Monday, April 4, 2011

VOIhan vuoristorata

Ahkerasti ollaan treenattu tokoa viimeiset 2 viikkoa ja aikamoista vuoristorataa on ollut. Välillä kaikki menee tosi hienosti, mutta sitten yhtäkkiä seuraavana päivänä homma ei enää toimikaan lainkaan. Ruutu on ollut hukassa lähes joka toinen päivä, välillä ei Sohvi ollut kuullutkaan, että luoksetulossa pitäisi mennä käskystä maahankin;) Kaukoista ollaan yritetty poistaa jumeja ja välillä sekin on näyttänyt paremmalta ja välillä sitten taas ei. Jumin poiston myötä on sitten tekniikka hieman kärsinyt, mutta ei kai sitä kaikkea voi saada kerralla. Kovin luottavainen mieli ei siis ollut eilen kun kokeeseen lähdettiin. Perjantai-illan pikatreenit hallilla meni aika hyvin (mitä nyt maahanmeno tosiaan luoksetulossa oli päässyt ihan kokonaan unohtumaan...) joten koepäivä voisi mennä ihan päin sanonko mitä.

Koepaikalle kun päästiin, niin alkuun taas Sohvin piti päästä katsomaan kaikki ja nuuskutella ja hyöriä ja pyöriä. Välillä laitettiin Sohvi häkkiin, että osaisi olla rauhassa paremmin. Pienesti tein seuraamisen askeleita ja jonkun kaukojen vaihdon ja aika vaikea oli Sohvin taas löytää se keskittymismoodi. Mutta taas saa tietty katsoa peiliin, pitäisi vaan enemmän tehdä häiriötreeniä ja treenata eri (vieraissa) paikoissa. Yritin ottaa Sohvin vasta aika viimetipassa häkistä ennen kehään menoa ja hieman siinä vielä tehtiin askeleita yms. tarkastus sujui hyvin, mutta kehään meno oli taas vähän holtitonta eli sekin täytyy nyt oikeasti laittaa työnalle. Perusasentoon kuitenkin tuli hyvin ja odotteli siinä hyvin. Vähän jännitti, miten menee, kun keskiviikkona meni taas treenit vähän piloille häsläyksen takia. Meni maahan hyvin ja jäi makaamaan. Sen jälkeenhän meillä ei mitään hätää ole, jos Sohvi jää, niin ei se sieltä sitten enää lähde, mutta välillä tuntuu, että Sohvi ei ymmärrä mitä liikettä ollaan tekemässä ja sinkoaa heti minun perääni. Toki näissä tilanteissa on aina ollut jotain häslinkiä tai minä en vaan ole osannut tarpeeksi selväksi tehdä jättötilannetta. Makuu meni siis hyvin, perusasentoon tarvitsi 2 käskyä, mutta tuomarilta jäi se kuulematta, koska siitä tuli 10.

Me oltiin suoritusvuorossa kolmantena, ihan hyvä paikka, kun ehti rauhassa katsoa liikkeiden aloituskohdat yms. Tuomari tuntui olevan kova puhumaan, mutta päätin olla kuuntelematta ja keskittyä vaan koiraan (yritti tuomari jotain sieltä huudella, mutta kun huomasi, etten kuuntele, lopetti sen aika pian, paitsi silloin kun mentiin kohti tuomaria seuraavaa liikettä varten) Liikejärjestys oli normi ja mentiin kaikki putkeen.

Seuraaminen: 9
Oli tosi lyhyt seuraamispätkä mielestäni. Pieni pätkä juoksua, yksi täyskäännös, yksi käännös oikealle ja vasemmalle, hidasta käyntiä vähän, paikalla käännökset oikealle ja vasemmalle ja askeleet oikealle ja vasemmalle. Alku lähti suht ok, mutta siellä tayskäännöksen jälkeen Sohvi meinasi jäädä nuuskuttamaan jotain, lähti kuitenkin mukaan ja sitten olikin ihan hyvää loppupätkä. Askeleet yms ja hidaskäynti on meille helpoimpia.

Istuminen seuraamisen yhteydessä: 10
Tämä hyvä, ei mitään ihmeellistä

Luoksetulo: 6,5
Treenneissä on ollut maahanmeno hukassa, mutta nyt olikin seisominen. Lähti lujaa ja käsimerkki oli ehkä outo (?) kun mietin kuinka korostetun merkin uskallan antaa. Olisi ehkä pitänyt tehdä vaan ihan niinkuin normisti ;) Sohvi vähän jarrutti, mutta ei pysähtynyt. Tajusin onneksi antaa sitten maahan-käskyn kuitenkin. Se oli ihan ok. Sivulle siitä oli varmaan ihan ok, seisoin itse jotenkin huonosti (jalat liian haarassa) ja siksi perusasento ei varmaan ollut ihan priima.

Ruutu: 6
Tässä taas sattui ja tapahtui :) Ja kaikkea mitä ei ennen ole tapahtunut. Hienosti lähti ruutuun ja hyvin pysähtyi käskystä, mutta kääntyi tällä kertaa oikealle ja toinen etutassu oli ruutunauhan ulkopuolella, joten en voinut käskeä maahan. Päässä raksutti, että mitäs nyt, mutta kun uutta käskyä ei tullut, niin Sohvi oma-aloitteisesti siirtyi ja pääsin huutamaan sen stopin uudelleen, niin että Sohvi oli kokonaan ruudussa. Maahan meni hyvin ja pysyi kävelyjen aikana hyvin. Sitten piti kutsua sivulle ja niin tein ja mitä tekee Sohvi. Tulee sata lasissa ja painelee minusta ohi sinne toimitsijatelttaa kohti. Ei ihan tainnut ehtiä teltan sisään asti, kun sain kutsuttua Sohvin sivulle. Tässä ei ehtinyt miettiä mikä nollaa liikkeen tms, se kutus tuli ihan automaattisesti. Liikkuri meni teltalle juuri hakemaan kapulaa, josko se liinnitti Sohvin huomion? No, eipä ole tuollaistakaan ennen sattunut, jotenkin sitäkin pitäisi treenata vissiin.

Hyppynouto: 10
heitin kapulan tosi huonsoti aika sivuun vasemmalle, mutta lähetin Sohvin hakemaan kuitenkin. Ei mitään ongelmaa, hienosti hyppäsi mennen tullen. hieman ehkä pyöräytti kapulaa sivulle tullessa.

Metallinouto: 6
Tämä oli taas ihan Katin moka. He kysyivät aiemmin, että minkä kokoinen kapula ja sanoin, että keskikokoinen tai pieni. Sitten toivat sen keskikokoisen, joka oli iso! Olisi pitänyt siinä kohtaa vielä pyytää vaihtamaan se pieni, mutta otin sen sitten kuitenkin. Sohvi lähti hyvin ja meni kapulalle ja taas ensin haisteli sen läpi, tooi ja lähti tuomaan, mutta koska kapula oli painavampi ja ote löysä, kapula putosi. Annoin uuden käskyn ja sitten tuli hyvin loppuun asti, paitsi parusasento taas taakse (tämä on se mikä aina tulee kokeessa esiin) Toki hieman kalisten, mutta kuitenkin. Tyhmä minä, tämä harmittaa oikeasti, että en sanonut mitään. Pienellä kapulalla ollaan kuitenkin treenattu pääasiassa.

Tunnistusnouto: 7
Tämäkin meni kyllä osittain minun piikkiin. Alku meni hyvin, haisteli hyvin ja toi oman, mutta taas puri. Perusasento taas taakse ja kapulaa ottaessa, pudotin sen ja sitten kun nostin kapulaa, niin Sohvi nousi.

Kaukot: 7
Tästä olen todella tyytyväinen, vaikka siellä yksi jumi tulikin. Mutta viimeinen liike ja Sohvi teki todella hienosti ja myös oikealla tekniikalla, vaikka se on ollut ihan hukassa välillä. Istumaan nousi napakasti, siitä seisomaan hyvin. Myös seuraava maahanmeno oli super, mutta sitten tuli jumi ja vasta kolmannella käskyllä sain seisomaan (kolmas käsky teki sen, että liike katsottiin menetetyksi) Seisomasta istumaan hyvin ja siitä maahan hyvin. ja perusasentoonkin hyvin :) Vaikeaa oli katsoa liikkuria ja koiraa samaan aikaan (liikkuri oikealla koiran ja minun välissä) sitä pitäisi treenata. Katsomo oli koiran takana (tosin aika kaukana) joten siksikin oli loistavaa miten liike meni. Sohvi ei mielestäni liikkunutkaan juurikaan.

Kokonaisvaikutus: 10
Koira teki kuulemma iloisesti ja tarmokkaasti. Hieman hiomista ja homma on hyvä :)

Yhteispisteet 254 (VOI2)
Tämä hieman harmittaa, että jäätiin vain 2 pistettä ykköstuloksesta, mutta olihan siellä aika paljon kaikenlaista pientä. Ja ainakin paikkamakuusta saatiin jokunen lahjapiste, ehkä jostain muustakin. Mutta niin saivat kyllä muutkin :)

Treeni-intoa tuli taas lisää ja hieman tekisi mieli kokeeseen kohtapuoliin uuudelleen, mutta huhutikuussa ei oikein enää ole sopivia kokeita (maneesiin tuota hevonkakansyöjää ei voi viedä) ja toukokuussa pitäisi sitten alkaa juoksu, joten ehkä me joudutaan odottamaan juoksujen jälkeistä elämää.

No comments: