Monday, October 12, 2009

agiliitoa treeneissä ja kisoissa

Perjantai-iltana oli vuorossa agitreenit Nokian hallilla. Rata oli tällä kertaa aika kiemurainen. Sohvi ja Hessu menvät hyvin, joissain kohdissa vähän hiottiin jotain käännöksiä. Myös itsenäistä puomin suoritusta he ottivat erillisenä ja radalla myös. Hyvin Sohvi tulee alas kontaktille, mutta helposti kääntyy ohjaajaan päin (taaksepäin, jos ohjaaja siellä) Takatassut kyllä pysyvät kontaktilla, mutta koira on ihan vinossa. Juuso oli ihan täpinöissään ja eka pätkä meni aika säätämiseksi. Puomin jälkeinen elämä tuotti vaikeuksia, kun en pääse edelle ja sitten tulee kiire ja jään kauas taakse ja sieltä pitäisi saada koira kääntymään. Toinen pätkä menikin sitten paljon paremmin ja jäi ihan hyvä fiilis kisoja ajatellen.

Lauantaina treenattiin Sohvin kanssa tokoa pikaisesti pihassa. Alettiin taas ruudulla, mikä hyvin. Tällä kertaa ei ennakointia maahanmenoon. Otin myös ruudun loppua, mikä ihan ok. Sitten taas vaihteeksi luoksetulon stoppia. Se ei tällä kertaa mennytkään ihan yhtähyvin kuin torstaina. Eli valui, valui. tein nyt niin, että kävin kahdesti palauttamassa Sohvin sille kohtaa missä käsky tuli (eli mistä valui) ja kolmannella yrittämällä olikin sitten paljon parempi jo, vaikkei kyllä läheskään sellainen kuin torstaina :) Täytyy ehkä palata takaisinpäin tässä, eikä ahnehtia liikaa yhden onnistuneen suorituksen jälkeen. Noutoa otettiin myös. Ekalla kerralla lähti hitaasti kapulalle (Hessu oli tekemässä pihahommia samaan aikaan ja Sohvi jäi kuuntelemaan Hessua) mutta lähti siis kyllä ilman toista käskyä, tosin teki jonkun kiemuran mennessään. Palautus oli kuitenkin hyvä. Otin sitten vielä toisen kerran, että saisi lähdön paremmin ja niin se olikin. Sitten otettiin tunnaria. Tällä kertaa kapulat rivissä ja oma siellä keskellä mukana. Ekalla kerralla meni hyvin kapuloille, otti oman, mutta pudotti ja lähti uudelleen haistelemaan. Palasi taas talkaisin ja otti oman ja palautti. Eli aikalailla toisinto edelliskerrasta, tosin nyt haisteli vaan kapuloita eikä häipynyt nurmikkoa katsastamaan. Tein vielä toisen kerran ja nyt osui heti omalle kapulalle, jonka nosti ja toi heti :) Treeniä tämäkin vielä kaipaa, niin että Sohvi saa varmuuden mitä halutaan. Seuraamista otettiin vielä loppuun, mikä ihan hyvää.

Sunnuntaina oli tiedossa agikisat pitkästä aikaa. Kisat oli Vaasassa ja koska päivästä oli tulossa pitkä, niin Jassu pääsi porukoille hoitoon jo lauantaina. Kolmosille oli kolme starttia, Sohvi osallistui kaikkiin ja Juuso vain kahteen. Alunperin oli tarkoitus osallistua 2 viimeiseen, mutta kisajärjestystä olikin muutettu ja Juuso oli sitten mukana ekassa ja viimeisessä kisassa. Ensin oli vuorossa hyppis ja rata näytti aika kimurantilta. Oltiin paikalla hyvissä ajoin, joten nähtiin minien menevän rataa (tosin siitä ei kyllä usein ole paljon apua, kun minit menevät hieman erilailla kuin nuo meidän koiruudet) Rataantutustuessa olin ihan hukassa ja kaikki alkuperäissuunnitelmat meni uusiksi. Alussa oli sellainen inha takaakiertohärdelli ja ne kun ei ole minun vahvuuksia, niin hieman mietitytti miten se kannattaisi ottaa. Juuso oli ihan täpinöissään, mutta kuitenkin todella hyvin kuulolla. Rata alkoi hyvin, mutta sitten siinä vitoshypyn takaakierrossa olin inasen myöhässä ja liian sivussa ja Juuso pääsi hyppäämään hypyn väärään suuntaan. Jatkoimme rataa ja loppu mneikin hienosti, myös se toine takaakierto kohta, missä monet muut sujahtivat putkeen. Minä kierrätin Juuson toista kautta kuin useimmat ja se meni ihan superhyvin :) Juuso oli aivan pro :) Jotenkin mulla oli sellainen tunne kuitenkin, että tulikohan se kepeiltä ihan oikein ulos ja video sitten paljasti, että sisään meni oikein, mutta sitten ei taipunut oikeaan väliin eli tuli siis ulos väärin, mutta en sitä siellä radalla huomannut. Sohville tältä radalta myös HYL, Sohvi sujahti sinne putkeen mihnkä aika moni muukin, mutta Sohvi teki sen alun takaakiertohärdellin todella hienosti :)

Sitten oli vuorossa agirata, jolle osallistui siis vaan Sohvi ja hyvä olikin, että tämä oli se rata mikä meiltä jäi väliin. Oli meinaan aika mielenkiintoisia putki hässäköitä puomin ja keppien lähimaastossa ;) Sohvikaan ei tätä rataa selvittänyt vaan HYL oli tulos myös tästä. Hessu ei ehkä ollut ihan parhaimmillaan ja Sohvikin teki outoja ratkaisuja, mitä ei ohjauksen perusteella olisi voinut kuvitellakaan. Mutta hienot aplodit he saivat kuitenkin maaliin tullessa. Sohvi on niin hauska kun se menee ja pärisee mennessään ja Sohvin kontaktit on vaan niin hauskan näköiset :)

Sitten oli se viimeinen agirata, mille mekin taas Juuson kanssa osallistuttiin. Se olikin ihan kivannäköinen rata. helpompi kuin edellinen, mutta oli siinä ne omat vaikeutensakin. Juuso oli ihan täpäkkänä taas, mutta edelleen tosi hyvin kuulolla. Tehtiin tosi hienoa rataa ihan loppusuoralle saakka kunnes keppien jälkeen sössin hypyn jolta piti kääntyä 180 astetta A:n alla olevaan putkeen. Olin alunperin ajatellut tehdä siihen sylivekki-valssi kuvion, mutta sitten ihan loppumetreillä rataantutustumisessa muutin suunnitelman jaakotuksen tapaiseen ratkaisuun ja joten onnistuin sössimään homman niin, että juuso hyppäsikin sen hypyn takasin (varoin sitä A:ta liikaa) ja siinä meni se hieno rata. Aina pitää jotain säheltää. Juuso raukka, kun sille on sienaantunut tällainen tumpelo-ohjaaja. Sohvi tekikin tällä radalla sitten sen koko reissun ainokaisen tuloksen ja se tulos olikin nolla ja sijoitus harmittavasti 4. Sohvi meni ihan nenilleen sillä samaisella hypyllä, millä minäkin tössin ja sen seurauksena kiersi hypyn sieltä ulko kautta, mutta onneksi siitä ei virhettä tullut, aikaa vaan paloi aika paljon. Mutta on meillä vaan taitavia agikoiria :)

Kotona oltiin vasta joskus yömyöhällä. Jassu jäi vielä yhdeksi yöksi hoitoon ja kotiutuu sitten vasta tänään. Huomenna mennään sitten Jassun kanssa ell uudelleen ja katsotaan jos siihen loputtomaan ontumiseen joku syy löytyisi.

1 comment:

Ninni said...

Onnittelut kisoista!Hyllytkin ovat hyviä tuloksia.
-Ninni-