tietty ihan pasmat sekaisin, huutelin esteiden nimetkin ihan miten sattuu. Puomin jälkeen piti kääntyä 180 astetta kepeille oikealle ja vasemmalla viistossa oli hyppy. Juuso tietty pääsi livahtamaan hypylle, kun en ollut hereillä. Kaksi rimaakin vielä räpsähti alas (huonosti ohjasin) mutta paikoitellen ihan ok kuitenkin se loppu. Toisella radalla en sitten enää jännittänytkään niin pahasti ja rata tuntui vielä mukavammalta kuin ensimmäinen. Alku oli hieman hankala, siinä oli lähtöhypyn jälkeen 2 hyppyä "pystyssä" ja molemmat piti suorittaa ulospäin (eli välistäveto) No, tällä radalla Juuso sitten innoissaan varasti juuri kun olin vasta kääntymässä ja taas meni pasmat ihan sekaisin. Sain Juuson vielä sille 2 hypylle, mutta sitten en ehtinyt reagoimaan, että olisin saanut Juuson siitä välistä eli hylly taas :) Loppu rata menikin sitten hienosti, vaikka siellä oli tosi hankaliakin kohtia. Lopussa kokeilin, pystynkö irtoamaan kepeillä esteen taakse osottamaan ja fiksuna huusin Juusolle, että mene vaan. Tottakai Juuso kääntyi pois kepeiltä, enhän minä treeneissäkään sille mitään tuollaista huutele ;) Otettiin uudestaan hieman helpotettuna (tosin aika kauas vieläkin jäin) ja sitten meni hyvin. Tällä radalla se nolla ei ihan hirveän kaukana ollut ja tekeminen tuntui hyllystä huolimatta ihan kivalta. Laitetaan tuo varastaminen tauon ja liian innostuksen piikkiin, tai toivotaan ainakin parasta :) Kiva oli kisata taas pitkästä aikaa.

Sunnuntaina lähdettiinkin sitten Lamminpäähän äitienpäiville heti aamusta, tai minä ja Sohvi mentiin sinne ja Hessu poikien kanssa Nokialle. Sari ja Sonjakin on ollut Suomessa jo pari viikkoa, mutta vasta nyt ehdin heitäkin tapaamaan. Sonja ei edelleenkään arastellut koiria, mutta Sohvi ei kyllä kauheasti Sonjasta piitannut. Enemmän kulki äitin perässä eväiden toivossa. Hessukin sitten tuli poikien kanssa jossain vaiheessa ja Jennin porukkakin. Eli vähän oli stressipäivä ainakin Juusolle. kotona olikin sitten vielä vuorossa kasvissoseen tekoa yms. Trrenatakin piti, mutta johonkin se aika taas vierähti. Nyt olen ilmoittanut Sohvin kahteen tokokokeeseen ALO-luokkaan tosin vielä, joten treenatakin oikeasti pitäisi. AVOn liikkeitäkin ja paikallamakuuta etenkin, jos joskus meinaan tämän vuoden aikana vielä sinnekin uskaltautua. No, tällä viikolla on torstaina tiedossa ainakin tokoilua, aamusessioiden lisäksi siis.

No comments: