Monday, September 1, 2008

Sohvista ylökkin möllimestari :)

Eilen oli ylökkin agilitymestaruuskisat, epäviralliset sellaiset, mutta kuitenkin. Kaikki koirat oli mukana, koska myös veteraaneille oli oma luokkansa.

Möllit aloittivat hyppiksellä ja Hessu ja Sohvi tekivät hienon ja nopean nollan, joten hyvin alkoi :) Sohvi meni kyllä tosi hyvin, seurasi ohjausta, mutta mielestäni kyllä luki myös rataakin eli eteni hyvin suoraviivaisesti ja kyselemättä:) Sitten olikin vuorossa agirata ja edelleen Sohvi ja Hessu jatkoivat samalla linjalla, hieman jännitti miten etenkin A radalla menee, Sohvi kun sitä tehnyt aika vähän radalla ja tuppaa vauhtia olemaan hieman liikaa (tullut pari kertaa harjan yli vauhdilla ja naamalleen maahan...) Tämä rata oli muutenkin mölliradaksi hieman haastavampi, mutta hienosti Sohvi kääntyi pienesti, eikä edes yrittänyt mennä väärille esteille ja sinne A:lle Hessu otii hyvin vauhdin pois, joten sekin meni oikein mallikkaasti :) Tuloksena siis 2 hienoa nollarataa ja luokkavoitto :) Hyvä Hessu ja Sohvi.

Juuson kanssa sitten startattiin kilpailevissa ja hyvin alkoikin, kunnes Kati taas kerran sössi ja epähuomiossa päästi Juuson paukauttamaan väärälle esteelle. Rataantutustumisessa jotenkin en ollenkaan osannut ajatella, että tuossa kohtaa olisi vaaranpaikka, joten en osannut tarpeeksi tiukasti kääntää A:lle vaan Juuso paukautti sinne A:n takana olevaan putkeen. Muuten rata meni oikein hyvin kyllä. Hyppiksellä sitten alku meni hyvin, mutta yhdessä tiukassa käännöksessä otin liian tiukasti ja rima tippui + sitten vielä ajoin Juuson ohi yhdestä hypystä huitomalla takana olevan putken suuntaan eli taas Kati sössi, mutta siihenhän me ollaan jo totuttu ;)

Jassu starttasi sitten vielä Hessun kanssa veteraaneissa ja Jassu olikin ihan tuhannen kierroksilla. Onhan Jassu treeneissäkin aina välillä päässyt radalle vähän, mutta ilmeisesti tuo "kisatunnelma" pisti vanhan koiran pään ihan sekaisin. Sanoinkin jollekin, että Jassu lähtee samantien kun panta on irti kaulasta ja niinhän siinä kävikin, Jassu meni niinkuin ennenkin, ihan hurmiossa ja innosta piukeena ja korvattomana myös ;) Hylly samaan kohtaan kuin Juusolla ;) Maaliin päästyään Jassu alkoi vinkua ja selkeästi jonnekin sattui :( Jassu kävi makuulle ja paalitteli kovasti, mutta kun yritimme selvittää minne sattuu, ei mikään kuitenkaan aristanut ja aika nopeasti Jassu sitten normalisoitui. En todellakaan tiedä, mitä tapahtui ja minne sattui, mutta tietenkään Jassu sitten ei enää hyppikselle startannut. Onneksi se ei kuitenkaan ollut mitään vakavampaa ja tänään Jassu oli jo ihan normaali itsensä, mutta kyllä se pelästytti.

Muuten viikko on vierähtänyt rutiineissa, aamusessiot kuten ennenkin, mutta maanantain Teivon tokoilujen lisäksi en ole ottanut mitään oikeaa treeniä Sohvin kanssa. Paljon ollaan naksuteltu ja tehty vaan kaikkea hauskaa. Maanantainakin tokossa otin vaan lähinnä kaikkea muuta kuin alo-liikkeitä. Paitsi hieman seuraamista(oli ihan hyvää) ja hyppyä, koska se oli käytettävissä. Hyppyä otin nyt häiriössä, niin että laitoin Sohvin hyppäämään sinne ihmisiin päin ja sinnehän se Sohvi taas olisi singonnut :( Palauttelin siis mieleen seisomista hypyn takana ja hyväkin suoritus sitten saatiin tehtyä. Kaukoja Sohvi teki kyllä tooosi hienosti vaikka häiriötä olikin roppakaupalla takana :)

No comments: