Monday, May 3, 2010

Hyllytavaraa riittävästi

Perjantaina iltasella otin pienet tokottelut pihassa. Sohvi oli hieman muissamaailmoissa, joten pidin treenit ihan simppelinä. En nyt enää ihan takkaan muista mitä ja missä järjestyksessä tehtiin, mutta luoksetulon stoppia tietty otettiin. Ensin suorana takapihalla, ensin muistaakseni otin sivulle asti ja sitten stoppi, oli ihan ok, mutta ei niin hyvä kuin on ollut tässä välillä. Liikkeestä istuminen, tässä taas sitä samaa ongelmaa kuin aiemmin, mutta toistoilla ok. Etupihan puolella otin metallinoudon, hieman oli tahmea ja kapula kalisi taas eli ei ihan nappisuoritus. Sitten alapihalla hyppynouto normi kapulalla, ihan ok. Otin sitten vielä puun kierrolla stopin ja nyt oli hieno :) Eli aika lyhkät ja napakat treenit.

Lauantaina oli sitten vuorossa hakutreenit. Mukana meidän normi porukka, pieni mutta ahkera sellainen:) Juuso meni hyvin, tokalla pistolla hieman harhautui maalimiehestä ohi, mutta uudella lähetyksellä sitten jo paremmin. Sohvin jutut meni ihan hyvin myös. Pari ekaa näin ja ainakin kovalla draivilla lähtee hajun perään ja aika mukavasti suoraan, tosin Sohvillehan on vielä haettu hajumielikuva lähempää. Ai niin, Marke yritti haukuttaa Sohvia ennen varsinaista hakuhommaa. Ei tule olemaan helppoa saada Sohvia haukkumaan. Sohvihan ei normisti komenna lainkaan ja muutenkin haukkuu aika vähän (muuten kyllä ääntelee jotain omiaan) Jonkun pienen piipityksen sieltä sitten sai palkattua pitkän 0dottelun jälkeen, mutta tiedä sitten muuttuuko se koskaan haukuksi asti. Ehkä pitäisi alkaa miettimään sitä rullakoiran kouluttamista. Mistäköhän sitä voisi käydä hakemassa oppia rullakoiran opettamiseen?

Sunnuntaina sitten lähdettiin ennen ylösnousemusta ajelemaan Turkuun agikisoihin. Sohville tiedossa 3 rataa ja Juusolle vain 1 hyppis. Tuomarina kaikilla radoilla toimi uusi tuttavuus Anne Viitanen. Radat olivat ihan tehtäviä, tosin tuloksia tuli tosi vähän. Ei ne mitenkään erityisen vaikeilta näyttäneet, mutta ei kuitenkaan ehkä minun mieleeni kovasti. Välillä ihan hirveitä juoksusuoria ja sitten sellaista pientä piiperrystä. Tyhmintä kaikista oli, että molemmilla agiradoilla oli kohtia, jotka mentiin ihan samalla tavalla. No, mehän ei niillä agiradoilla Juuson kanssa oltu ja todennäköisesti ei tulosta oltaisi saatukaan. Eniten ongelmia näytti tuottavan puomin alla ollut putki ja tanskalaiset aidat, jotka mentiin ihan normisti (ei välistävetoina siis) Hessu ja Sohvi teki ekalla radalla tosi hienoa rataa ihan loppuun saakka, selvisivät hienosti puomi-putki hässäkästä ja tanskalaisista aidoista. A:lta Sohvi sitten "varasti" (tuli oikein alas, mutta ei jäänyt odottamaan lupaa lähteä) ja Hessu oli valssin jäljiltä vielä rintamasuunta väärään suuntaan ja niin Sohvi sitten sujahti putkeen kun piti mennä ne 2 viimeistä hyppyä. Nollia tuli vaan 1, joten serti oli kyllä tyrkyllä oikein tosissaan, mutta ei voi auttaa. Hieno rata, mutta pieni herpaantuminen lopussa kostautui :(

Toisella radalla sitten tuli se lipsautus jo 2 esteellä eli keinulla. Taas Sohvi livahti ennen lupaa pois kontaktilta ja kun Hessu jäi jälkeen, niin seuraavat esteet eli ne tanskalaiset aidat meni sitten plörinäksi. Sohvilla oli selkeästi kierrokset kaakossa ja ilmeisesti siitä johtuen alkoi tulla tuo varastelu kuvioihin. Into on tietty hyvä asia, mutta silti pitäisi pystyä pysymään nahoissaan. Juusollahan tuota samaa ongelmaa oli aika paljonkin, mutta Sohvin kontaktit ovat näyttäneet niin hyviltä, etten uskonut tätä ongelmaa tulevan koskaan, mutta väärässä näköjään olin. Treeneissä vissiin vaan takaisin alkuun hieman?

Sitten oli hyppis ja Juuso aloitti meidän porukasta. Alku meni tosi hienosti, mutta sitten kämmäsin kepeille viennissä, joka oli inhottavan pitkä kuljetus ja hankala kulma ja keppien jälkeen vielä ne aikaisemmat tanskalaiset aidat, jotka oli väännetty inhottavasti vinkuraan. Juuso meni kepeille sisään oikein, mutta ei taipunut tokaan väliin ja sitten siinä sählättiin jotain lisääkin. Keppien jälkeen meni sitten ne aidat väärin, en oikein tajunnut ollenkaan miten ne olisi pitänyt ohjata, en vieläkään tajua ;) Ehkä me joskus kokeillaan tuota kotipihassa huvin vuoksi. Loppurata menikin sitten taas hyvin. Juusolla oli hauskaa :) Hessulla ja Sohvilla meni tämä viimeinen rata myös vähän penkin alle. Nyt Sohvi varasti hieman lähdössä ja kepeillä Hessu leikkasi takana aika tiukasti ja sitä ei Sohvi kestänyt, ne aidat meni ihan ok kuitenkin.

Loppusaldo siis 4 hyllyä :) Mutta onneksi koirilla ainakin oli hauskaa ja Anskua ja poppoota on aina hauska nähdä, joten ei ihan turhuuteen mennyt koko reissu :)

3 comments:

Unknown said...

Millai toi tanskalainen aitahomma on? taas uusia slangisanoja.
Toi Anne on meidän seuran tuomareita. mukava tyyppi. puomilta putkelle oli muuten just maaliskuussa hskh kolmosten kisoissa hyvänä ansana radan lopussa, joten lieneekö Anne sen sieltä napannu.

Liinu ja Prikka said...

Tämäkään aloittelija ei tiedä, mikä tuo tanskalainen aita on? :)

Kati said...

Tanskalaiset aidat tarkoittaa että on kolme aitaa rivissä samassa tasossa. Miten sen nyt osaisi selittää ymmärrettävästi, tähän hätään ei ole mitään ratapiirrostakaan :)

Juu, ihan mukavan oloinen tuomari oli ja ei rasoissakaan pääasiassa mitään vikaa (paitsi se hyppiksen keppien jälkeinen hyppyhomma oli huono;))