Thursday, April 2, 2009

Tokoilua ja epätoivoista agiliitoa

Tiistaina otin Sohvin kanssa pihassa pienet tokoillut, piha on vieläkin aika luminen ja jäinenkin osin, mutta jotain pystyin kuitenkin tekemään. Ensin otin ruutua, mutta ihan lyhyeltä matkalta juurikin tuon jään takia. Ensin niin, että Sohvi näki namin viennin, se ok. Sitten en vienyt uutta palkkaa (alusta jäi) ja uusi lähetys, kun ruudussa seis-käsky, ihan ok myös tämä. Toistin muutaman kerran, välillä Sohvi alkoi ennakoimaan ja kääntyi jo ennen ruutua, silloin kutsuin pois ja koitin uudelleen. En tiedä olisiko viisaampaa vaan korjata, mutta sitten voi olla että siitä tulee tapa, että ensin lähelle ja uudella käskyllä vasta loppuun saakka. Tällä siis ajan takaa sitä, että Sohvi oppisi hakemaan oikean paikan itse. Voi olla, että mennään metsään tässäkin, mutta kokeillaan :) Lähetin myös välillä niin, että olin itse sivussa ja lähetin sieltä. Terassilla odottanut noutokapula välillä hieman häiritsi keskittymistä, mutta kaikenkaikkiaan ihan ok mielestäni.

Sitten kokeilin taas sitä tunnarihommaa uudella kapulalla ja vaikeaa on :( En pääse vielä oikein piilottamaan kapulaa, mutta selvästi Sohvi on ihmeissään, että eihän tämä ole se oikea oma ja ottaa suuhunsa ja pudottaa ja jatkaa etsimistä. Eli tämänkin likkeen pilasin sillä, etten vaihtanut omaa kapulaa joka kerta alusta asti. Seuraavalla kerralla sitten tiedän tämänkin ja nyt vaan yritetään pelastaa homma ja palataan ihan alkeisiin ja toivotaan, että homma alkaa pelittämään vielä.

Luoksetulon pysäytystä otin myös hieman. Eli huijasin Sohvin pallolla poispäin ja takasin tullessa pallo lensi pään yli eli ihan alkeita tässäkin. Aika hyvin meni mielestäni ja voi jo ottaa hieman viiveellä pallon heiton :) Jatketaan harjoituksia siis.

Sitten otettiin myös sitä ihanaa noutoa. Sohvi on nykyään ihan hulluna noutokapulaan, mikä on kai ihan hyvä asia? Tällä kertaa otettiin vauhtinoutoja ja vaan ihan pari sivulle tuontia. Pitämistä ja palautuksia on treenattu enemmän aamuisin sisällä (myös metallilla, joka edelleen välillä kalisee hampaissa kivasti...)

Eilen oltiinkin sitten agiliitelemässä ok-hallilla. Ratana oli 4 hypyn "suora" joka suoritettiin kaikkea muuta kuin suorana ja olipas kyllä vaikeaa, sekä minulla että Hessulla. Ei olisi uskonut, että noin vähällä estemäärällä voi saada niin vaikean radan, mutta haastetta kyllä oli. Treenattiin pakkovalsseja, backläppiä, saksalaista, viskileikkausta, niistoa yms. Parhaiten ehkä kulki pakkovalssit. 2 hypyllä sain tuon backlapinkin toimimaan, mutta 4 hypyn takaa en vaan ikinä oikein ehtinyt tarpeeksi hyvin oikeaan asemaan. Sama vika saksalaisessa. Viskileikkauksella kyllä jotenkin ehti, mutta minulla oli aika paljon ongelmia saada tuo viskileikkauksen ajoitus toimimaan, aina olin joko liian takana tai edessä. Mutta sitä vartenhan sitä treenataan, että opittaisiin nuo kuviot :) Onneksi Hessullakaan ei ollut eilen yhtään helpompaa, lohduttaa sekin, etten aina ole ainoa tumpelo ;)

Illalla kotona katseltiin vielä videolta sekä eilisiä että sunnuntaisia treenejä. Ihan mielenkiintoista nähdä omat virheensä tv-ruudultakin. Sohvi seurasi myös tarkasti ohjelmaa, kävi välillä tarkistamassa telkkarin takaakin, että mistä se Katin tai Hessun ääni kuuluu ja kenen pirun kanssa ne nyt sitä agia menee. Ihan herttaista aluksi, mutta lopuksi aika ärsyttävääkin. Pojat ei reagoi mitenkään agivideoiden katsomiseen.

No comments: