Monday, September 8, 2008

Ykköstulos sittenkin :)

Voi olla, että toko sittenkin on meidän laji jatkossakin :) Ei vaan, enhän minä oikeasti ole meinannut lopettaa koko touhua, mutta ehkä tuo mietiskely ja analysointi auttoi, koska eilen sitten se ykköstulos napsahti ja ihan loistopisteillä vielä :)

Olin päättänyt, että nyt menen kokeeseen niin, että keskityn vaan koiraan ja yhdessä tekemiseen ja unohdan jos/kun jännittää. Koska siitähän se on kiinni ollut, etten ole osannut olla samanlainen kuin treeneissä, missä Sohvi tekee kaiken ilolla ja innokkaasti muusta piittaamatta.

Otin hieman naksuttelua yms pientä sivummassa ennen kehään menoa. Alkuunsa Sohvi taas nuuskutteli kovasti, mutta hyvin oli sitten kuulolla paikallamakuurivissä kuitenkin. Luoksepäästävyydessä meni tuomaria vastaan taas, mutta 10 siitä tällä kertaa. Paikallamakuu lähti ihan hyvin, maahan meni nopeasti eka käskyllä ja suhteellisen tarkkaavaisena oli koko ajan. 2 minuuttia ei tälläkään kertaa tuntunut ihan loputtoman pitkältä (verrattuna siihen ihan ekaan kertaan siis) mutta jossain puolessa välissä alkoi yhtäkkiä jännittämään ihan kauheasti ja olin varma, että kaikki näkee kun jalat tärisevät. Onneksi se meni nopeasti ohi kuitenkin. Perusasentoon nousu oli hidas ja melkein jo annoin toisen käskyn, mutta onneksi en ehtinyt ja Sohvi sitten nousikin ylös. Mutta siitä hidastelusta meni piste eli 9 paikallamakuusta.

Sitten Sohvi saikin oleilla autossa vähän aikaa, koska me oltiin vasta n. kymmenentenä vuorossa. Pari koiraa ennen hain Sohvin ja taas otettiin piruetteja ja naksuttelua ja lyhyttä seuraamista yms. Ehkä olisin voinut hieman vielä odottaa Sohvin hakemisen kanssa, koska hieman alkoi mielenkiintoa taas mennä sinne nuuskuttelun puolelle, jos en temputtanut. Sitten lähdettiin kehään ja kaikesta huolimatta Sohvi oli hyvin mukana. Kytkettynä seuraaminen lähti hyvin liikkeelle ja vaikka juoksupätkä oli heti alkuunsa kontakti säilyi loistavasti. Viimeinen täyskäännös meni hieman pitkäksi, mutta muuten oli kyllä ihan hyvää seuraamista :) Siitä 9½ siis. Sitten lähdettiin tekemään sama L takaisin päin. Ekassa pysähdyksessä Sohvi hieman valui liian eteen, mutta vasemmalle käännös ja juoksupätkä ja täyskäännös menivät tosi hyvn, siitäkin siis 9½ saldoksi.

Liikkeestä maahanmeno oli ihan hyvä, hieman ehkä hidas eli siihen pitää nyt yrittää hakea nopeutta, mutta muuten ihan hyvä. Siitäkin 9½.

Sitten luoksetulo, joka meni tosi hyvin :) Sohvi tuli lujaa ja suoraa ja on alkanut jo kääntää itseään ennen sivulle tuloa eli tulee melkein peruuttaen. Hieman pomppasi, mutta ei lähellekään kuten aikaisemmin eli hyvään suuntaan menossa. Siitä tulikin sitten 10.

Liikkeestä seisominen sitten seuraavana. Sekin meni hyvin. Oletettavasti Sohvi pysähtyi hyvin ja muutkin osiot menivät nappiin, joten myös tästä 10 :)

Sitten se meidän murheenkryyni eli hyppy. Hyppy suoritettiin vielä sinne suuntaan, missä Hessu kuvasi, joten olin hieman ehkä huolissani asiasta. Mutta nyt Sohvi suoritti liikkeen juuri niinkuin osaa eli täydellisesti :) Joten siitä myös 10.

Kokonaivaikutelma oli myös 10 tällä kertaa. Kuulemma mukavannäköistä eleetöntä yhteistyötä ilman ylimääräisiä hötkyilyjä :)

Kaikki väliajat höpötin Sohville ja kehuin ja välillä yritin temputtaa piruettia, jota Sohvi ei kuitenkaan tehnyt, mutta kontakti pysyi kuitenkin tosi hyvin. Meillä oli aika tiuha tahti tekemisessä, koska en edes katsonut tuomariin vaan jatkoin aina seuraavaa liikettä kohti katse Sohvissa. Eli minulla ei ollut hajuakaan pisteistä mitä oltiin saatu. Hieman olin yllättynyt, että pisteet olivat noinkin korkeat eli yhteensä siis 193 pistettä ja sen myötä myös luokkavoitto :) Vaikka ihan hyvältähän se meno tällä kertaa tuntuikin :)

No comments: