Wednesday, January 19, 2011

Kaikki ei mene kuin Strömsössä

Olisihan se ehkä pitänyt tietää, että kaikki oli liian hyvää ollakseen totta. Sohvin pennuttaminen nimittäin. Ajankohta oli täydellinen, Huli oli aivan loistava isävalinta yms eli kaiken piti olla kunnossa ja mahtavaa, mutta kaikki ei todellakaan mene niinkuin Strömsössä, ei siis tällä kertaa meilläkään :(

Viime viikolla siis käytiin 29 vrk kohdalla ultrassa ekan kerran ja silloin ei yhtään pentua näkynyt. Mietittiin sitten josko ajankohta ultralle oli liian aikainen ja koska ell oli näkevinään Sohvin kohdussa hieman nestettä ja kohtutulehdustakaan ei voitu poissulkea, sovimme uuden ultra-ajan vajaan viikon päähän. Ultrassa kävimme siis toistamiseen eilen illalla ja edelleenkään ei pentuja näkynyt, mutta onneksi ei myöskään kohtua eli ainakaan mitään kohtutulehdusta ei ole.

Kovasti tässä nyt sitten pähkäillään ja mietitään, josko yrittäisimme uudemman kerran seuraavasta juoksusta, mutta tunteet ovat hieman ristiriitaiset asian suhteen. Toki kovasti edelleen haluaisin Sohvin pennun ja uskon oikeasti, että Sohvilla olisi kovasti paljon annettavaa rodulle yleensäkin jalostusmielessä. Mutta ehkä tuo pettymys Sohvin tyhjäksi jäämisestä ja siitä mistä se johtuu, on vielä niin suuri, että sitä miettii nyt vaan päällimmäisenä, että jaksaako tähän rumbaan enää ryhtyä. Siis ihan oman itseni kannalta, minä olen niin kova murehtimaan ja stressaamaan asioista, että saan varmaan vatsahaavan. Mutta jos niin päätämme, niin sitten tämä vuosi menee aikalailla harakoille harrastusten suhteen, mutta onhan Sohvi harrastuspuolella vielä nuori eli harastusvuosia on vielä vaikka kuinka paljon jäljellä, mutta pentujen suhteen alkaa ikä tulla vastaan aika pian. Olisi tietysti päätöksen tekemisen suhteen hyvä, jos tietäisi mistä se tyhjäksi jääminen johtuu, olimmeko liian myöhään liikkeellä vai mitä? Astuminen kuitenkin onnistui ihan normisti. Kovasti eilen ell kyselin, että voiko tuolla lyhyellä juoksuvälillä olla merkitystä yms. mutta ell oli sitä mieltä, että koska nyt on vain yhden kerran kokeiltu ja progeja yms ei ole otettu, niin kyseessä oli vain huono tuuri, eikä ole syytä olettaa, että missään olisi mitään vikaa. Minä nyt kun olen tällainen murehtija, niin en vaan voi olla miettimättä näitäkin asioita ;) Mutta mietitään ja punnitaan kaikkia asioita ja yritetään tehdä päätös asiasta kohtapuoliin.

Eilen aamusta käytiin Sohvin kanssa myös osteopaatilla tsekkauksessa ja hienosti oli lantio ja suoliluu pysynyt oikeassa asennossa ja ainostaan pientä kiertoa oli ristiluun paikkeilla, mutta se saatiin helposti korjattua. Katsellaan taas vointia ja tarpeen tullen sitten varataan taas aikaa hoitoon.

Tokoiltukin ollaan hieman. Otin tammikuuksi (ja nyt myös helmikuuksi) vapaaharkkaoikeiden Meirän hallille ja perjantaisin agitreenien vetämisen jälkeen ollaan parina kertana tokoiltu sitten Sohvin kanssa. Jos nyt jatkossakin voisi harrastaa samaa, vaikka Sohvi nyt palaakin perjantaista taas agitreeneihinkin. Pieni tauko on ilmeisesti tehnyt terää, koska Sohvi on ollut ihan pro! Ruutukin menee nyt tosi hienosti! Ruutu on ollut treenaamatta jostain syksystä, kun pihatreenit ovat olleet aika kortilla ja sisälle en pysty ruutua rakentamaan, vaikka aika paljon kaikke amuuta meillä eteisessä mahtuu tekemään :) Kaukot on edistyneet kivasti, tosin häiriötreeniä kaipaa nekin vielä paljon. Luoksetulo on vaiheessa, mutta niin se tulee olemaan varmaan aina ;) Jos Sohvi lähtee tulemaan ihan satalasissa, niin on aika mahdoton saada Sohvia stoppaamaan edes tyydyttävästi. Nykyään siis kyllä pysähtyy, mutta valuu pahasti. Ihan pari kertaa Sohvi on lähtenyt tulemaan maltillisemmalla vauhdilla ja silloin on stoppi olut melko hyvä. Millähän ilveellä sen pystyisi opettamaan, että ei ole hyvä tulla ihan miljoonaa, vähän vähempikin riittäisi. Tunnaria ollaan tässä syksyn ja talven aikana treenattu sisällä, tarkoituksena siis ollut yrittää saada kapulan pureminen pois. Ajoittain toiminutkin ok, mutta nty ongelmaksi on tullut se, että Sohvi ryysii sinne kapuloille ihan miljoonaa ja räjäyttää kapulat taivaan tuuliin. Tätä nyt parina aamuna olen yrittänyt niin, että menen itse kapuloiden lähelle ja ennen kuin Sohvi ehtii sinne, pysäytän vauhdin ja muitutan, että haetaan omaa. Ihan ok tekin tänään, mutta katsotaan mitä uusia ongelmia saan aikaiseksi näin :) Vähän jo mietiskelin, että pitäisi alkaa katsella kisakalenteria, jos vaikka jo kevättalvella yrittäisi uudelleen sitä VOI1, jos vaikka Sohvi sitten taas taukoilee kesän. Toki me tarvittaisiin paljon lisää häiriötreeniä ennen koetta, mutta jos jonnekin ilmoittautuisi, niin tulisi ehkä paremmin treenattua :)

4 comments:

Marika Forslund said...

Huonoja uutisia siis, mut ei sille voi mitään. Kaikki ei todellakaan mene niinkuin Strömsössä.

PiaP said...

:-( huonoja uutisia siis löytyi.
Uusiksi kannattaa kyllä kokeilla, jos vain nyt jaksatte. Progetesteillä tsekkaamaan h-hetki ja paremmalla tuurilla.
Tsemppiä!
Pia

Riina said...

On kyllä harmillista :( Mäkin odottelin koiraa yli vuoden, kun Nada jäi kahdella ekalla kerralla tyhjäksi, mutta päätettiin vielä, että kolmas kerta toden sanoo ja Teslaa kannatti kyllä odottaa <3

Tsemppiä päätöksen tekoon, ei se ole aina helppoa.

Kati said...

kiitos kaikille tsempityksistä! Ilmeisesti tuo tyhjäksi jääminen ei niin harvinaista sitten kuitenkaan ole? Niistä ei vaan puhuta suureen ääneen vissiin. Suurin pettymys alkaa olla jo ohi ja ehkä minä alan enemmän kallistua sille uudelleen yrittämisen puolelle :)

Kalenteria olen yrittänyt kovasti täyttää treeneillä ja kokeillakin jo, ettei aika käy pitkäksi vaan ja jos sitten uudelleen yritetään, niin ehtisi käydä kisoissa ja kokeissa ennen uutta taukoa.