Wednesday, April 20, 2011

Hunningolla

Tämä blogi nimittäin. kaikkea on tapahtunut, mutta kun ei vaan ehdi/pysty/jaksa/you name it kirjoittamaan, vaikka niin lupasin yrittää parantaa tapani asian suhteen.

Tässä nyt ensin kuitenkin video tuosta meidän tokokokeesta, osa näkyy vähän huonosti, kun ollaan teltan takana :)
Tokokoe Noormarkku

Kokeen jälkeen ollaan kyllä treenailtu taas ihan uudella innolla ja koko ajan lisääntyvä valoisuus ja kevään tulokin vaan lisää treenimotivaatiota. Pääasiassa ollaan edelleen treenattu ihan itseksemme, jokusen kerran porukallakin. Tuohon tulee nyt onneksi vähän parannusta, kun Sohvin kanssa päästiin Ylökkin tokon A valmennusryhmään :) Tiedossa siis hyviä porukkatreenejä ja myös ulkopuolista koulutusta. Innolla odotan tuota, huomenna pitäisi alkaa, mutta vielä vähän on epäselvää saadaanko mennä mukaan, kun Sohvilla on juoksu. Lisäksi Ylökk on saanut kaupungilta tokovuoron Haaviston kentältä, joten sekin aina parantaa treenimahdollisuuksia. Toki meillä on melko pitkä matka kaikkiin Ylökkin juttuihin, mutta silti ei seuran vaihto ole käynyt mielessä :)

Juoksu siis alkoi viime viikolla ja se pisti nyt kaikki hommat vähän uusiksi/mietintään. Olin kuvitellut juoksun alkavan vasta joskus vapun tienoilla, mutta toisin kävi. Nyt sitten meni mm pääsiäismaanantain tokokoulutus uusiksi. Voihan se olla, ettei silloin vielä olla astutusreissussa, mutta kun ei tiedä varmaksi, niin oli parempi luopua paikasta ja saada sinne joku, joka varmasti pääsee paikalle. Progeissa juostaan nyt sitten, että saataisiin varmasti selville se oikea ajankohta, koska tämä on nyt viimeinen yrityskerta. Hulsa on edelleen sulhanen ja toivotaan, että kesäksi saadaan meille pennuntuoksua :)

Reilu viikko sitten oli se kauan odotettu Janitan agiviikonloppu Turussa. Me tosin Sohvin kanssa otettiin hieman ennakkoa ja lähdettiin Turkuun jo heti perjantaiaamuna, junalla. Eipä olla ennen junalla mentykään, joten oli ihan kiva kokea sekin. Hieman Sohvi oli rauhaton tai ei siis malttanut oikein asettua makoilemaan vaan aina piti ponkaista ylös, jos jostain kuului joku ääni tai joku liikkui tms. Ihan fiksusti Sohvi oli, mutta vaan oma utelias itsensä. Ansku meitä kuskaili ja myös Riinan kyydissä kuljettiin perjantaina. Ensin käytiin vähän syömässä ABC:llä ja odoteltiin kaikki ssapuviksi ja sitten suunnattiin tokotreeneihin. Sohvi oli hieman väsynyt ja kuten aina Sohvin väsymys näkyy pääasiassa keskittymiskyvyttömyytenä. Eli "vähän" oli epätarkkuutta näkyvissä. Sohvi mm palautti hyppynoudossa kapulan Ninnille hienoon perusasentoon, eikä edes ihmetellyt kun kaikki alkoivat nauraa, istui vaan kapula suussa hienossa kontaktissa. kaikkea muutakin pientä sattui ja tapahtui, mutta ihan hyvä oli päästä treenaamaan taas vieraaseen paikkaan. Sieltä sitten kiiruhdettiin Lentsun treenisuunnitelmaluennolle. Paljon tuli asiaa ja totesin itseksieni, että olen treenannut ihan väärin ;) Tai liian paljon kokonaisia liikkeitä, enemmän pitäisi pilkkoa osiin. Tarkkuustreenejä ollaan tehty sisällä aika paljon ja osittain ehkä kaikki onnistuu treenejäkin. Palkattomuustreenejä taas ihan liian vähän kuten myös häiriötreenejä. Kisatreenejä myös pitää ottaa kuvioon mukaan 1 x kk (jos ei sitten käy kokeessa) Toivottavasti näillä eväillä saan vähän tolkkua tuohon treenien suunnitteluun.

Yö vietettiin Anskulla ja ihmeen hyvin meni, Sohvi taisi olla melko väsynyt, kun ei ihan joka äänelle jaksanut pöhistä :) Janitan hallille sitten lauantaina. Voi kun olisi niin tehnyt mieli päästä treenaamaan itsekin, mutta kun ei ole agikoiraa oli pakko tyytyä vain katselemaan ja kuuntelemaan. Taas tuli hyvin muistutuksia asioista ja uusiakin juttuja joitain. Hessu ja Sohvi juoksivat itsensä hikeen molempina päivinä ja hieman joutuivat hinkkaamaan asioita vaikka melkoisen taitavia olivatkin :) Sohvin kontaktit saivat kehuja ja aika hyväthän ne ovat, toivottavasti osaan sitten sille tulevalle pentuselle opettaa yhtä hyvät :) Täällä yksi videonpätkä koulutuksesta.

Tokosta vielä, vaikka en nyt ihan kaikkia treenejä muistakaan enää. Ollaan kotipihassa tehty nyt palkkaamattomuutta, 2-4 liikettä ja liikkeinä on ollut pääasiassa hyppynouto, metallinouto, tunnari, liikkeestä istu, seuraaminen ja satunnaisesti jotain muita. Mutta nuo ovat ne mitkä Sohvi osaa, niin ei tarvitse säätää. Palkattomuus ei sinänsä haittaa Sohvia, tekee siis ihan hyvin, mutta hieman ehkä tulee esiin tuota epätarkkuutta silloin (epävarmuutta?) Lentsu ainakin olis sitä mieltä, että ne kokeen perusasennot seläntaakse ja pureminen yms johtuvat siitä, että ei olla otettu tarpeeksi palkattomuutta eli tätä jatketaan edelleen. Tunnari on mennyt hyvin, mutta kapulan puremista on esiintynyt kyllä. Tänä aamuna otin sisällä tunnarikapulan kanssa seuraamista ja jääviä ja luoksetuloakin. Jos tuolla saisi ajatuksen muualle kuin siihen kapulan puremiseen. Meni ihan hyvin, kerran meinasi alkaa puremaan, mutta kiellosta lopetti. Uutena olen yrittänyt opettaa käteen kuonolla koskemista tai itseasiassa ajattelin tehdä siitä kämmenen nuolemisen, Sohvi kun tykkää nuolla kaikkea niin kovasti. Katsotaan sitten saanko siirrettyä sen joskus liikkeiden väliin kokeessa :)

No comments: