Tuesday, May 4, 2010

Selkä suorana :)

Eilen illalla pikaiset tokot kotipihassa. Aloitettiin taas, yllätys-yllätys, stopeilla puunkierron kautta. Ensin muutama kierto pelkästään. Sohvi on saanut tuohon kiertoon ihan uutta intoa jostain, aiemminhan Sohvi lähti kiertoon kuin sunnuntaikävelylle, takaisinpäin tullessa sitten kiihdytti, mutta se meno oli ihan matelua. Nyt ei ollut :) Ja stoppi oli ihan huippu, lopetettiin siihen yhteen.

Sitten otin ihan normi noudon kertaalleen, se ok. Sitten liikkeestä istuminen, oli hyvä ja nyt pysyi paikallaankin jo taas. Sitten mentiin takapihan puolelle ja ajattelin ottaa luoksetulon testiluonteisesti ihan kokonaisena (siis AVO-luokan, maahanmenoa tuossa yhteydessä ei olla paljon treenattu) Jätin Sohvin ja menin n. 25 askeleen päähän, kutsuin ja Sohvi lähti kuin ohjus :) Sitten käsimerkki ja ei tietoakaan pysähdyksestä, sivulle asti tuli ihan iloisesti. Mä jo kuvittelin, että Sohvi jo hieman tajuaisi tätä, mutta ei näköjään sittenkään. No, otin sitten pari kertaa saman, mutta ihan perus pallonheitolla. Ei siis auta kuin jatkaa harjoituksia ja luottaa siihen, että se joskus vielä pysähtyykin (tosin tuosta hullunvauhdista se ei taida olla edes mahdollista ;))

Loppuun sitten vielä yksi tunnari. Laitoin kapuloita kolmeen jonoon, kuhunkin 4 kapulaa eli olivat vähän niinkuin neliön mallissa, oma oli oikealla toiseksi perimmäinen. Hyvin Sohvi lähti, ei millään raivolla vaan sopivassa mielentilassa, haisteli hyvin, ei koskenut vieraisiin (paitsi tassuilla) ja nosti oman heti sen tullessa kohdalle, palautti reippaasti, tosin pureskellen hieman. Mutta kaikenkaikkiaan huippu suoritus :) Siihen lopetettiin. Otin tällä kertaa hiekalla, kun yleensä ollaan oltu nurmikolla.

Tänä aamuna lähdettiin sitten heti seiskan jälkeen ajelemaan Hyvinkäälle osteopaatti Markus Laioksen käsittelyyn. Sohvihan kävi ekan kerran siellä 2 viikkoa sitten, kun hieroja huomasi lantion olevan vino (itsekin olin siis selkää katsellut aiemmin ja fyssarillakin käytiin jo aiemmin kieron selän takia) Viimeksi Sohvilla oli siis vasen puoli lantiosta kääntynyt sisäänpäin ja se tietty oli aiheuttanut sitten jumia lapojen seudulle yms. Hyvin vinous korjaantui käsittelyssä ja nyt mentiin katsomaan oliko lantio pysynyt suorassa ja oliko mahdollisesti tullut ilmi jotain uutta vaivaa. Lantio oli suora, mutta nyt oli oikealla lonkassa kireyttä, mikä johtui ristiselän kohdalla rangassa olleesta kieroudesta. Eli se suoristettiin sieltä ja Sohvi oikeni taas hyvin. Kuukauden päästä sitten taas uusi käynti. Sohvia varmaan joutuu jatkossa käyttämään säännöllisesti osteopaatilla, kun tuntuu aika helposti ranka kieroutuvan. Parempi tsekata paikat kuntoon ennealtaehkäisevästi, ettei pääse pahempia jumeja syntymään vääristä asennoista. Koheli mikä koheli, sille ei kai voi mitään...liukastelu ja törmäily on kiellettyjen listalla, mutta milläs niitä estät tuollaisen honkkelin kanssa.

Torstaina saa jo mennä agiin, jos ei mitään kummallista näy voinnissa. Mulla on tänään töissä sitten iltavuoro, kun ehdin tänne vasta puolen päivän jälkeen. Hienoa on, että on tällainen työpaikka, että voi tarvittaessa hyödyntää liukuvaa työaikaa.

No comments: