Friday, October 16, 2009

Tokoilua

Eilen oli kolmas kerta voi-evl-kurssia Nokian hallilla. Marke tuli meitä hakeen, joten mentiin pihaan hieman aiemmin ja siinä kertauksen vuoksi otettiin puun kierroilla muutama stoppi. ne oli ihan ok, mutta ongelmana tuossa on vaan se, etten saa Sohvia kiertämään kuin n 10 metrin päästä, joten vauhtia ei ole samallalailla kuin noissa "oikeissa" luoksetuloissa. Mutta ihan suht hyvin pysähtyy kyllä noissa kierroissa. Kun aikaa oli otettiin vielä ruutua muutama kerta, ne ihan hienosti. Ja alapihalla sitten siinä odotellessa otin vielä hyppyä AVO-tyyliin pari kertaa (siis sillä meidän hienolla "hypyllä" eli vajan rappusella, joka on käännetty sivuttain) Se meni hienosti, paitsi SOhvi istuu aina ihan tosi lähelle estettä, joten takaisintullessa voi helposti osua esteeseen. Mutta en tiedä maksaako vaivaa alkaa tuota opettamaan erilaiseksi, kun tuota ei nyt tarvita kuin AVO-luokassa.

No, sitten Marke tulikin ja lähdettiin kohti Nokiaa. Tällä kertaa aloitettiin paikallaoloilla. Ensin istuminen, Sohvi oli tällä kertaa keskellä. Alku meni ihan ok, jossain välissä hieman oli haistellut maata, mutta lopetti aika nopsaan, siinä kohtaa kävin kuitenkin nostamassa parempaan asentoon ja palkkasin. Niin, me siis mentiin piiloon ekaa kertaa :) Vieressä Rexi meni maahan, mutta hyvin Sohvi oli kuitenkin. Oltiin piilossa reilut 2 minuuttia ja juuri kun piti lähteä koirien luo, Sohvi olikin yhtäkkiä mennyt maahan ihan ilman ennakkovaroitusta. Kävin nostamassa ylös ja palasin vielä piiloon hetkeksi ennen kuin kaikki palattiin. Sitten paikkamakuu, oltiin siis taas keskellä. Sohvi meni maahan Marken käskystä->nostin ylös ja Pia meni meidän ohi ja Rexi ensin maahan, nyt Sohvi pysyi ja sitten omalla käskyllä meni hyvin maahan. Marssittiin taas suoraan piiloon ja oltiin taas joku reilu 4 minuuuttia kaikenkaikkiaan. Pia kävi taas välillä häiriköimässä, hyvin Sohvi pysyi. Jossain vaiheessa oli laittanut pään maahan ja heiluttanut häntää :) Tätähän me ollaan siis treenattu naksulla ihan huvin vuoksi, kun ajattelin jos sen ehkä sitten joskus yrittäisi siirtää paikkamakuuseen ja tuo on Sohvista tosi hauskaa ja se aina heiluttaa häntää kun tuota naksutellaan :) Loppu meni ihan hyvin ja Sohvi nousi hienosti vasta omalla käskyllä ylös.

Sitten yksilöt. Alettiin sillä pirun luoksetulon stopilla. Ensin kuitenkin yksi suora luoksetulo, palkka vauhdista. Sitten pysäytys ilman pallonheittoa. Matkaa oli kyllä joku 30 metriä, eikä me olla noin pitkältä matkalta otettu kertaakaan. Sohvi tuli ihan ok lujaa, mutta ei mitään käsitystä pysäyksestä. Tai kyllä Sohvi hidasti ja arpoi, mutta tuli tökkien ihan eteen asti. Palautin stoppipaikkaan ja pallo sitten palkaksi. Uudelleen kun otettin pysähtyi paremmin, mutta ei niin hyvin kuin osaisi, mutta palkka siitä kuitenkin kun yritti edes. Sitten vielä yksi suora, jossa meinasi ennakoida aika pahasti. Argh, tämä on kyllä niin inho-liike ja se ei tietysti auta asiaa, kun itse on koko ajan sitä mieltä, että tästä ei koskaan tule mitään ;)

No, sitten tehtiin ruutua ja se menikin paljon paremmin :) Ensin otettiin loppuosa kertaalleen, siinä ei ongelmaa. Sitten lätkälle ruutuun täydeltä matkalta. Ekalla kerralla palkka pelkästä ruutuun menosta, toisella kertaa pysäyksestä. Sitten otettiin lätkä pois ja lähetin Sohvin ruutuun, niin että itse tulin siihen lähemmäksi (puoleenväliin) että ehtisin paremmin palkkamaan. Hyvin lähti ruutuun suoraan, mutta seis-käsky tuli liian myöhään ja samalla Sohvi kääntyi minuun päin eli tuli melkein ulos ruudusta (oli ihan siinä vasemmassa reunassa) Palkka tästä kuitenkin, kun oli oma moka, että seis-käsky tuli niin myöhään. Se on kyllä vaikea hahmottaa milloin käsky pitäisi antaa kun sieltä kaukaa katselee. Aika hyvin Sohvi kyllä mielestäni hahmottaa ruutumerkit ja jos tosiaan saisi ne reunanauhatkin mukaan, niin se varmaan auttaisi asiaa vielä lisää. Nyt voisi alkaa tekemään niitä 2 ruudun treenejä, että saisi vahvistettua tuota oikeaa paikkaa.

Marke kuskasi meidät vielä kotiinkin ja Molla tuli vähäksi aikaa juoksemaan Sohvin kanssa.

Keskiviikkona Sohvi oli siis normi tapaan Procaniksen agiliitelyissä Hessun kanssa.

Tiistaina käytiin Jassun kanssa ell ja Jassun tassut, etujalat ja selkä kuvattiin kokonaan, että saataisiin selvyys tuohon ontumiseen. Oikeassa ranteessa on hieman nivelrikkoa, ja selässä myös lannerangassa fasettinivelissä hieman kulumaa ja nivelrikkoa, mutta nuo eivät kai selitä ontumista. Oikeassa olassa on rasitusreaktiota (Jassu aristaa käsitellessä) mutta meidän mielestä Jassu on koko ajan ontunut vasenta jalkaa ja sitä Jassu myös roikottaa ilmassa eli en oikein ymmärrä? Jassulta otettiin myös verikokeet, että voitiin sulkea pois nikamatulehdus ja koska verikoetulokset olivat normaalit tänään mennään sitten uudelleen lääkäriin ja tuohon oikeaan olkaan laitetaan kortisonia. Jassu aristi myös vasemmassa jalassa kynnentyveä ja kaikki kyunnet leikattiin nyt ihan extralyhyiksi, mutta eipä tuostakaan mitään apua ole ollut. Täytyy tänään kysellä siitä magneettikuvauksesta, jota myös ehdotettiin jatkohoidoksi. Tylsää kun syy ei selviä ollenkaan :(

Tiistai-iltana lähdettiin vielä Sohvin kanssa Nokialle tokoilemaan. Väkeä oli kuin pipoa ja yritin niinä aluksi hieman kysellä, että miten tehdään, vuorotellen vai kuinka, mutta kaikki sitten vaan menivät kentälle samaan aikaan. Kyselin myös jos joku haluaisi tehdä liikkeitä liikkurin kanssa, mutta eivät sitten kai halunneet, joten hain sitten Sohvin mukaan sinne sekamelskaan. Seuraamista otettiin aikamoisessa häiriössä ja hienosti Sohvi keskittyi. Jotain pientä muutakin siinä otettiin, mutta koska mulla meni vähän suunnitelmat uusiksi kun kaikki oli siellä samaan aikaan, niin olis sitten vähän sellaista, että tehdään nyt tätä ja tätä (piti siis ottaa palkkaamattomuustreeni liikkurin kanssa...) Yksi nouto otettiin ja se oli hieno, vaikka heitin kapulan vahingossa ihan vinoon merkin taakse (sivussa oli luoksetulon tötsät) mutta hienosti Sohvi haki kapulan sieltä, eikä yhtään piitannut siitä tötsästä :) Sitten kun suurin osa väestä oli häipynyt ja Pia oli tehnyt ruudun, niin otettiin se vielä pari kertaa ja silloin Sohvi oli vähän hukassa eli ei oikein hahmottanut merkkejä. Tiedä sitten mistä se johtui? Loppuun vielä yksi luoksetulon stoppi pallonheitolla :)

No comments: