Friday, May 21, 2010

Katastrofaaliset käet :)

Viime viikolla lähdimme jo keskiviikkoiltana ajelemaan Turkuun, koska tiedossa oli ensi kisat helatorstaina ja sitten treeniringin koulutuksia Hessulle ja Sohville kolmena päivänä putkeen. Medien osalta kisat alkoivat jo ysiltä aamulla, joten katsoimme parhaaksi siirtyä Turkuun jo keskiviikkona, ettei tarvitse ihan ennen ylösnousemusta lähteä torstaina.

Kisoissa tuomarina oli oman seuran Wyffe, jolla on tosi kivoja ratoja ja meille kai ihan sopiviakin. Ensin oli 2 agirataa ja viimeisenä hyppis, Sohvi osallistui kaikille radoille, Juuso pelkälle hyppikselle. Taas on niin paljon kisoista aikaa, etten oikein enää muista kaikkea, mutta ensimmäiseltä radalta Sohville tuli nolla kuitenkin. Hieman taas oli sitä kontakteilta "karkailua" ja Hessu jäi niissä kohdissa hieman jälkeen, kun Sohvi ei odottanutkaan lupaa, mutta onneksi kuitenkin nolla. Sijoitus oli kolmas ja koska edellä olevat eivät voineet sertiä ottaa vastaan, se siirtyi Sohville, joten vajaan viikon sisällä 2 agisertiä Sohville, ei paha ollenkaan :)

Toiselta agiradalta Sohville hylly, en nyt tosiaan muista mitä siellä tapahtui. Rata oli tuloksien valossa ainakin suht hankala, koska hyllyjä tuli niin paljon ja nollia vain 1. Sitten olikin hyppis, se vaikutti melko helpolta ja ihan luottavaisena lähdin radalle. Juuso kävi "hieman" kieroksilla, kun oli joutunut odottamaan radalle pääsyä niiiin kauan ;) Mutta hienosti oli kuulolla kuitenkin ja tehtiin aika hieno nolla Juuson kanssa, se tuntui ihan hyvälle, vaikkakin Juuso tuntui melko hitaalta, pitkiä kaarroksia ei pahemmin tullut ja minä ehdin hyvin ohjaamaan. Sohvi lähti heti kohat meidän perään ja Sohvikin teki hienon nollan, mutta hävisi Juusolle 0,07 sekuntia :) Pappa jyräsi tällä kertaa, sijoitukset olivat kuitenkin "vasta" 5. ja 6. tosin voittajalle hävittiin vaan vajaa 2 sekuntia eli ihan hyvää vauhtia siis kuitenkin, mutta serti jäi saamatta tällä kertaa.

Seuraavat 3 päivää kuluivatkin sitten enemmän tai vähemmän agilitytreenikentän laidalla. Tai siis minä olin laidalla, Hessu ja Sohvi urakoivat myös koulutuksissa 3 päivää. Aika rankka urakka, koska helteet iskivät myös samaan syssyyn. Opettavaista oli kylläkin ja ehkä Hessu vielä oppii saamaan ne Jaakon mukaan katastrofaaliset kätensä kuriin :) Otsikko oli Hessun suusta :)

Juuson kanssa parina päivänä tehtiin esineruutua, mutta hieman se oli huonoa. Ekalla kerralla iski päälle ukkoskuuro juuri kun saatiin muutama esine haettua metsästä. Toisella kertaa minä kyttäsin ihan hysteerisenä kyitä, niitä kun näkyi Tuorlassa joka paikassa. Helle oli vissiin saanut ne liikkeelle oikein laumoina. No, Juuso kyllä tykkäsi ja oli ihan pätevä molemmilla kerroilla. Sohvin kanssa kokeilin myös toisella kerralla, kun Sohvi huusi remmissä odotellessaan. Näytin esineen, vein metsään piiloon ja lähetin Sohvin matkaan ja kohta oli minulla se piilotettu nahkahanska kädessä. Ja me ei siis olla koskaa ennen esineitä kokeiltu edes. Sohvi on luonnonlahjakkuus siis :) Muuten sitten vaan lenkkeiltiin ja elvyttiin asuntoauton viileydessä :)

Hessu ja Sohvi ovat käyneet tällä viikolla agitreeneissä kahdesti. Tokoiltu ollaan joka päivä vähän. Luoksetulon stoppia pihalla ja sisällä ja välillä on ollut ihan superstoppeja. Matkaa en voi vielä pidentää siihen 25 m, silloin vauhti kasvaa niin kovaksi, ettei mitään mahkuja pysähtyä. Kaukoja ollaan leikitty myös ja metallikapula noudettu. Myös tunnarikapulan pitotreenejä, pystyy jo siirtymään muutaman metrin edestä sivulle purematta, mutta jos nostaa kapulan maasta, niin puree... treeniä siis vaan lisää.

Juuso on päässyt kotipihassa etsimään esineitä aina kun Hessu ja Sohvi on agitreeneissä. Juuso on kyllä aika hyvä ja eilen yllätti minut totaalisesti, kun toi jo löytämänsä esineen minulle, vaikka tulomatkalla selvästi sai hajun seuraavasta esineestä, joka oli vielä suosikkiesine. Juusohan siis on aikaisemmin harrastanut vaihtelua, jos mieleisempi osuu kohdalle ja välillä jopa on alkanut oikein etsimään jotain "parempaa" esinettä. En ole tuohon kauheasti puuttunut, koska tämä on meille vaan hauskaa aktivointia.

Päasiassa tämä viikko on mennyt viime viikonlopusta toipuessa :) Ja huomenna lähdetään sitten taas Turkuun, tällä kertaa tokoilemaan Lentsun kurssille koko viikonlopuksi.

No comments: