Monday, May 25, 2009

Agiliitoa urakalla :)

Koko viikonloppu meni enemmän ja vähemmän agilityhommissa, mutta perjantai-iltana käytiin Sohvin kanssa hieman tokoilemassa kera Annen ja Hanna-Marin. Oltiin vissiin hieman väsyneitä molemmat, koska meni hieman säätämiseksi treenit. Ruutua otin ja edelleenkin on sitä haisteluongelmaa. Kutsuruutu ok ja näyttö myös, mutta aina pitää vaan nuuskuttaa takarajaa. Lisää vaan toistoja. Sitten naksuttelin maahanmenoja, ihan ok paitsi minun pitäisi palkata vaan ne nopeimmat ja jättää hitaammat huomiotta, koska kunnollakin osaa mennä. Tässä olen tosi huono :( Toisessa sessiossa otettiin sitten seuraamista Hanna-Marin liikkuroidessa. Vähän lähti löysästi liikkeelle ja juoksupätkälle meinasi ensin lähteä keulimaan, mutta korjasi kyllä. Tehtiin myös askeleita ja juoksusta käännöksiä, ne meni ihan ok. Hidaskävelykin oli ok nyt eli Sohvi ei tarjonut istumista :) Jotain hyvääkin siis. Noutoa otin hieman vauhtina ja kokeilin metallia, mutta sitäpä ei Sohvi suostunut ottamaan suuhunsa ollenkaan. Sen kanssa sitten pari pitoharjoitusta ja oli ällöä Sohvin mielestä. Jollain konstilla tuo pitäisi saada mukavaksi... Lopuksi otettiin vielä paikkamakuut, kokonaisaika oli varmaan reilut 3 minuuttia (kukaan ei muistanut katsoa kellosta) ja olin piilossa osan aikaa. Ihan hyvin pysyi nyt eikä pääkään pyörinyt ihan mahdottomasti :) Otin vielä uudelleen lyhyen paikkamaakuun, niin että menin heti piiloon, sekin ok eli ehkä tämä tästä taas alkaa sujumaan.

Lauantaina lähdimme sitten heti aamusta Hessun ja Sohvin kanssa kohti Mutalaa (pojat jäivät kotiin) Tiedossa oli siis Jari Suomalaisen agikoulutusta, minä olin mukana vaan ketynä;) Oltiin paikalla tosi hyvissä ajoin, joten ehdin ottaa tokohyppyä pari kertaa (ALO versiota siis) ja nyt kuin ihmeen kaupalla meni loistavasti :) Sitten Jari jo tulikin ja me alettiin rakentamaan rataa, sitten kun muita koulutettavia alkoi tulla paikalle, niin minä liukesin lämmittelemään Sohvia. Hessu ja Sohvi siis aloittivat ja vaikka kyseessä oli ykkösluokkalaisten treeni, niin aika hankalan näköisiä kiemuroita radalla oli. Hessu ja Sohvi selviytyivät kyllä aika hyvin. Yksi pitkä vienti putkelta renkaan kautta toiseen putkeen oli hankala, koska siinä piti mennä A:an ohi ja jos ohjaajan sijoittuminen ei ollut ihan ok, niin sinnehän saattoi tuollainen kokematon koira livahtaa. Sohvi meni ainakin ekalla kerralla. Myös kepeille vienti tuotti hieman hankaluuksia, sinne tultiin hypyn kautta n 180 astetta ja hyppy oli vielä suht lähellä, joten helposti Sohvi livahti 2 väliin. Kun Hessu antoi tilaa, eikä ruusinyt eteenpäin, niin sitten meni ihan ok. Mutta takaakierrot yms Sohvi kllarasi hienosti. Kontakteista oli Jari sanonut, että Sohvi tulee niin alas, että voi olla, että joskus kisoissa voi valua pysähdys vahingossa pois kontaktilta kokonaan (Frodolla kuulemma on näin joskus ollut, kun tulee myös kovin alas) Sohvihan oikein kurkottaa, kun "nokkii", mutta en nyt tuosta olisi huolissani, jos siitä joskus hylly tulee niin ei voi auttaa, parempi kuitenkin, että tuo etujalat maassa ja takajalat kontaktilla on selvä Sohvillekin, vaikeampi olisi yrittää saada Sohvi ymmärtämään, että jalat hieman ylemmäksi. Muuten oli Jari sitä mieltä, että hyvällä mallilla on Sohvin ja Hessun meno :)

Jäimme vielä joksikin aikaa katselemaan kolmosluokkalaisten ryhmää ja täytyy kyllä sanoa, etten olisi Juuson kanssa niistä kuvioista selvinnyt mitenkään päin. Viime vuonna olin kyllä hieman samaa mieltä ja silti klaarattiin ainakin suurin osa kuvioista (itsenäiset kontaktit olisivat helpottaneet elämää kyllä kovasti...) Jari on kyllä aivan huippu kouluttaja, kannustava ja kokonaisvaltainen :) Kaupan kautta sitten riennettiin kotiin pojat vapauttamaan. Loppuilta menikin sitten elpyen (grillaten yms) Punkkiaineet tosin koirille laittettiin ja sitten kun olin aineet saanut läträttyä, niin huomasin, että meille oltiin myyty vanhentuneita aineita. Enpäs ollut huomannut edes katsoa koko päiväystä ja ihan vahingossa se silmiini osui. Varmaan se ihan ok vielä tehoaa, mutta täytyy kaydä se toinen pakkaus vaihtamassa tuoreempaan, että saadaan sitten leiriä varten tuoreet aineet niskaan. Jassulta muuten jo yksi punkki poistettiin päälaelta vajaa viikko sitten.

Sunnuntaina sitten Hessu lähti aamusta Sohvin kanssa taas kohti Mutalaa, Suomalaisen koulutus siis sai jatkoa. Minä jäin kotiin tekemään kasvissosetta ja pitämään seuraa pojille. Juusolla oli vielä tiedossa agikisat Pirkkahallilla myöhemmin. Hyvin oli koulutus mennyt taas, joitain pieniä kohtia oli mitä olivat hinkanneet, yksi sellainen oli jarruttaminen (tätä oli jo lauantaina putkijarruttamisena) Nyt sitä tehtiin hyppysuoralla. Tuo on sellainen asia mitä pitää siis jatkossakin treenata. Koulutuksen jälkeen Hessu ja Sohvi tulivat nopsaan kotiin ja sitten hetikohta lähdettiin kisoihin. Meikäläiseltä on hieman hukassa kisarutiinit, kun tein ihan hirveän mokan. En ollenkaan katsonut lähtölistaa, kun ilmopisteessä vaan katsoin, että me ollaan siellä listan loppupäässä. Hessu lähti lämmittelemään Juusoa rataantutustumisen ajaksi ja tuli sitten siihen radan lähelle. Minä menin sinne selittämään jotain ja yhtäkkiä kuulen kun kuulutetaan onko Kati ja Juuso, radalle pitäisi lähteä...Me siis oltiin ekana lähtövuorossa. Pienoinen shokki ja niin sitä vaan sitten mentiin ihan keskittymättä. Oma moka tietty, kun en lähtölistaa ollut katsonut (en kyllä ymmärrä miksen sitä tehnyt, ainahan minä sen katson...) Juuso vielä sitten varasti hieman ja eka rima tippui, mutta kepeille meni hyvin. Rata oli ihan hirveä luukutusrata ja siellä peräkulmassa sen hirveän suoran jälkeen sain Juuson hyvin kääntymään hypylle, mutta sitten katsoin, että menee ohi seuraavastahypystä ja jäin hieman odottamaan/kääntämään ja se sitten kostautui siellä seuraavassa ulkokulmassa, jonne en ehtinyt ajoissa, vaan Juuso pääsi hyppäämään hypyn väärään suuntaan eli HYL tuloksena. Mutta hauskaa oli :)

Toinen rata olikin sitten hyppis ja ihan tyhmä rata olikin. Ohjaajalle helpompi juoksurata (ohjaaja pääsi sisäkurvia helpommalla) mutta tylsä, kun kaikki ohjasivat radan samalla tavalla. Rata oli helppo, kuten oli tuo ensimmäinenkin, mutta silti minä onnistuin sössimään ;) Kisaamattomuus näkyy kyllä ohjaajassa. Alun hyppyhässäköiden jälkeen en saanut Juusoa kääntymään putkeen, vaan Juuso juoksi ohi ja kiersi koko putken takakautta. Olisi pitänyt tehdä vekki (tai sylivekki) ennen sitä viimeistä hyppyä. Sitten huristeltiin ne 4 mutkaputkea peräjälkeen ja Juuso tuntui ihmeen hitaalta, mutta ehkä se tosiaan oli vaan sitä, että ohjaaja pääsi helpolla. Keppien jälkeen sitten tein tyhmän ohjausvalinnan ja sain Juuson tiputtamaan riman kun leikkasin koiran päälle. Tuloksena siis 10. Ajassa hävittiin kuitenkin vain viitisen sekunttia nopeimmalle eli ihan lujaa Juuso kuitenkin meni (putken kiertoon hyvinkin meni se 4-5 sekunttia) Ja hauskaa oli :) Juusosta kyllä näkee kuinka se nauttii agista. Ihan tulee suru puseroon, kun miettii, että jossain vaiheessa agi täytyy vaan lopettaa. Ensi lauantaina kun Juusolle tulee jo 10 vuotta täyteen ja Juuso kun ei osaa himmata vaan menee aina täysillä. Tai ehkä me sitten kuitenkin otetaan mini hypyillä kotona vaan vähän mielenvirkistykseksi, mutta tänä kesänä kuitenkin kisataan vielä ja nautitaan joka hetkestä :)

No comments: