Wednesday, September 24, 2008

kaikenlaista puuhastelua

Taas on tovi vierähtänyt, mutta oikein mitään kunnollista treeniä ei tokon saralla ole ollut. Tuli vähän löpsähdys sen ykköstuloksen jälkeen ;) Piirinmestaruuskokeeseenhan meidän piti mennä, mutta Sohville sitten tuli korvatulehdus, joten jouduttiin lääkityksen takia (tai dopingin siis) jättämään koe väliin.

Kotona ollaan treenattu jotain pientä aamuisin, mutta varsinainen treeni on siis jäänyt. Täytyy ensi viikonlopun agi-MMien jälkeen alkaa taas houkuttelemman Markea, jos saisin vaikka kaverin, niin tulisi paremmin treenattua. AVOn liikkeitä pitäisi kovasti alkaa kokeilemaan, koska päätin nyt sitten, että ALO saa meidän osalta olla tuossa ja seuraavaksi tähdätään jo korkeammalle :)

Schape-leiri oli reilu viikko sitten ja siellä olimme menossa mukana parina päivänä, tosin kävimme kotona nukkumassa välillä, kun leiripaikka oli tällä kertaa hieman lähempänä. Sohvi oli mukana lauantaina, vaikka pääasiassa aika meni kouluttaessa. Hessu otti Sohvin kanssa agia samalla kun koulutti "pro-ryhmää" mutta koska itse koulutin samaan aikaan toisaalla alkeita, en tiedä miten meni. Ihan pika tokot otettiin vielä ennen ruokaa ja Sohvi oli kyllä alku nuuskutusten jälkeen ihan hyvä. Emme ehtineet kyllä ottamaan kuin seuraamista (ja nopeasti kaukot, jotka olivat aika hyvät, siis istu-maahan vaihdot) Seuraamisessa kokeilimme juoksussa täyskäännöksiä (meni yllättävän hyvin) ja hidasta käyntiä, joka oli vaikeaa itselle. Sitten kokeilimme myös askelsiirtymiä oikealle ja vasemmalle. Ihan hyvä oli ottaa noita erilaisia juttuja seuraamisessakin, niin ei tule siitäkään tylsää. Aamuisin olen ottanut naksun kanssa käännöksiä ja aika taitavasti ovat menneet. Sohvi on kyllä aika taitava pieni koira :) Sunnuntaina sitten palattiin leireilemään kaikkien koirien kanssa ja alkuun otettiin agiliitoa ja sitten häivyimme hakumetsälle, nopeasti meni sekin päivä.

Viime viikolla alkoi myös meidän joka toinen viikkoinen agivuoro ok-koirilla ja siellä siis Marke ja Molla oli mukana. Hyvin tunti riitti meille kolmelle (Jassukin pääsi kerran juoksemaan putkeen, oli Jassu muuten hieman hölmistyneen oloinen autossa, kun ei ollut tuttu paikka ja vuoron perään Juuso ja Sohvi vietiin ja tuotiin...no, ensi viikolla varmaan osaa jo haukkua, kun tietää, että agipaikasta on kyse;)) Juuson kanssa otin vain pari lyhyttä pätkää. Halli ei ole mikään suuri, joten estevälit olivat ehkä normaalia lyhemmät ja käännökset hieman tuottivat ongelmia, mutta hauskaa oli, Juusolla ainakin ;)

Kotipihassakin agiliidettiin vähän viikonloppuna tai Hessu meni kaikkien kanssa. Minä otin lauantaina Juusolle esine-etsintää ja Juuso olikin oikein taitava. Ensimmäisen esineen etsintä on aina hieman koheltavaa, mutta sitten malttaa paremmin keskittyä jo kun on saanut isoimmat höyryt pihalle. Sohvinkin kanssa kokeiltiin sillä huovutetulla sydämellä ja tosi hienosti Sohvikin käytti nenäänsä ja haki tuon esineen piilosta. Sitten ahneus iski ja yritin toisella esineellä ja sitä ei sitten löytänytkään lainkaan. Eli ei saa ahnehtia :) Aloitamme uudelleen alusta koko homman toisella kertaa.

Eilen oli sitten agitreenit ja koska Samu oli siirtänyt treenienvedon keskiviikolle, me mentiin kuokkimaan Hessun treeneihin ja Sohvi ja Hessu puolestaan sitten minun treeneihini. Olikin meille aika vaikeat treenit, paljon putkien päiden ohituksia ja sehän ei ole meidän vahvinta alaa, mutta ihan hyviäkin suorituksia saatiin aikaiseksi. Kepeillä otin tarkoituksella paljon välimatkaa sivusuunnassa ja menin jo esteen taakse ja hienosti Juuso pujotteli kuitenkin :) Muutenkin oli radalla jonkin verran niitä kohtia missä voi jättää esteitä ohjaajan ja koiran väliin, meille ihan hyvää treeniä :) Sohvi otti vuorollaan keinua pariin otteeseen (ekan kerran alettu treenaan vasta 3-4 viikkoa sitten) Nyt annettiin jo laskea omalla painolla eli Sohvi juoksee ylös saakka ja ihan lopussa minä hidastin keinua, ettei tullut kovaa tärähdystä. Ei Sohvi kyllä ollut moksiskaan liikkeestä tai kolinasta :) Pienen radanpätkänkin Sohvi teki ja kepeille osaa kyllä jo hakea tosi hienosti ja pujottelee muutenkin loistavasti :)

No comments: