Tuesday, September 11, 2012

Kiirettä pitää

Onpahan taas aika vierähtänyt ja kaikkea on ehtinyt tapahtua, mutta kirjoittamiseen ei ole aika riittänyt (pääsyyllinen siihen on omat kisat, joissa olin koetoimitsija ja työkiireet) Paljon on ehtinyt tapahtua ja ollaan treenattu ja kisattukin ja tuloksiakin on tullut-tai ainakin melkein.

Schapeleirillä oltiin mukana jälleen viime vuoden mammalomatauon jälkeen. Tosin mukana olin vain minä ja Sohvi ja Seela ja paikalle saavuttiin vasta lauantaiaamuna, koska perjantaina piti vielä päästä vetämään agitreenit. Luvassa oli molempien kanssa Lentsun tokoa molempina päivinä, eikä sitä sitten kauheasti muuta ehtinytkään kuin istua tokokentän reunalla. Sohvin kanssa päällimmäiseksi jäi maahanmenon uudelleen opettaminen (molemmat etutassut samaanaikaan) ja tunnarikapulan pureskelu tai sen lopettaminen. Tätä Lentsu mietti melko pitkään ja loppupäätelmä oli, että ehkä Sohvilla on liian kova odotus palkasta ja siksi pyörittelee kapulaa, tähän lääkkeeksi se, että ensin kisapalkaa ja sitten vasta oikeia palkka tai joku toinen liike perään ennen palkkaa. Tätä ollaan nyt tehty ja ehkä hieman on valoa näkösällä. Seela teki ainakin noutoa ja se oli ihan hyvällä mallilla paitsi sivulle tulo kapulan kanssa (kiertää kaarroksen takana) Siihen siis huomio (noutoa niin, että seinä tms takana) Metallinkin otin ihan kokeilumielessä ja Seelahan toi senkin ihan samalla tavalla, ei siis väliä mikä kapula kyseessä. tehtiin siellä paljon muutakin, mm kuuntelutreeniä ja häirintää yms muuta mukavaa ja näurää saatiin ihan tarpeeksi taas kerran.

Seela kävi myös Kankaanpäässä Ventelällä luustokuvissa. Halusin hoitaa sen alta pois, että sitten voisi treenailla agia hyvillä mielin. Ja onneksi niin kävikin, että voidaan jatkaa treenejä terveenpaperit taskussa. Seelalta kuvattiin lonkat ja kyynärät virallisesti ja selkä sitten vielä ihan oman mielenrauhan takia. Kaikki näytti Ventelän mukaan ihan priimalta ja kennelliitossakin lonkat lausuttiin A:ksi ja kyynärät nollaksi. Selässäkään ei siis ollut mitään erikoista, ylimääräistä tai puuttuvaa. 

Sitten käytiin myös Rovaniemellä reissussa. Välillä sitä kyllä miettii, että onko tää ihan järkevää lähteä ihan toiselle puolelle maata muutaman kisan takia :) Torstaina illalla siis lähdettiin ja oltiin Kokkolassa yötä ja siitä sitten jatkettiin Rovaniemelle. Perjantai-iltana oli yksi agirata, josta tuloksena oli hyl, joka tuli ihan loppumetreillä, kun Hessu jäi A:lla jälkeen ja Sohvi ohitti yhden hypyn.Yö vietettiin sitten Rovaniemellä leirintäalueella ja puolenpäivän aikaan lähdettiin sitten taas kisapaikaille, vuorossa oli siis hyppis ja agirata ja niiden yhteistuloksella kisattiin schapemestikset. Sohvi oli oikein pätevä agiradalla ja teki ihan hyvän nollan, sijoitus oli neljäs. Hyppiksellä sitten tuli joku ihmeellinen räpistely hypyllä ja Hessu ajautui liian pitkälle ja Sohvi pääsi livahtamaan hypyn ohi putkeen (toki sitten kepeillä hieman tuli takkuamista, että ei se rata ehkä kokonaan tuohon kaatunut).

Sunnuntaina olis sitten vuorossa tokokoe, säätila oli kiva ja kenttäkin jo edellispäiviltä tuttu, toki siellä oli nyt paljon enemmän väkeä, kun näyttelykehät oli kentän toisessa reunassa. Tokokehä oli harmillisesti siellä skeittiramppien puolella ja se hieman jännitti, kun Sohvi oli lauantaina pelästynyt vessarakennuksen takaa yllättäen tulleista rullailijoita. Sohvi pötkötteli häkissä ja sitten käytiin vähän treenailemassa/virittelemässä edellisen luokan aikana. Ruudussa oli valkoiset ämpärit kulmamerkkeinä ja siitäkin jo melkein iski paniikki, kun ajattelin ettei Sohvi näe niitä :) No, sitten kun oli aika mennä kehään, niin jännitys kuitenkin häipyi ja meillä oli ihan mukavaa ja Sohvi oli ihan super pääasiassa. Tuomarina siellä oli Harri Laisi, joka oli kyllä aika kiltti:)

Paikkamakuu 8½ Olisi kyllä pitänyt olla vähemmän, koska taas tarvitsin 2 käskyä ylös ja oli jotain rapsutellutkin välillä (ötökät häiritsivät?)
Seuraaminen 8½ Tämä olikin kyllä suht hyvä. Pari lapsusta tuli matkalla, vasemmalle askeleet huonot.
Istuminen seuraamisen yhteydessä 10 Tämä oli perussohvia :)
Luoksetulo 8 No joo, tässä oli Laisi kyllä kiltti. Positiivista oli, että teki molemmat stopit oikein, valui kyllä aika paljon
Ruutu 0 Tämä harmittaa kyllä ihan hirveästi. Ruutu tehtiin sinne skeittirampille päin. Sohvi bongasi ruudun hienosti ja juoksi sinne suoraan ja vielä stoppasikin, mutta ei voinut mennä maahan, kun ne skeittaajat oli selän takana.
Hyppynouto 8½ Hyvin kasasi itsensä ja oli muuten ihan ok, mutta sivulle hitaasti ja vähän pyöritti kapulaa.
Metallinouto 9½ Tämä oli tosi hyvä.
Tunnari 10 Tämäkin oli oikeasti tosi hieno, ei edes pureskellut yhtään :) Se johtui ehkä siitä, että kun oli napannut oman kapulan ja lähti tuomaan sitä, kehänauhat vieressä räpsähti tuulen mukana ja Sohvi tuli lujaa laukkaa sivulle kapulan kanssa. Laisiakin hieman nauratti :)
Kaukot 9 Meidän parhaat kaukot ikinä! Ekaan ylösnousuun tarvitsi kaksi käskyä, kun katsoi juuri sinne skeittaajien suuntaan ekan käskyn aikana. Tekniikka oli hyvä, seiso-istukin meni melkein oikein eli Sohvi ei edennyt kuin pari senttiä.
Kokonaisvaikutus 9 Laisi oli kiva tuomari, kun sanoi heti alkuun, ettei juttele siellä liikkeiden välissä, mutta lopussa sitten selitti kaikki liikkeet ja pisteet.
Kokonaispisteet siis 251 ja II-tulos Tuloksesta riippumatta kokeesta jäi tosi hyvä mieli, toki harmitti, että se ykköstulos jäi vaan 5 pisteen päähän, mutta Sohvi teki kaiken niin hyvin ja kehässä oli mukava olla.

Sitten kun tultiin kotiin seuraava viikko menikin kisajärjestelyjen kanssa ja omat koirat jäi vähän hunningolle. Omat kisat sitten oli ja meni, Hessu kisasi kaikki 4 kolmosten starttia Sohvin kanssa ja tuloksena oli lauantain KV-radalta hylly, sunnuntain hyppikseltä nolla ja kolmossija, ekalta agiradalta vitonen ja vikalta agiradalta nolla ja kakkostila 0,01 sekuntia ykköspaikasta ja sertistä jääden. Ei kyllä ole Hessulla ja Sohvilla onni myöten koskaan. Tuomarina meillä oli Wyffe vikalla radalla ja muilla Jan Egil Eide Norjasta. Eiden radat oli aika hankalia ja sunnuntaina vielä lisäjännitystä toi yöllisen sateen jäljiltä lammikot kentällä. Niitä yritettiin kyllä saada pois parhaamme mukaan, mutta osa radasta osui kuitenkin lätäköihin ja selkeästi se vaikutti moniin koiriin. Sohvin vauhtikin hidastui niistä, mutta ihan ok meni kuitenkin.

Seuraava viikko olikin sitten taas aikamoista matalalentoa, niinkuin koko talvikin tulee vähän olemaan. Varasin meille oman agivuoron keskiviikolle, kun ylökkin talven treenaamisesta ei ollut kesällä mitään varmuutta. Mutta nyt kun me saatiin halli vuokrattua, tulee meille sitten kaksi agivuoroa viikossa. Tuo oma vuoro on kyllä hyvä, että saa treenata tekniikoita ja yksittäisiä esteitä ja kaikkea sitä mitä Janitan yksäreiltä jää treenilistalle. Janitalla käydään siis kerran kuussa lisäksi. Sohvi on edelleen alueellisessa valmennuksessa kerran kuussa. Sitten on vielä Seelan toko kerran viikossa eli kauheasti ei vapaa-aikaa jää tuhlattavaksi. Sohville ei ole mitään vakituista tokovuoroa talveksi, katsotaan miten sen saan sumplittua, koska treenata kuitenkin pitäisi, vielä en luovuta kokonaan, vaikka yhden kokeen jätin viime viikonloppuna väliin (oli sateinen sää ja jotenkin mun mielentila ei ollut kokeeseen sopiva, ehkä huonon valmistautumisen takia) Yksi koe on buukattu lokakuun alkuun (hallissa :)) katsotaan miten käy silloin.

No comments: