Thursday, January 27, 2011

Tokoilemassa

Pitkästä aikaa mukana Ylökkin tokovuorolla Meirän Hallilla. Oltiin paikalla hyvissä ajoin ja rakentelin siinä odotellessani ruudun siihen meille vaikeampaan päähän. Ehdittiin ennen kaikkien muiden tuloa ottamaan ruutukin kertaalleen. Rasmus oli sivulla treenaamassa hyppyä ja se hieman ensin aiheutti Sohville häiriötä ja ekalla lähetyksellä lähti taas sinne oikealle minusta (maassa on kohta, missä ei ole mattoa ja sitä meni katsomaan) Uusi yritys ja parempi virittely ja nyt löytyi ruutukin, stoppikin oli hyvä.

Sitten otettiin paikallaolot. Ensin istuminen, Sohvi oli seinän vieressä, melko lähellä seinää itseasiassa. Nyt ei mennyt maihin ilman käskyjä tai muiden käskyistä. Jee! Istui hienosti ja keskittyneesti, vaikka siellä rivissä vähän olikin häslinkiä :) Sitten makuu. Pia liikkuroi oman liikkeensä lomassa. Taaskaan Sohvi ei mennyt maihin kuin vasta käskystä, mutta nyt ehti sitten nousta jo kerran takaisin istumaan, kun muiden maahanmeno kesti ja koirien jättäminen siis myös. Laitoin uudelleen maahan ja siinä pysyi hyvin sitten. Ylösnousu hyvin.

Mitäs me sitten tehtiin. Mulla oli vähän ajatuksena testailla kaukoja häiriössä eli tein niin, että koirat ja ihmiset oli siellä Sohvin selän takana. Ja aikamoinen jumitus taas saatiin aikaiseksi :( Olisi pitänyt aloittaa hieman enemmän helpottaen (=vieläkin lähempää) ettei jumeja olisi tullut lainkaan. No, ensi kerralla sitten osaan paremmin. Tähän täytyisi saada liikkeenä ihan erilainen mieliala Sohville. Temppuina tekee ihan erilailla, mutta heti kun tulee jättökaskyt mukaan, mieliala muuttuu. Otettiin myös liikkestä istuminen ja varmaan ekaa kertaa Sohvi jäi seisomaan! Minä en keksi tähän mitään muuta syytä kuin sen, että koska hallissa on välillä aika älytön meteli, niin Sohvi ei vaan kuullut käskyä? Uusinnalla sitten oli ok, tosin taisin hieman ottaa käsiapua mukaan. Sitten metallinouto. Ekalla kerralla oli taas aikamoista kilkatusta ja kalkatusta ja Sohvi liikkui ravilla, tästä ei palkkaa vann otettiin uusiksi. Uusinta olikin sitten tosi hieno ja siitä purkkipalkka.

Tunnari otettiin sitten pienen tauon jälkeen, Pia liikkuroi. Otin ensin niin, että menin itse kapuloiden lähelle ja sieltä lähetin hakemaan. Taas jumi->vasta kolmannella käskyllä liikkeelle (tästä Pialta huomio, että älä katso koiraan vaan sinne kapuloille tässä!) Haisteli hyvin vaikkakin pitkään ja nosti oman. Otin muutaman askeleen taaksepäin ja taas Sohvi roikotti kapulaa miten sattuu ja puri, kun yritin saada otetta paremmaksi. Tästä palkka kuitenkin. Uudestaan sitten vielä ihan normisti ja nyt olikin oikein hyvä (paitsi jumitti ekan oma-käskyn taas!) Meni kapuloile maltilla ja haisteli hyvin ja toi lähes purematta (yhdet hampaan jäljet oli) Otin siinä välissä pikaisen pitoharjoituksen ekanlla kapulalla, olisiko se auttanut? Tästä superkehut, se oli aika hino kyllä.

Liikkuroin siinä välissä hieman muita ja Sohvi lepäili häkissä. Loppuun otettiin sitten vielä ruutua ja nyt Sohvi oli ihan haahuilija taas. Olihan Sohvi oikeastaan koko illan vähän sellainen "hitaampi" kuin normaalisti. Tai sellainen draivi puuttui. Tiedä sitten onko tämä joku hormoonijuttu vai mikä, mutta ihan oma itsensä Sohvi ei kyllä ollut. Tuolloin seiskan jälkeen hallissa oli myös niin kova metakka (odottavat agikoirat huutaa koko ajan) että sekin varmaan vaikutti osittain. Olisi pitänyt vaan heti lopettaa treeni, kun se huuto alkoi. Eka tunti oli paljon rauhallisempi eli yritetään mennä paikalle aina kuudelta, niin että oltaisiin valmiita sitten jo seiskalta. Toki tuollaista häiriötreeniäkin tarvitaan, minullekin, että itse käskyttäisin samalla tavalla enkä huutamalla, koska sekin voi laittaa Sohvin pään pyörälle. Toivotaan, että tuo Sohvin "alakuloisuus" olisi vaan joku nopeasti ohimenevä juttu :)

No comments: