Wednesday, January 26, 2011

Sähkötöntä treeniä

Olen nyt siis kovasti yrittänyt täyttää kalenteria kaikenlaisella treenillä ja kokeeseenkin jo ilmoitin meidät, se on tosin vasta maaliskuussa, mutta treeni-intoa siitä ainakin tulee lisää. Agikisojen katselu on vielä vaiheessa, mutta eiköhän niitäkin aleta kalenteriin haalia kohtapuoliin.

Lauantaina käytiin Tamskin tallilla kisatreeneissä ja olin valinnut liikkeiksi ruudun, luoksetulon ja kaukot. Olin kuvittellut, että ruutu olisi jo hyvin hallinnassa, mutta aika väärässä oli. No, alettiin ensin paikallamakuulla, se meni hyvin (yhden kerran Sohvi ennätti käydä maassa enne valmis-kysymystä) Sitten odoteltiin aikamme omaa suoritusvuoroa ja minä onnistuin ihan hyvin saamaan aikaan pienen jännityksen. Mentiin kehään ja Sohvi tuntui hieman tahmealta (paikkamakuussa oli vielä ihan skarppina) Höpöttelin ruutu-mantraa kun käveltiin aloituspaikalle ja vielä siinä paikallakin, koska minusta näytti, että Sohvi ei ollenkaan tajunnut mitä tehtiin. Sitten luulin Sohvin bonganneen ruudun, mutta kun lähetin Sohvin, niin Sohvi olikin bongannut hypyn sieltä oikealta sivulta ja kävi sitten hypäämässä sen (korkeus luokkaa 60 cm) Uusi yritys, mutta Sohvi ei vaan päässyt irti siitä hypystä, ei siis ollenkaan hahmottanut ruutua. Ruutu tehtiin poikki kentän eli se voi olla syy ainakin osittain, me ei olla koskaan treenattu ruutua niin vaan aina kentän reunojen suuntaisesti. Oma moka siis sekin. Koska kyseessä oli kisatreeni jatkoimme sitten seuraavaan liikkeeseen, kunhan ensin oltiin yhdessä käyty siellä ruusussa. Kaukot oli sitten vuorossa ja voi hittolainen sitä jumitusta. Ylösnousut ja istumaan nousut jumitti joka kerta, maahan sentään pystyi menemään, mutta sekin ihan hidastettuna. Mielentila ei ollut kyllä ollenkaan oikea ja se ruudun löytymättömyys varmaan vaikutti. Häiriötreeniä lisää hirveästi tähän! Luoksetulo oli sitten vikana, Sohvi lähti taas kuin ohjus ja suullisella käskyllä stoppi, joka vaaaaluuui taas, maahanmeno parempi. Vauhti on hyvää joka välissä, mutta ne stopit. No, ehkä pitää nyt vaan olla tyytyväinen, että edes pysähtyy, ennen kun tuli aina vaan satalasissa läpi :) Ehkä ne stopitkin vielä joskus paranee.

Kun kaikki olivat tehneet omat liikkensä, aikaa jäi vielä toiseen kierrokseen eli nyt me otettiin seuraamista, ruutu ja kaukot uudelleen. Seuraamisella aloitettiin, alku oli taas huono (haahuileva) mutta paikoitellen oli ihan superia. Hidaskäynti on aina paras, siinä Sohvi keskittyy paljon paremmin. Pitäisiköhän minun alkaa normikäynnissä kävellä hitaammin? Ruutu meni nyt ihan ok, hieman kaarrotti sisäänmenossa oikealta, mutta hyvin stoppasi keskelle, tosin maahan meni vasta toisella käskyllä. Loppuosa tosi hyvä mielestäni. Kaukot tein nyt lähempää takapalkalla ja nyt ne oli ihan ok, tosin kaikkia vaihtoja ei tehty, kun liikkuri käänteli lappuaan väärin ja tuli ne samat vaihdot kahdesti, mutta ei haittaa. S-I vaihto oli huono, muut ihan ok vaikkakin hitaat, etäisyyttä oli n 5 m. Loppuun otettiin vielä paikalla istuminen. Siinäkin Sohvi ehit käydä kerran maassa ennen liikkeen alkua. Höh, ärsyttävää, vaikka onhan se nyt parantunut jo paljon, mutta kun se osottaminen perusasennossa oli ennen niin hyvä :)

Muuten viikonloppu menikin sitten vähän kansanterveydelle (lue kasvissoseen tekoon yms) Maanantaina sitten alkoi meidän sähkötön elämä. Ehdin lähteä lasitöihin, kun sähköt menivät joskus viiden jälkeen j tällä kertaa sähkökatko sitten kestikin ihan kiitettävät 23 tuntia! Yöllä kahden aikoihin sähköt käväisivät päällä sen verran, että pääsin sammutamaan eteisen valon, mutta menivät sitten taas heti. Koirat ei varmaan edes tajunneet, että oli jotain ihmeellistä. Me Hessun kanssa kuljettiin otsalamput päässä. Pakastimia ei uskaltanut avata ja niistä eniten olinkin huolissani (koko päivä töissä meni nettiä kytäten, että joko on sähköt meillä...) joskus neljän aikaan sitten oli sähköt palautuneet ja onneksi pakasteetkin oli säilyneet ihan hyvin jäässä :) Illalla meni sitten sähköt vielä kolmeksi tunniksi ja minä seurasin klo 22-23 kun naapurin pihassa vissiin katkottiin puita sähkölinjojen päältä tms. ja kun miehet sieltä lähtivät, sähköt palasivat. Toivotaan, että katkot olisivat nyt tässä vähäksi aikaa ainakin.

Sohvin kanssa ollaan nyt kotosalla aamuisin treenailtu ruutua (mini sellaista eteisessä) ja hyvin Sohvi siellä osaa oikean paikan hakea, tosin eihän siellä paljon ohikaan mahdu, mutta kuitenkin ;) SItten ollaan otettu merkkiä, joka sekin alkaa hahmottumaan paremmin. Tänään otin ekaa kertaa keittiöstä päin lähetyksen ensin merkille ja siitä oikealle kapulalle ja sepäs olikin vaikeaa, siis ensin pysähtyä siihen merkille! Tätä täytyy treenailla lisää.

No comments: