Friday, October 9, 2009

voi-evllää

Eilen oli toinen kerta voi-evl-kurssista eli tokoilua tiedossa hallissa. Sohvi aloitti tällä kertaa ja ensin otettiin kertauksena edellisviikolla tehtyä idaria, tosin nyt enemmän liikkeenomaisesti. Ensin otettiin kuitenkin kierros pelkkää seuraamista niin että Pia huuteli käskyä aina kaikilla sivuilla. Sohvi seurasi hienosti 2 ekaa sivua, mutta sitten tuli joku häikkä ja kontakti tippui ja Sohvi alkoi hieman jätättää, korjasi kyllä suraavassa käännöksessä, mutta taas ennen seuraavaa käännöstä vähän sama juttu. No, sitten otettiin alku ihan liikkeenä ja siinä seuraaminen oli ihan hyvää taas. Seisomaan stopi oli vähän hidas/huono eli niitä pitää myös muistaa ottaa erillisenä ja heti stopista palkaten. Kävin palkkaamassa pysähdyksestä kuitenkin ja sitten jatkoin kierroksen. Sohvi ennakoi seuraamista tai taisin minäkin antaa käskyn hieman liian aikaisin eli Sohvi kääntyi poikittain eteeni. uusinnalla hyvä (siinä muisitn tulla hieman vinosti kohti Sohvia) Sitten suraamisen jatkon jälkeen istuminen, annoin käsiavun ja vähän pysähdyin, koska ei olla tuota otettu jäävänä aikoihin. Palkka siitä ja taas jatkpoin kierroksen ympäri ja nyt olli tarkoitus ensin mennä Sohvista ohi ilman Sohvin mukaan ottamista, mutta Sohvi ennakoi ja lähti mukaan ohikulkiessa. Uusinnassa annoin uuden istu-käskyn kohti tullessa ja nyt pysyi hyvin->palkka. Sitten uudelleen kiersin taakse ja koira seuraamiseen mukaan, tämä ok. Sitten viimeisellä sivulla maahanmeno, mikä ok->palkka. Ja kierros ympäri ja taass ohi ensin (tässä taas vahvistekäsky maahan) ->palkka ja toinen koko kierros ympäri ja koira mukaan seuraamiseen, tämä hyvin.

Sitten otettiin ihan erillisenä pari kertaa liikkeestä istumista, ensimmäisessä annoin vielä käsiavun ja toisessa en. hienosti ja nopeasti istui :)

Toisena liikkenä oli luoksetulon pysäytykset, minun lemppariliike, NOT! Mä olen vaan niin epävarma tän kanssa, välillä tuntuu, että SOhvilla jo joku lamppu päässä syttyy, mutta sitten taas välillä ei mitään hajua. Tiedän, että ollaan treenattukin tosi vähän, mutta kuitenkin. No, ensin oettiin pitkältä matkalta pelkkä suora luoksetulo. Se oli ihan normi Sohvia, tuli lujaa ja kun matka pitkä ja vauhti kova (ja liukas matto alla) ei oikeen saanut itseään oikeeseen kohtaan sivulle. Eli näitä suoraan sivulle tuloja vaan aika läheltä ja nuo pidemmältä matkalta aina niin että palkka vauhdista. Sitten kokeiltiin sitä stoppia, mulla oli pallo vasemmassa ja oikeella annoin merkin ja Sohvi pysähtyi kuin seinään :) tai no, minkä siitä vauhdista pystyi:) Hieman vinoon tosin, kun ennakoi sitä pallon heittoa. Huippukehut ja pallo palkaksi. Lopetettiin tuo siihen, kun meni niin hyvin :) matka ei ollut ehkä kuin 20 m eli ei ihan täysmatka, mutta hyvä kuitenkin :) Sitten otettiin vielä muutama suora luoksetulo lyhyemmältä matkalta suorran sivulle, nämä ihan suht ok, vähän tuo oikea paikka on välillä hakusessa, kun tuo on Sohvista niin kivaa.

Ihan lopuksi otettiin taas paikalla istuminen ja paikkamakuu. Viereiselle kentälle tuli sellaisia pikkaisen äänekkäitä agilitaajia (siis koirat äänekkäitä) ja olin varma, että Sohvi ei edes kuule käskyjä, mutta kyllä se ainakin teki mitä käskettiin. Istuminen 2 minuuttia, en mennyt piiloon vielä. Sohvi istui ryhdikkäästi ja keskittyneesti eli oikein hyvä. Tästä en taaskaan palkannut purkilla ja varmaan jatkossakin teen samoin. Paikkamakuu taas evl-tyyliin eli koirat alas ja ylös vuorotellen, tässä ei ongelmaa. Piiloon suoraan ja kokonaisuudessaan piilossa oltiin reilut 4 minuuttia. Pia kävi välillä juoksentelemassa koirien ympärillä ja rapisutteli makkarapussia ja senkin Sohvi ja kaikki muutkin kestivät hyvin :) Sohvi kyllä yllättää mut aina, en oikeasti olisi uskonut, että makkarapussin rapistelukaan ei saisi mitään reaktiota aikaan. Taitava Sohvi :)

Näistä hyvistä treeneistä intoutuneena menin nyt sitten ilmoittamaan Sohvin marraskuulla AVOimen kokeeseen, taas. Katsotaan nyt jos tällä kertaa saatasisiin kokeessakin tuo Sohvin taitavuus esiin.

Sohvi pääsi vielä Marken pihalla juoksentelemaan Mollan kanssa, jos vaikka vielä olisi ollut jotain ylimääräisiä höyryjä mitä purkaa.

No comments: